Blog

Većina odraslih treba jedan ili više dodataka prehrani na dnevnoj bazi. Oni rade kao preventivne mjere protiv bolesti i medicinskih stanja, kao i pomoći u održavanju stane.

Često ne dobivamo količinu potrebnih hranjivih tvari iz naše hrane. Zbog toga su na tržištu dostupni proizvodi za zdravlje. Ti dodaci osiguravaju tijelu potrebne hranjive tvari koje vas održavaju zdravima. Doplate obično uključuju masne kiseline, vitamine, minerale i aminokiseline.

Zdravstveni proizvodi u Indiji:

Ovi proizvodi mogu biti u obliku pilula, kapsula, zdravstvenog praha i zdravstvenih napitaka.

1. Protein sirutke:

zdravlje products1

Proteini sirutke su bogati izvor vitamina D i omega 3. Često se koriste za rješavanje problema s gubitkom težine i pothranjenosti djece i odraslih. Protein sirutke može se uzimati kao cijeli obrok kada se kuha.

Vidi više:  Kana je dobra za sive kose

2. Omega 3 masnoća:

zdravlje products2

Naše tijelo ne prirodno apsorbira omega 3 masne kiseline iz hrane. Stoga su dostupni i nadopuni za isti. Većina dodataka omega 3 dobivena je iz ribljeg ulja. Riblje ulje se obrađuje i kapsule se proizvode iz teme. Ove kapsule se pakiraju i prodaju preko šaltera. Mnogi od nas trebaju omega 3 masne kiseline i preporučuju se kapsule ribljeg ulja

3. Vitamin B12:

Vitamin B 12

Vitamin B12 kompleks je jedan od najvažnijih vitamina potrebnih za tijelo. Sastoji se od tiamina, riboflavina, niacina, biotina, folne kiseline i kobalamina. Nedostatak vitamina B dovodi do mnogih komplikacija kao što su proljev, hipertenzija, beri beri u ime nekoliko. Dakle, potrebno je dnevno unositi dovoljne količine. Doplate pomoći u pružanju tijela s potrebnim iznosom.

4. Vitamin D:

zdravlje care products

U mnogim ljudima vitamin D je vrlo nizak. Pomaže u održavanju čvrstog imunološkog sustava i promiče dobro zdravlje. Sunce je dobar izvor vitamina D. Međutim, dodaci su dostupni ako postoji nedostatak.

5. Probiotici:

zdravlje products5

Ovi mikroorganizmi imaju brojne zdravstvene prednosti. Oni će se boriti protiv bakterija i virusa. Mogu se naći u određenim fermentiranim prehrambenim proizvodima kao što su curd ili jogurt. Budući da nisu prirodno dostupni za konzumaciju, razni dodatci koji ih koriste kao sastojci proizvode se u medicinske svrhe.

Vidi više:  Shahnaz Hussain Savjeti za njegu kose

6. Cimet:

Cimet

Cimet se pakiraju s hranjivim tvarima i antioksidansima. Oni će braniti tijelo i zaštititi ga od klica i bakterija. Također pomaže u kontroli razine šećera u krvi. Cimet je dostupan u prahu, kao i tabletnim oblicima. Uobičajena preporuka jest 2-3 gm unosa cimeta.

7. Kurkuma:

Kurkuma

Kurkuma je poznato da smanjuje upalu i pomaže u promicanju općeg zdravlja. Sadrži kurkumin, prirodni antiseptik, antibiotik. Istraživanja pokazuju da se kurkuma također bori protiv stanica raka. Dnevni dodatak ne smije biti veći od 500 mg.

8. Dijetalna vlakna:

zdravlje products6

Dijetna vlakna pomažu u stabilizaciji krvi. Također pomaže u pravilnoj probavi hrane. Nedostatak može dovesti do problema u probavi i gastrointestinalnim uvjetima kao što je sindrom iritabilnog crijeva, zatvor i plin. Vlakna također čuvaju kolesterol pod kontrolom. Doplate će osigurati iznos koji dijeta ne može pružiti. Dostupni su u različitim oblicima poput ulja, tableta i praha.

9. Zdravi prah i piće:

Voće Juices

Osim drugih dodataka, medicinski istraživači također preporučuju zdravlje prašaka i zdravlje pića koja su dostupna kod bilo kojeg kemičara. Zdravi prahovi mogu se dodati u smoothies i mlijeko trese, što može biti za doručak svako jutro, zdravlje pijan su alternativa za kofein bogata pića i nezdravi aerated pića.

Doplate bi trebale biti besplatne za uravnoteženu prehranu i propisane lijekove. Treba ih uzimati samo ako ih je propisao liječnik ili liječnik. Važno je pravilno razumjeti zdravstvene prednosti dodataka koje ćete potrošiti jer neki proizvodi mogu imati neželjene nuspojave.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 66