Blog

Lasersko uklanjanje tetovaža. Svjetlo ili lasersko pojačanje stimuliranom emisijom zračenja jedna je od najčešćih tehnika kojom se uklanjaju moderne tetovaže. Općenito, laserska metoda ne treba boravak u bolnici i u većini slučajeva čak i ne zahtijeva anesteziju. Ova metoda uključuje razbijanje pigmenta u tetovaži u vrlo sitne fragmente pomoću laserske energije, koju onda odbacuje prirodni imunološki sustav tijela.

Savjeti za uklanjanje tetovaža

Tetovaža, jednom trajni dekor na koži, danas se može ukloniti laseri. Osposobljeni tehničari ili liječnici šalju kratke eksplozije laserske energije u kožu osobe na mjestu tetovaža, stoga razbijanje tetovaže. Kada se tattoo tinta razbije, polako se otapa u mikroskopskim ulomcima u kožu. Ove fragmente se zatim apsorbiraju u tijelu i na kraju ispiru iz tijela. Pogledajmo neke od učinkovitih savjeta koje biste trebali staviti u obzir ako se odlučite podvrći postupku uklanjanja tetovaža.

Savjet # 1: Odabir liječnika

Pronalaženje dobrog liječnika obično je bitno, kao u razumijevanju troškova i postupka. Za uklanjanje tetovaža odaberite liječnika koji se specijalno bavi dermatologijom. Važno je da pitate svog primarnog liječnika za preporuke. Možete isto tako pitati ljude koje poznajete koji su uklonili tetovaže iz njihovog tijela.

Savjet # 2: Crna tinta na blijoj koži često je najlakše ukloniti

Pitajte liječnika što su šanse za dobar uklanjanje tetovaža. Neke vrste kože i boje obično otežavaju postupak uklanjanja. Prema istraživanju, osobe s fer kožom, kao i površinski postavljene tetovaže na prsima, nogama, stražnjicama i rukama obično su najbolji kandidati. Tetovaže na tamnim koži, ili tetovaže na prstima ili gležnjevima, područja na kojima ima puno manje tjelesnih masnoća često su najteže liječiti, pa su rezultati obično promjenjivi. Također, starije tetovaže se lako uklanjaju od novih.

Dobiti Besplatno Custom Tattoo Design Citat:
Ograničena ponuda (kliknite fotografiju)
Klik here to get your free custom tattoo design quote.

Savjet # 3: proračun za postupak

Dok bi vaše tetovaže mogle koštati samo 80 dolara, može se koštati nekoliko puta da ih uklonite. Trošak je određen korištenjem boja, veličinom tetovaža, kao i primjenom amatera ili profesionalca; ovaj zadnji problem obično određuje stabilnost boje i koliko je duboko ubrizgano.

Lasersko uklanjanje tetovaža: proces

Ako odlučite podvrći opciji liječenja uklanjanja tetovaža s laserom, morat ćete pronaći uglednog dermatologa ili kozmetičkog kirurga kako bi se osiguralo odgovarajuće liječenje. Broj tretmana obično može varirati ovisno o veličini i boji tetovaže. Iako su potrebne više sjednica, vaše tetovaže mogu biti uklonjene u roku od 2 do 4 posjeta.

Lasersko liječenje često se usredotočuje na tattoo tintu koja je razbijena u sitne fragmente pomoću visoko koncentrirane zrake obojenih svjetlosnih greda. Razdvajanje čestice tinte može zahtijevati brojne sesije koje će se odrediti dubinom razine tinte. Lasersko liječenje je sasvim siguran postupak jer bez rezova i bez krvi.

Postupak uklanjanja tetovaža laserskim zrakom uglavnom uključuje sljedeće korake:

Korak # 1: Pokrivanje oči

Prije svega, oči pacijenta prekrivene su zaštitnim zaštitnim očima. To je kako bi se spriječilo ulazak tinte u oči.

Korak # 2: Određivanje najučinkovitije metode

Reakcija kože bolesnika se testira tako da se može odrediti najidealna energija za tretman uklanjanja tetovaža.

Korak # 3: Aktiviranje laserskog svjetla

Rucni komad se stavlja na površinu pacijentove kože, a zatim se aktivira laserska svjetlost. Pacijent će vjerojatno osjetiti svaki puls kao pričvršćivanje gumenih vrpci na njegovu ili njezinu kožu ili masnoću.

Korak # 4: Broj pulseva

Manja tetovaža treba manje impulsa, dok veće zahtijevaju više. U mnogim slučajevima, tetovaže zahtijevaju brojne tretmane i više posjeta. Tijekom svakog tretmana, tetovaže se trebaju postupno upuštati.

Korak # 5: Lako pakiranje Primjena

Primjena paketa leda posebno na tretirano područje može pomoći ublažiti područje. Tada treba slijediti primjena topikalne antibiotske krema ili masti. Mjesto liječenja trebalo bi biti zaštićeno upotrebom zavoja. Pobrinite se i da kada izlagate suncu, učinkovito pokrivate mjesto liječenja pomoću sunčevog bloka. Pogledajmo sada neke od prednosti koje ćete vjerojatno žeti ako se odlučite za ovu mogućnost liječenja.

Prednosti uključivanja laserskog uklanjanja tetovaža

Tijekom laserskog tretmana, selektivno područje je ciljano i na taj način, tetovaža se učinkovito uništava bez nanošenja štete okolnim tkivima. Metoda često smanjuje značajne mogućnosti zastrašivanja. To omogućuje liječniku da odabere preciznu kombinaciju lasera za dubinu i boje određene tetovaže i za višestruke tetovaže. Iako su neke od promjena u teksturi i boji kože obično neizbježne, vaša će koža izgledati prirodnija i uniformna nakon što uspješno prođete postupak liječenja.

Moguće nuspojave

Ovaj postupak obično ima vrlo minimalne nuspojave ukoliko postoji i može uključivati ​​hiperpigmentaciju ili hipo- pigmentaciju kože. Ostale moguće nuspojave uključuju mogućnost trajnog ožiljaka ili infekcije kod mjesta liječenja. Područje liječenja može se pojaviti nekoliko mjeseci poput opeklina, a zatim se koža vraća u svoje normalno stanje. Postoji i mogućnost da se tretirano područje razvije male, površne ciste. Lasersko liječenje također može dovesti do drugih ozljeda uključujući opekline.

Da biste smanjili pojavu takvih rizika, morate se pažljivo pridržavati uputa koje će vam dati liječnik. Općenito, trebali biste primijetiti da nema osiguranja koja pokriva uklanjanje tetovaža.

Zadnje, ali ne i najmanje važno; dobiti zasluge prikladnog laserskog metoda i koristiti najnovije dizajne tetovaža za ukrašavanje vašeg tijela. Uostalom, morate se mijenjati s modernim trendovima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =