Blog

Kada je Chhattisgarh odvojio od Madhya Pradesh, uklonio je 16 okruga koja su uglavnom prekrivala parkove i zelenilo nekadašnje države. Trenutno Chhattisgarh ponosno posjeduje 3 nacionalna parka i 11 divljih svetišta koje doprinose indijskom 12% šumskog zemljišta. Promicanje eko turizma i biološke raznolikosti, blagoslovljeno je biti prirodno stanište nekih od najrjeđih vrsta na ovom planetu.

Divlji Buffalo je Državna životinja i Hill Myna je državna ptica Chhattisgarh. Turistička sezona u Chhattisgarh Parksu obično traje od studenog do lipnja što je najbolje vrijeme za doživljavanje tropskih šuma.

Lijepa svetišta i parkovi u Chhattisgarhu:

1. Svetište Barnawapara:

parkovi in chhattisgarh

Barnawapara utočište je mali divljina svetište koja pokriva 245 četvornih kilometara, nalazi se u okrugu Mahasamund Chhattisgarh. Ljubitelji životinja dobit će rijetku priliku da svjedoče blizu Tigrova, Antilopa, Leoparda, Bisona i mnogih drugih vrsta. Također je pun ptica poput čaplja, papiga i nekoliko rijetkih vrsta.

Šuma se sastoji uglavnom od tropskih suhih listopadnih stabala, s jedinstvenim vrstama Mahua, Ber i Seemal stabala. Turisti mogu iskoristiti dišne ​​putove, željeznicu i kolnika do Sanctuary.

Vidi više: Parkovi u Biharu

2. Svetište Sitanadi:

parkovi-u-Chhattisgarh-sitanadi-divljači-utočište

Sitanadi Svetište se nalazi u okrugu Dhamtari u Chhattisgarh, koji pokriva oko 556 km2. Rijeka Sitanadi, koja susreće rijeku Mahanadi u Deokhutu, prolazi kroz svetište, a time i ime. Uglavnom se nalaze listopadna stabla i vlažna poluotoka poput Sal, Tik i Bamboo.

Uz ove ljubitelje prirode mogu doživjeti životinje poput Antilopa, Nilgaija, Leoparda, Black Bucka i raznih rijetkih vrsta. Osim izvornih Egrets, Bulbul i papiga, ptice od stabla su posebna poslastica. Tigrov rezervni projekt je također u tijeku.

3. Udanti svetišta:

parkovi-u-Chhattisgarh-udanti-utočište

Udanti je glavna turistička atrakcija Raipura u Chhattisgarhu koja pokriva površinu od 232 km2. Ime je izvedeno iz rijeke koja teče uz brdovito područje Raipur. Poznat posebno za očuvanje ugroženih vrsta državne životinje, divljih bizona, Chhattisgarh turizam je nepotpun bez putovanja u ovo svetište. Kućica Magpie Robin, papiga i drugih rijetkih vrsta, prekrivena je Tropical Dry peninsularnim stablima poput Sal. Brda i ravnica topografije daju se slikovitoj ljepoti. Ovo svetište udaljeno je 160 km od grada Raipur.

Vidi više: Parkovi u Lucknowu

4. Nacionalni park Indravati:

parkovi-u-Chhattisgarh-indravati-nacionalni park

Indravati potječe iz sjevernog dijela ovog nacionalnog parka i stoga ime. Smješten u okrugu Dantewada i pokriva gotovo 2800 km2, jedan je od najpoznatijih nacionalnih parkova u zemlji. Od 1983. godine je priznat Tiger Reserve. Ostale glavne atrakcije uključuju bujne zelene travnjake gdje turisti mogu prepoznati divlje biljojede i jedinstven pogled na krokodile koji uživaju u suncu. Bastar je najbliže mjesto povezano cestom. Mjesto Kutrue služi kao ulazna točka Parka.

Vidi više: Popis nacionalnih parkova u Andhra Pradeshu

5. Nacionalni park Kanger Valley:

parkovi-u-Chhattisgarh-kanger-dolina-nacionalni park

Nacionalni park Kanger Valley smješten na obalama Kholaba nazvan je po rijeci Kanger koja teče po njoj. Brdovit teren je dostupan iz okruga Bastar. Najbliža zračna luka je Raipur, a Jagdalpur ga povezuje željeznicom i autobusnim linijama. Ovaj park obiluje turističkim mjestima i ima dva popularna mjesta za piknik u Bhaimsa Dhara Crocodile Parku i parku Kanger Dhara. Ovo mjesto je također dom raznih plemenskih stanova.

6. Nacionalni park Sanjay:

parkovi-u-Chhattisgarh-Sanjay-nacionalni park

Nacionalni park Sanjay, poznat i kao Nacionalni park Ghasi Das, prostire se na površini od 2303 km2 i prekriven je rijekama. To je najposjećenija turistička lokacija u okrugu Bastar. Ulazna točka je mjesto zvano Sidhi u Madhya Pradesh. Razigrani razbijanje ptica poput papiga, muniša, plavokopača i wagtaila kroz stabla Sal, Palas i Gurajan uistinu je san snova ljubitelja prirode.

Mjesta su dobro povezana zračnim, željezničkim i cestovnim pravcima, a najbliža zračna luka je Raipur. Ovo stanje nudi bogato iskustvo divljih životinja koje je neusporedivo s bilo kojom drugom državom u Indiji.

Slike Izvor: 1, 2, 3, 4, 5 i 6.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 22