Blog

Одстрањивање ласерских тетоважа. Светла или ласерска амплификација стимулисаним емисијама зрачења једна је од најчешћих техника којим се одстрањују савремене тетоваже. Генерално, ласерском методу није потребан боравак у болници и у већини случајева чак није потребна анестезија. Овај метод подразумева разбијање пигмената у тетоважама у врло ситним фрагментима помоћу ласерске енергије, коју затим одбацује природни имуни систем тела.

Савети за уклањање тетоважа

Тетоважа, која је стални декор на кожи, може данас уклонити ласерима. Обучени техничари или лекари шаљу кратке експлозије ласерске енергије у кожу особе на месту тетоважа, па растављају мастило за тетоважу. Када се тинта мастило разбије, полако се раствара у микроскопским фрагментима у кожу. Ови фрагменти тада апсорбују тело и на крају се исцрпљују. Да погледамо неке од ефективних савета које треба узети у обзир ако одлучите да поднесете поступак за уклањање тетоважа.

Савет # 1: Избор доктора

Проналажење доброг доктора обично је од суштинског значаја, као што је разумевање трошкова и поступка. За уклањање тетоважа изаберите доктора који је специјализован за дерматологију. Важно је да питате свог главног лекара за препоруке. Такође можете питати људе за које знате ко су тетоваже уклонили из свог тела.

Савет # 2: Црна мастила на бледој кожи често је најлакше уклонити

Питајте доктора какве су шансе за добро уклањање тетоважа. Неке врсте коже и мастила обично отежавају процес уклањања. Према истраживању, људи са сјајном кожом, као и површно постављене тетоваже на груди, ноге, задњицу и руке, обично су најбољи кандидати. Тетоваже на људима тамне коже или тетоваже на прстима или зглобовима, подручја у којима је врло мало тјелесних масти, често су најтеже третирати и стога су резултати обично варијабилнији. Такође, старије тетоваже се лако уклањају од нових.

Набави бесплатно Цустом Таттоо Десигн Куоте:
Понуда ограниченог времена (кликните слику)
Кликните here to get your free custom tattoo design quote.

Савет # 3: Буџетирање за поступак

Док су ваше тетоваже могле да вас коштају само 80 долара, то може да кошта неколико пута од тога да бисте их уклонили. Трошак се одређује употребом боја, величине тетоважа, као и да ли га је примијенио аматер или професионалац; ово последње издање обично одређује стабилност мастила и колико дубоко убризгава.

Ласер Таттоо Ремовал: Процес

Ако одлучите да прођете са опцијом лечења за уклањање тетоваже ласером, мораћете да нађете угледног дерматолога или козметичког хирурга како бисте осигурали одговарајући третман. Број третмана се обично може разликовати у зависности од величине и боје тетоваже. Иако је потребно неколико сесија, ваше тетоваже се могу уклонити у року од 2 до 4 посете.

Ласерско лечење се често фокусира на мастило тетоважа које се разбија у ситне фрагменте користећи високо концентрисане зраке светлећих зрака. Фракционисање честице мастила може захтевати бројне сесије које ће бити одређене дубином нивоа мастила. Ласерски третман је сасвим сигуран поступак као што је без реза и без крви.

Поступак уклањања тетоваже преко ласерских зрака у основи укључује следеће кораке:

Корак # 1: покривање очију

Пре свега, очи пацијента су покривене заштитним очним штитом. Ово је да спречите улазак мастила у очи.

Корак # 2: Одређивање најефикаснијег метода

Реакција коже пацијента се тестира тако да се може одредити најудалансијску енергију за третман уклањања тетоважа.

Корак # 3: Активирање ласерског светла

Рука се ставља на површину коже пацијента и затим се активира ласерско светло. Пацијент ће вероватно осећати сваки пулс као што су гумени бендови на његовој кожи или мастилици.

Корак # 4: Број импулса

Мања тетоважа захтевају мање импулса док веће захтијевају више. У многим случајевима, тетоваже захтевају бројне третмане и вишеструке посете. Током сваког третмана, тетоваже би требало постепено постати лакше.

Корак # 5: Апликација за паковање леда

Примена паковања леда посебно на третирано подручје може помоћи у помирењу подручја. Тада би требало пратити примена топикалне антибиотске креме или масти. Место лечења треба да буде заштићено коришћењем завоја. Осигурајте, такође, да када ћете излагати сунцу, ефикасно покријете терапију помоћу сунчевог блока. Хајде сада да погледамо неке од погодности које ћете вероватно добити ако одлучите за ову опцију лечења.

Користи од избора за уклањање ласерског тетоважа

Током ласерског третмана, селективна површина је циљана и стога је тетоважа ефикасно уништена без узрока оштећења околних ткива. Метода често смањује могућности значајно заплашивања. То омогућава доктору да изаберу прецизну комбинацију ласера ​​за дубину и боје одређене тетоваже и за вишеструке тетоваже. Иако су неке од промена текстуре и боје коже обично неизбјежне, ваша кожа ће изгледати природније и униформније након што сте успјешно прошли поступак лијечења.

Могући нежељени ефекти

Ова процедура обично има врло минималне нежељене ефекте ако их има и може укључивати хиперпигментацију или хипогликимацију коже. Други могући нежељени ефекти укључују могућност трајног ожиљка или инфекције на месту лечења. Област лечења може се појавити неколико месеци као опекотине, а затим се кожа враћа у своје нормално стање. Постоји и могућност да третирана површина развија ситне, површне цисте. Ласерски третман такође може довести до других повреда укључујући и опекотине.

Да бисте умањили појаву таквих ризика, потребно је пажљиво придржавати упутстава која ће вам дати ваш љекар. Уопштено говорећи, морате имати у виду да не постоји фирма за осигурање која обухвата уклањање тетоважа.

Последње али не и најмање; добијете погодност погодне методе ласера ​​и користите најновије дизајне тетоважа за украшавање вашег тела. На крају крајева, морате наставити да се мијењате савременим трендовима.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 74