Blog

Сидро је један од најпопуларнијих и најпознатијих доступних тетоважа. Често га користе припадници поморских војника, сидро је сигуран знак такве обавезе. Сидро такође има и друга значења, укључујући религијске и културне темеље. Ова значења ће бити детаљно размотрена у наставку.

сидро-1

Сидро Таттоо Значење

1. Морнарица и маринци

Прво и најважније, сидро је симбол морнарице. Примењено другим ознакама, сидро је често симбол поноса и жртвовања. Овај знак је важан за морнара из разних разлога, али веза која их повезује са својим колегама поморских војника често је најважнија. Ланци, конопци, глобуси и други симболи могу боље дефинирати улогу особе као морнара или морнарице. Често се користе и речи или акроними који се користе у тетоважама.

сидро-3

2. Хришћанство

Сидро има своје коријене као тајни симбол хришћанства. Током римског доба, многи су били прогоњени због својих веровања. Од многих скривених симбола хришћанства, сидро је нашло пут у религиозни и културни поглед на свет многих западних култура. Сидра са очигледним или претјераним крстом могу се наћи код многих људи. Сунце, руке у молитви, голубови или други верски симболи могу бити повезани с тетоважом сидра.

3. Осуда и одређивање

Сидра су дизајнирана да задрже брод или чамац на месту, без обзира на притисак времена и таласа. Чувајући га чврстим темељима, сидро је јасан симбол уверења и одлучности. Чак и од оних који нису везани уз море, сидро може наћи кућу било којој особи.

4. Море

Рибари, морнари, трговци и безброј других професија мора имати разлога да узму ову тетоважу. Ово може представљати различите ствари појединцу са сидро тетоважом. Често се ове тетоваже украшавају другим таквим симболима. Рибар може имати рибу и куке око сидра. Морнар може имати и једрењак. Трговац се може симболизовати великим трговачким бродовима и тровима блага.

5. Захвалност и подршка

Сидро је симбол захвалности. За многе људе, сидро је знак цијењења за некога ко им је помогао у прошлости. Ово може бити неко ко је поуздан у времену потребе. Ово такође може бити неко ко је одличан када их држи опасним путем. Породичне традиције могу представљати и сидро.

сидро-2

Сидро Таттоо Значење Варијације

1. Украсне предмете

Постоји небројено украшавање које се може повезати с сидро тетоважом. Значења се могу изразити на различите начине помоћу којих су симболи иза и око сидра. Риба и други морски живот су јасни прикази љубави према океану. Војни знаци су очигледни подсјетници војне традиције. Неки могу поставити срце иза сидра, потенцијални симбол захвалности. Свака особа може имати свој значајан симбол који жели додати.

2. Речи

Речи су често повезане с сидро тетоважом. Мама је сјајно прешла преко сидро тетоваже на многим дизајном тетоваже. Навалски војници или маринци могу имати додате ознаке да би показали понос и лојалност. Мир, вера, љубав и друге речи саосећања и његе могу показати религиозну или духовну везу. Чак и реченице могу украсити такву значајну тетоважу.

Било који разлог за добијање сидро тетоваже, сигурно ћете је волети. Обавезно направите свој сопствени, јер ће се људи сигурно питати за дубље значење. Обавезно разговарајте са својим таттоо уметником о својим саветима и искуствима, јер је сигурно да ће знати како направити своју тетоважу јединственом и значајном.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 55