Blog

Епиц водич за уклањање тетоважа. Знам да је мисао да добијеш ту тетовазу Бетти Бооп на зглобу изгледала као одлична идеја у 18. Али, у 28 кад тражите посао који захтијева више од питања "Желите ли помфрит с тим?", Може ипак не изгледају као добра идеја. Ако сте уморни од покушаја необичних начина да покријете тетоважу, можда ћете желети размислити о уклањању.

Које су опције за уклањање тетоважа?

Уклањање креме

Епиц Guide to Tattoo Removal - Options and Costs

Не морате да тражите далеко да пронађете крему за уклањање тетоважа. Са толико различитих опција крема за тетовирање желите се уверити да истражујете оне који сте одабрали да пажљиво купите. Ово је класичан случај када добијете оно што плаћате. Јефтиније креме не функционишу ни скупље. Чак и са најскупљим кремом за уклањање тетоважа, не гледате ништа у односу на цену уклањања ласерског тетоважа. Ако немате новца за ласерску хирургију, ово је најбоља опклада. Изгледа да је и једна од најјефтинијих опција.

Одстрањивање ласерских тетоважа

Епиц Guide to Tattoo Removal - Options and Costs

Ово је најчешћи начин да људи одлуче да уклоне своје тетоваже. Такође се дешава међу најболичнијим и скупим. Неки људи кажу да се то осећа као кухање сланине без кошуље. Такође може проузроковати велике ожиљке и мора се разврстати у више третмана. Људи кажу да је технологија која се користи у оваквом уклањању тетоважа напредовала до те мере да ожиљци понекад нису постојали. Али да се то разликује на тетоважу коју сте уклонили. Уклањање ласерског тетоважа такође се чини једним од најскупљих од свих метода уклањања тетоважа.

Набави бесплатно Цустом Таттоо Десигн Куоте:
Понуда ограниченог времена (кликните слику)
Кликните here to get your free custom tattoo design quote.

Интензивна импулсна светлосна терапија

Епиц Guide to Tattoo Removal - Options and Costs

ИПЛ се обавља у бањама више него у канцеларији за дерматолог. Ради пуно попут ласерске терапије, али је мање болан и многи људи кажу ефикасније. То је скупље по подешавању која кошта више од 10 долара по пулсу. Добре вести су обично потребни мањи третмани, а обично можете очекивати резултате за 10 до 12 мјесеци. Постоји пуно стручњака за уклањање тетоважа који не препоручују интензивну пулсе светлосну терапију. ИПЛ је ефикаснији на већим татовима и не препоручује се за мале тетоваже.

Дермабрасион

Дермабрасион се користи да би се решио тетоважа деценијама. Процес у основи само пере кожу. Не знам за тебе, али то ми изгледа прилично болно. Подсјећа ме на индијску опекотину тепиха у основној школи која се никада не би зауставила. У основи уклања слојеве коже који су тетовирани. Након процеса, нова кожа расте уназад и нема никакве тетоваже. Уместо тетоваже, вероватно ћете имати велике ожиљке. Само да будемо јасни, ово је потпуно другачије од популарне микродермабразије. Трошак ове процедуре одговара уклањању тетоважа ласером. Другим речима, није јефтино.

Криотерапија

У суштини Криотерапија једноставно запаљује тетовирану кожу баш као што бисте спалили брадавицу или лезију. Ово није опција без болова. Иако ово функционише на мањим тетоважама, сигурно не бисте желели да га користите на потпуном задњем делу. Поређење трошкова за ову врсту уклањања тетоважа је попут ласера, ИПЛ и дермабразије. Дефинитивно ћеш морати да разбијеш свињску банку да добијеш новац за овај. Мјерно коштате гледате око 80 до 100 долара по квадратном инчу коже. Једна од недостатака оваквог уклањања тетоваже јесте да проналазење некога ко то ради неће бити лако.

Салина

Уз скидање соли за тетовирање, татоо уметника ће избледети тетоважу тетовирањем физиолошког раствора на површини тетоваже. Уклањање салина најбоље делује на старим тетоважама. И многи људи кажу да то није најпоузданија метода за уклањање тетоважа. Вреди потрудити за тетоваже и татове светлије боје које су почеле да изблаве. Ниједан таттоо уметника не ради овакав тип уклањања, па је можда тешко наћи уметника. Трошкови уклањања тетоваже овог типа биће отприлике исти као и цијена оригиналне тетоваже.

Екцисион

Искључивање је у суштини сјечење тетоваже и шивање коже око ње. Очигледно је ово хируршка опција. То је јефтиније од уклањања ласера, и потпуно уклања татоо. Једини проблем је да остајете ожиљци на тој локацији. Овај тип уклањања тетоважа може трајати неколико мјесеци да заврси у зависности од величине ваше тетоваже. Из неког разлога, размишљање о одсечењу моје коже и сјепљивању заједно чини ово опцијом коју никада не бих одабрала. Вероватно би требало поменути да је ово најчешћи третман изабран када ласерски третман не успије. Из неког разлога ова опција доноси на памет неке реднецкине користећи свој ловачки нож како би скрила "Бетти Суе" с његове подлаве.

Уклањање хомосексуалних тетоважа

Можете ићи на мрежи и пронаћи начине да уклоните тетоважу код куће. Узгред, још увек имам Буббу у мојој глави за ову методу. У суштини узимате воду, морску сол, водоник-пероксид и течни витамин Е, и пролазите кроз низ корака да уклоните тетоважу код куће. Такође ћете требати меку тканину, медицинску газу и медицинску траку. Избором овог облика уклањања тетоважа, присиљавате се да крвари на месту тетоваже као део процеса. Не знам за тебе, али за мене сам крварење није опција. Међутим, ово је најјефтинија опција.

Тужна истина је ово. Нема доказаних 100% начина за уклањање свега постојања тетоваже. Остаје вам ожиљак, избледела кожа, а често чудне линије су неке од тетоважа нестале и на другим местима остаје. Због тога је толико важно прије него што први пут седнете на столицу како бисте били сигурни да је локација и дизајн тетоваже управо оно што желите.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =