Blog

Prema Radnoj grupi za zaštitu okoliša'najnovije izvješće, 73 posto kreme za sunčanje na tržištu daju inferiornu zaštitu ili sadrže zabrinjavajuće sastojke.

Znam da svake godine daju takvu statistiku, ali nikada ne propadam!

To znaci:

Ludi, u redu?

Dok aplikacijske pogreške postoje zbog teksture i formata proizvoda (poput spreja za sunčanje, koji su problematični jer to možete'jednostavno vidite gdje ste ih primijenili), mislim da se svi možemo složiti da nam nedostaje većina kreme za sunčanje. 

Banana Boat je najnoviji primjer ljudi koji su spaljeni 'doslovno' po svojem kregu za sunčanje, a vi'vjerojatno će se sjetiti horor priča o Jessica Alba'Iskrena tvrtka za zaštitu od sunca prije nekoliko godina.

Nije ni čudo da dobivam toliko mnogo pitanja o tome kako pronaći pristojan SPF!

Da'i zašto ja'napravio je vodič u nastavku kako bi vam pomogao. Ona vas vodi točno kroz ono što treba tražiti na naljepnici, tako da možete biti sigurni'ponovno kupujući krema za sunčanje koja će vas ispravno zaštititi, a ne naštetiti vašem zdravlju!

Korak 1: Je li to kemijski ili mineralni?

Prvo, pogledajte aktivne sastojke kako biste utvrdili je li to's kemijskim ili mineralnim krema za sunčanje.

Don't čine pretpostavke samo od ambalaže. Alba Botanica mirisna krema za sunčanje lica SPF 40 iznad izgleda kao da bi trebala biti mineralna, temeljena na imenu ("botanica" podrazumijeva "prirodno") i činjenicu da marka prodaje druge ne-kemijske kreme za sunčanje. Ali ovo zapravo ne sadrži više kemijskih filtara od većine (homosalat, oktokinoksat, oktokrilen, octisalat i avobenzon)! Zato morate uvijek provjeravati sastojke.

ja'U nastavku su navedeni najčešći kemijski i fizički filtri:

Kemijski filtri 

Fizički filteri 

Kemijski filteri djeluju tako da prodiru u krvotok. Oni mogu spriječiti opekline od sunca, da, ali imaju ograničenu učinkovitost protiv starenja UV zraka (UVA). Oni također mogu imati poremećaje hormona i kancerogene učinke! 

[Pročitajte više o fizičkim i kemijskim krema za sunčanje]

Preporučujem izbjegavanje kemijskih krema za sunčanje i odabir mineralnog krema za sunčanje (također poznat kao fizički krema za sunčanje) umjesto. Umjesto da apsorbiraju u tijelo, ti sastojci ostaju na površini kože i djeluju odbijajući sunčevu svjetlost. Oni ostaju stabilni i nema dokaza za njih, što uzrokuje bilo kakve efekte koji ometaju hormone. (Napomena: Encapsulated oktoksoat je ovdje uključen jer sjedi na vrhu kože i djeluje poput mineralnog krema za sunčanje.)

Ali kako bismo dobili najbolju zaštitu od UVA i UVB zraka, moramo postaviti još nekoliko pitanja...

Korak 2: Sadrži li cinkov oksid?

Sljedeće je da provjerite vidi li cinkov oksid na naljepnici.

Glavna stvar koju ne želite'Želite li učiniti je kupiti krema za sunčanje koja sadrži samo titanov dioksid. 

Pogledajte donju tablicu:

Kao što vidite, titanijev dioksid daje samo djelomičnu zaštitu od UVA zraka, tako da'nije istinski širok spektar. Može vas zaštititi od opeklina od sunca, ali je osvojio't dosta za duže UVA valne duljine koje uzrokuju prerano starenje.

Nasuprot tome, cinkov oksid daje vam najbolju moguću zaštitu. 

Dok ne dobivamo europske filtere Tinosorb M i Tinosorb S odobren u Sjevernoj Americi, cinkov oksid je najbolji filtar koji imamo i ONLY koji nudi kompletnu UVA i UVB zaštitu.

Potražite samo cinkov oksid, ili u kombinaciji s titanijevim dioksidom ili kapsuliranim oktokinoksatom. (CyberDerm'Svakog jutra Whip Whip SPF 25 je jedini proizvod za koji znam da koristim tehnologiju za kapsuliranje, što ga čini sigurno kao mineral.)

Koncentracija cinkovog oksida također je važna pa sada idemo na sljedeće pitanje...

Korak 3: Koliko je cinkov oksid?

Vaš sljedeći korak je da provjerite koji postotak cinkovog oksida je u formuli.

Ovdje'kako radi. Prema riječima dr. Denisa Dudleya (a. "The Sunscreen Doc"), za svaki postotak cinkovog oksida dobivate 1,6 SPF jedinica.

Pogledajte sljedeći grafikon:

Ja bih izbjegao kreme za sunčanje koje su manje od 15 posto cinkovog oksida. U tom niskoj koncentraciji, UVA zaštita vjerojatno neće biti dovoljna. 

15% cinkov oksid formula je samo oko SPF 24, što bi bilo goli minimum, idealno, želimo ciljati za SPF 30! Mnogi su kreme za sunčanje čak niži od toga, kao što je gore spomenuti Tarte Tarteguard 30 Lotion Broad Spray SPF 30, koji ima samo 4,13 posto cinkovog oksida i 3,36 posto titanovog dioksida. 

Moja je preporuka tražiti jedno od sljedećeg:

Sada ima samo nekoliko stvari koje želite razmotriti...

Korak 4: Sadrži li nestabilne ulja?

Uz sve proizvode za njegu kože, ne samo zaštitu od sunca, uvijek provjeravam sadrže li polinezasićena ulja koja su nestabilna po prirodi.

Evo nekoliko primjera ulja koje izbjegavam:

I još mnogo toga! Ako ste u areni'Provjerite je li ulje polinezasićeno, uvijek možete potražiti ime ulja + "profil masne kiseline" kako biste saznali.

Mislim da bilo koji ulje to'više od 10 do 15 posto polinezasićenih ne smije biti u prvih pet do 10 sastojaka krema za sunčanje. (Kao što sam objasnio u vodiču "kako provjeravati sastojke", prvih pet obično čine 80 posto proizvoda.) 

Kada UV svjetlo interagira s ovim vrstama ulja, to može dovesti do pigmentacije, preranog starenja i staničnog oštećenja (vidi studiju ovdje).

Ako možeš'Nemojte se truditi potražiti sva ova ulja, najlakše je odabrati krema za sunčanje bez ulja, kao što je Neutrogena Sheer cink lica mineralna krema za sunčanje SPF 50 iznad (ima i 21,6 posto cinkov oksid!).

Tamo's posljednje sigurnosno pitanje koje treba razmotriti...

Korak 5: Sadrži li AHA ili vitamin A?

Sada potražite bilo koji od sljedećih sastojaka:

Sve to može povećati osjetljivost na sunce i mogućnost opeklina od sunca, tako da stvarno ne žele't pripada u krema za sunčanje!

Možete se zaustaviti ovdje ili provjeriti jedan konačni sastojak za dodatne bonus bodove...

Korak 6 (neobavezno): Sadrži li silikone?

Kako bi bili jasni, silikoni ne utječu na sigurnost ili učinkovitost zaštite od sunca. Ali budući da mogu utjecati na stanje vaše kože, uvijek ih pokušavam izbjeći ako je moguće.

Evo nekih od silikonskih imena koje možete vidjeti na popisima sastojaka:

Izabireg krema za sunčanje bez silikona, jer tvore površinski film koji može zadržati otpatke u pore, što može dovesti do lomljenja (među ostalim problemima kože). Mislim da jesu'osobito je problematično u proizvodima koje nosite tijekom znojenja!

[Pročitajte više razloga za izbjegavanje silikona na vašoj koži]

Najbolji krema za sunčanje

Dakle, koji se krema za sunčanje zapravo mjeri? Evo nekoliko koji označavaju moje kutije.

To su visoke cinka i bez nestabilnih ulja, AHA i vitamina A:

Provjerite moje vodilice za cjepivo za lice i tijelo, za još više mogućnosti proizvoda!

Zaključak

Sad imate sve potrebne informacije kako biste ispravno procijenili zaštitu od sunca!

Opet, mogu't naglasiti dovoljno da je čitanje oznaka sastojaka ključ. Nažalost, to'nije jednostavno kao jednostavno odabir prirodnog proizvoda. I kao što možete vidjeti, SPF brojevi don't znači toliko ... ni riječi "širokog spektra". 

S nečim važnim kao zaštita od sunca, jednostavno možete'Nemojte biti previše pažljivi!

Je li vaše krema za sunčanje zadovoljavaju ove kriterije?
Jeste li pokušali bilo koji od mojih vrhunskih SPF-a ili ste pronašli druge koje bih trebao znati?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 28