Blog

Због свог древног наслеђа, компас има посебно место у свету тетоважа. Првобитно коришћен у поморској пловидби, компас се може наћи на морнарима и другим авантуристима. Љубитељи планинара и љубитељи природе такође могу држати компас близу њиховог срца. Користе се од људи који траже срећу и успеха, компас се може наћи на свакој особи која тражи помоћ и подршку. Компас значи много ствари многим различитим људима. На следећој листи ћемо погледати неке од најчешћих значења и варијације таттооа компаса.

компас-1

Цомпасс Таттоо Меанинг

1. Упутство и дирекција

Компаси дају осећај сигурности у вези са нашим правцем. Ми знамо и верујемо магнетским упутствима које нуди компас. Многи користе компас у својој умјетничкој умјетности да симболизују остајање на путу прије сукоба. Компас такође може бити повезан са Нортх Стар-ом јер је његово постављање остаје статично и поуздано. Дом се може наћи и са компасом, и због тога се многи путници украшавају компасом. Компас тетоваже могу бити украшене навтичним звездама и глобусима како би се боље показало ово значење.

компас-2

2. Заштита и сигурност

Гледано као заштитни шарм, компас је био веома цењен од стране многих људи. Војни војници користили су тетоважу компаса као симбол њиховог ослањања и лојалности њиховој грани. Може бити повезано и са вјерским симболима. Док је компасу већ дуги низ година, то је древни симбол сигурности и сигурности. Сидра, морске птице, чизме и осе се могу користити за симболичне поморске или планинарске позадине.

3. Срећа и инспирација

Компас се такође може користити као носилац среће. Људи који су постали изгубљени могу користити компас да би се сретали. Пошто је компас практичан алат, користи се као симбол среће попут других практичних алата као што су потковице. Пошто компас увек показује на сјеверу, многи људи то виде као знак инспирације. У времену потребе, ми смо често инспирисани епифанијама и увидима. Из тог разлога, тетоваже компаса могу се пратити симболима као што су хватачи снова и коцкице.

компас-3

Компас Таттоо значења варијације

1. Украсне предмете

Компас може да користи широк спектар људи, тако да би додатни украси могли бити корисни у показивању дубљих значења. Риба, глобуси, сидра и други симболи океана могу се користити за показивање афинитета за море. Планине, дрвеће, осе, чизме и друге знакове могу се користити за показивање љубави према планинарењу и споља. Коцкице, потковице, четири детелине и друге талисмане везане за срећу често су повезане са компасом. Злато и остала светска роба могу пратити компас да покажу авантуру и успех.

2. Измјене

Компас без показатеља правца може показати бескорисни компас. Једна са сломљеном или дивљом стрелицом може показати неизвесност или конфузију. Једно усмеравање директно на сјевер може показати тачан правац, док онај који указује у другом правцу може показати гдје је дом. Компас са дугим ланцем може показати везу са припадајућим значењем. На пример, ланац који се припрема за компас и верску ставку може показати да особа добива своје навођење и смер из те религије. Брокен плоче могу показати недостатак ослањања на такве алате. Компас који је испуњен водом или млевени може показати старост и самопоуздање. Пошто значења могу бити јако лична, требало би да се осетите слободним да утврдите која јединствена додира ће учинити вашу компас тетоважу заиста својом.

Постоји много опција и скривених значења која су доступна за кориснике компаса. Будите сигурни да истражите породичну и културну историју пре него што учините трајну тетоважу. Компас се може користити као фокус или додатак другом симболу, који само повећава његов потенцијал. Ваш татоо уметник има корисно искуство да ће бити више него вољан да поделите са вама, па будите сигурни да не трошите тако вриједно знање и увид.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 8