Blog

Хенна Тетоваже

 

Историја Хенна тетоважа

Хенна је назив који се користи за биљку и боја коју даје када су му лишћа фино млета у пасту. Обично се користи у уметности привремене тетоваже, пошто њени јаки пигменти мрље кожу и косу.


Хенна Тетоваже

Хенна се бавила буквално хиљадама година, а његово порекло се вратило у древни Египат. Касније се проширио преко северне Африке и арапског полуострва, до Блиског истока и даље у индијски подконтинент. Традиција сликања тела кане је стога једна од најдужих, са препознатљивим симболиком везаним за праксу.

Хенна Тетоваже

Историјски текстови дају више имена за кено, подразумевајући да није било једне тачке поријекла, већ многих, док су се правци кане разликовали.

Хенна Тетоваже

Чак иу првим артефакатима који говоре о употреби кане за тетовирање, углавном се односио на жене. Чак иу касном бронзанском добу, младе жене су украшавале своја тела привременим цртежима у част различитих друштвених или верских прослава. Угаритска легенда о Баалу и Анату је први познат текст који помиње кну у смислу брака и плодности, наводећи да су се жене украшавале ханом како би поздравиле своје мужеве, док се Анат украшавала на исти начин у част побједе над непријатељем Баала.

Хенна Тетоваже

Грчко острво Санторини је место Акротири ископавања пре 1680. године пре нове ере, где су пронађене зидне слике које приказују жене са осликаним стопалима, длановима и ноктима, у складу са тетоважама кане. Бројне женске фигурине пронађене су преко источног Медитерана од 1500. пне. До 500. пне., Руке су украшене хенна начином. Древна традиција младих, плодних жена украшавајући руке и стопала са куном живи у Ноћи Хене (или Ноћи Мехнди), данас се прославља широм света.

Хенна Тетоваже

Ноћ венчања настала је у областима у којима је природна природа постала хена, међу јеврејским, муслиманским, хиндуистичким, сикхом, хришћанима на Средњем истоку и зороастријским народима, који чак и данас држе ритуале тетоваже куне прије брака, понекад чак и младожења.

Хенна Тетоваже

Занимљиво је да не само људима дозвољено да се украшавају овом дивном биљком. У част многих светаца и празника аутохтоних религија, најлепше коње, магарци и пси били су лепи тако што су њихова копита, шапе и репови обојени. Сва главна догађаје у личном и породичном животу пратила су одређена уметност кине, од победа до рођења, од обрезивања до рођендана. Хенна је постала симбол среће, прославе, обиља и лепоте.

Још једна важна карактеристика тетоваже куне је срећа. Израђени су цртежи тела да би се лепо окружили.

Бридал Хенна је и даље један од најстаријих симбола лепоте. Младе жене су типично биле украшене већином украса, повремено су веома компликоване, док су церемоније тетовирања познате како трају сатима.

Хенна Тетоваже

Бридал Мехнди, који је настао на индијском полуострву, снажно је запослен у Пакистану, северној Либији и северној Индији, док је сложеност и привлачност ове привремене тетоваже хане довела свет више да постане модни тренд. Иако је древна, традиција мехнди апсорбовала је многе особине савремене технологије, а често укључује блиставе и модерније, фино линијске радове. Нове могућности припреме веома рафинисане пасте кане омогућиле су бољи квалитет мехнди и отвориле готово безгранични украсни потенцијал.

Данас постоје бројни уметници хане који нуде своје услуге невестима и женама свијета, а не само у историјској кући мехнди. Њихове накнаде су понекад врло високе, јер детаљно цртеж и прецизност прецизности захтевају доста искуства и вештина.

Како урадити Хенна тетоваже

Иако би било најбоље да резервишете свој први састанак са тетоважом хена са стручњаком, само да бисте сасвим лично видели како изгледају одличне дизајне тетоваже хане, то је могуће урадити сами код куће.

Хенна Тетоваже

Прво, требаће вам Хенна Кит, који се може наћи у многим онлине продавницама или хоби продавницама.

Материјал који треба да направите хенна пасте је Хенна прах, око четвртине чаше, 2-3 кашике јаког чаја, лимуна, неколико капи уље Еуцалиптус. Комплет за апликацију састоји се од бочице за исушивање, К-савета, правих пинова, памучних куглица, лимуна. Када завршите, паста се уклања из руке памучним куглама и маслиновим уљем.

Хенна Тетоваже

Хенна паста - мијешајте свој крански прах, врло фино сијечен с јаким тамним чајем, додајући га постепено, и соком од ½ лимуна, са неколико капи есенцијалног уља. Конзистентност пасте треба да буде мало тања од паста за зубе и врло добро. Без грудвица!!!

Залијепите пасту у мало бочицу за стискање и пустите да седне више од сат времена.

Хенна Тетоваже

Прво покушајте цртати на папиру, како бисте били сигурни да је паста права конзистенција. Ако су превише густи, разблажите с чајем. Такође, покушајте да примените различите савете на бочици, у комплете за керну ширине, дајући различите линије.

Хенна Тетоваже

Наношење кане - Пружи руке које ће бити тетовиране. Они треба да буду без нафте и нежно осушени. Затим почните да цртате! За почетнике - увек имате скицу и одржавајте дизајн једноставним. Чак и најједноставнији дизајн ће изгледати невероватно ако се то уради савршено, а ако је неуредно - није битно да ли је компликовано - то ће изгледати као блатобран. Вина, кругови, теардропс, мало цвећа су савршени за почетак. Нацртајте из центра, тако да не пропуштате дизајн.

Грешке - пажљиво уклоните грешке на кожи помоћу К-савета. Откажите бочицу равним чепом.

Хенна Тетоваже

Сушење - Како се суши храна, пукла је. Држите га влажном додавањем памучне кугле у смешу лимуна и шећера. То ће учинити твоју тетоважу лијепом и тамном. Држите кено на рукама колико год можете - чак 12 сати. Ако можете да га обмотате на папиру и спавате у њој - то боље, али ово ризикује размазивање.

Уклоните пасту - Потапните кугле у маслиново уље (или уље, али избегавајте воду) и пажљиво уклоните пасту. Ваш дизајн тетоваже ће наставити да се затамне у наредним сатима. Ако можете, држите се даље од воде у овом првом периоду и не користите абразивну козметику на кожи. То ће вам помоћи да тетоважа куне траје дуже!

Хенна Тетоваже

Различити делови коже апсорбују кну на различите начине. Палме обично пију највише, али резултат је стварно индивидуалан.

Уклањање тетоваже Хене - Хенна тетоваже обично нестају сами. Већина њих траје око две недеље, зависно од врсте коже и боје. Ако се журиш да се ослободите свог украса кане, пробајте нежно пилинг (али не и претерано) и темељито переш кожу, а затим нанети уље на жељено место. Дневно прочишћава кожу и нестаје за неколико дана.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6