Blog

Изгледају сјајно на вашем пулту. И они се осећају тако луксузним да ископају. 

Међутим, да ли су производи упаковани у тегле стварно праве вашу кожу?

ако ти'Можда сте већ забринути за тегле. И с правом.

Код ове врсте амбалаже постоје два потенцијална проблема:

Дозволити'Прво се бави оксидацијом!

Како Јарс могу довести до брже оксидације

Тегле подстичу бржу оксидацију јер излажу формулу ваздуху и светлости уз сваку употребу. 

У реду, али шта је оксидација, у сваком случају?

У лаику'с појмом, оксидација једноставно значи "ићи ранцидно."

Са хемијске тачке гледишта, оксидација се односи на процес у којем једињење губи електроне. 

Ово може смањити састојак'потенција "или чак променити га у нешто друго! 

У најбољем случају, производ који се оксидира једноставно ће бити мање ефикасан. Али, најгори сценарио је да то може бити лоше за вашу кожу. 

На примјер, примјена оксидиране Л-аскорбинске киселине (витамин Ц) може изазвати црне главе, које су оксидовани себум. 

Ранцидна уља такође могу учинити ово и шта'и горе, могу такође убрзати ослобађање слободних радикала на кожу. Слободни радикали су реактивни молекуларни фрагменти који узрокују оштећење ДНК, протеина и других делова ћелија. Другим речима, они вас старају!

Како спречити оксидацију састојака

Постоје две ствари које можете учинити како бисте смањили ризик од оксидације.

Изаберите стабилне састојке: Колико брзо производ вероватно оксидира / ићи ранцид зависи од стабилности његових састојака.

Неки од најхладнијих састојака укључују:

Као опште правило, ја бих предложио да их НЕ купујем у амбалажној амбалажи. (Па, ПУФА су толико нестабилне и склоне спонтани оксидацији да сам'Избегавајте их зауставити. Чак и ако формула укључује антиоксиданс попут витамина Е, она је победила'т је веома дуго заштитна, јер има много краћи период полувремена.)

Међутим, за мање "активне" производе, направљене са стабилнијим састојцима (као што су засићена или моноунсатуратед уља),'т бити проблем. Више о томе како да проверим састојке за негу коже, погледајте овај водич.

Неки добри, стабилни јарасти производи укључују:

(Тхе Киехл'с Пуре Виталити крема за обнављање коже у жутом теглу је прекинута, тужно!)

Купујте заштитну амбалажу: Ако желите да користите крхке активне састојке као што су витамин Ц или ретинол, онда дефинитивно избегавајте тегле.

Уместо тога, купите производе који долазе у заштитне тамне бочице, идеално са аирлесс пумпама. Ово ће вам дати отприлике три до шест месеци пре него што се састојак почне деградирати.

(Нису сви активни састојци тако кратки рок трајања, обзиром на то'Ретиноиди и ретиноли у Сквалану, прегледани овде, су без воде и трају 12 месеци. Стабилизовани стабилизатор витамина Ц Хиламиде Ц25 је на сличан начин стабилан.)

Такође можете пренијети производе у аирлесс амбалаже (као што су они). Само имајте на уму да формуле са дебљом конзистенцијом могу загушити пумпу!

Како Јарс могу довести до бактеријске контаминације

Ми'Већ сте то учинили: након свега, текстуре кости могу бити тако сјајне и привлачне !, али то'није баш добра идеја да држиш прсте у теглу.

То може да контаминира формулу са бактеријама које су невидљиве голим оком. 

Да, чак и ако си'Већ сам опрао руке (један од три особе носи стафилозни вирус на својој кожи!), па чак и ако формула садржи конзервансе (које можда нису довољно јаке да би превазишле колонизацију).

Као што вероватно можете да претпоставите, бактеријска контаминација може бити покретач за акне, иритацију и инфекцију. ако ти'Понављам на атопијски дерматитис / екцем, требало би да будете посебно опрезни, јер је стапх најчешћи бактеријски триггер.

Бактерије такође могу променити пХ формуле, што потенцијално може бити мање стабилно и мање ефикасно.

Како спречити контаминацију бактерија

Решење је једноставно. Ако можеш'т купите производ у аирлесс пумпи (или га пребаците у себе), користите шпатулицу уместо прстију.

Ових дана, многи хидратанти у тегле долазе са апликатором, без обзира да ли је то'с базичном пластичном шпатулом или љубитељима бакра као што је ЛКСМИ'с, горе. 

Ако ваш производ није урадио'Не долазите са једном, можете купити и козметичке лопатице овде.

Држите шпиље на практичном месту, као у врећици Зиплоц или у стакленој посуди поред кога држите крему. Запамтите да дезинфикујете сапуном и водом или трљање алкохола након сваке употребе.

Све ово је посебно важно ако сте ви'користе природне производе, који имају тенденцију да користе мање конзерванса. Али будите сигурни тамо'барем нешто тамо да га сачувате! Све што садржи воду (која је најсавременија крема) НИЈЕ треба "без конзерванса".

Закључак

Да сумирамо, паковање јарапа није'т увек "лоше".

Ако њега'само основни, бланд влажни, ти ниси'нема превише да брине о томе, све док има стабилне састојке и систем конзерванса, а ви'немојте брисати прсте у теглу.

Међутим, ако сте'Поновно бацити на производ против старења'Напуњен са антиоксидансима и другим крхким састојцима, уместо тога бих избегао тегле и потражио заштитну амбалажу без ваздуха.

(Иронично, већина производа попут овог СТИЛЛ долази у тегле, због перцепције луксуза. Силикони су свеприсутни из истог разлога, јер стварају "пожељну" текстуру.'с фрустрирајуће!)

У сваком случају, без обзира које састојке и амбалажу изаберете, дон'т висе на своје производе заувек. 

Свака крема старија од једне године вероватно би требала бити бачена и ваши најактивнији производи, као што су витамин Ц и ретинол, требају бити искоришћени чак и брже!

Схоп Едитор'с Пицкс

Да ли избегавате паковање за јар? Зашто или зашто не?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 3