Blog

Pate od problema s aknama? Znate li kako koristiti cink za akne ?. Akne su prevladavajuća nevolja da smo svi prolazili u našem tinejdžerskom napa. Nažalost, za neke odrasle osobe, akne su i dalje veliki problem. To su duboko ukorijenjeni u koži i često bi izazvali puno problema za bolji dio vaših prvih godina. Zbog toga mnogi ljudi, neki renomirani kozmetičari su se udružili za borbu protiv teških mrlja na licu. S druge strane, vaša baka je oduvijek govorila o tome kako kemikalije nisu ništa u usporedbi s organskim proizvodima i stoga su podijeljene između dvije koju još niste pronašli za svoj najbolji način. Novije studije su pokazale da cink i akne ne mogu biti prijatelji. U ovom članku raspravljamo o tome kako koristiti cink za akne?.

se zinc help with acne

Što je Acne?

Akne su male oštećenja ili osip, obično se pojavljuju na vašim licima koja su duboko usađena unutar unutarnjih slojeva vaše kože. Akne mogu biti posljedica hormonske neravnoteže ili nekog oblika alergije, ali bez obzira na način na koji smo ga stavili, akne su jako nepoželjne. S vremena na vrijeme, ove akne postaju crvene ili se natečene i kao rezultat, na vašu kožu postavlja se teža oznaka po dolasku.

Što je cinka?

Cink je srebrni sivi ili bijeli element koji se može koristiti za premazivanje željeza ili čelika za zaštitu. Stvar je, naše tijelo zahtijeva cinka, ali organske i zdrave vrste koje proizlaze iz hrane. Ovaj cink koji koagulira u našem tijelu ponekad može pasti iz potrebnih razina. Kao rezultat toga pojavljuju se mnogi simptomi. Jedan od istaknutih simptoma za cink može biti sušenje kože ili vlasišta zajedno s eminentnim gubitkom kose. Puno mnogih istraživača kažu da ljudi skloni acne obično mogu biti manjkav spojeva cinka u njihovom tijelu.

Vidi više: Kontrola rađanja koja pomaže u akni

Kako koristiti cink za akne:

1. Obično se akne uzrokuju upale čvorova ili izvora zbog kojih se upala pojavljuje na vanjskoj koži. Sada, cink ima spoj koji se zove histamin unutar sebe koji vam pomaže kontrolirati ove upale čime se smanjuje oticanje čira na licu. Crvenilo se također nalazi u procesu.

2. Postoji razlog zašto limun, limes i vitamin C preferiraju akne. To je zato što su ove stavke izvrsni antioksidanti koji još jednom pomažu u smanjenju otekline ili upale uljnih žlijezda u našem tijelu. Cink je također veliki antioksidant i stoga pomaže u kontroli višak proizvodnje ulja.

3. Testosteron u našem tijelu uzrokuje prekomjernu proizvodnju sebuma ili ulja koji privlači bakterije, a zatim dovodi do reakcije, što je rezultat akni. Cink se zna da se bori protiv tih bubuljica koje uzrokuju bakterije da pomognu vašim acne nevolje.

4. Poznata je činjenica da se izbjegavate više kada se razina stresa u vašem tijelu proširi. Ovdje cink pomaže održavanju razina stresa u vašem tijelu nekim hormonalnim razmjenama tako da možete pomoći u rješavanju problema s aknama bez ikakvog stresa.

5. Cink je poznat kao DHT bloker, gdje cink zapravo pomaže u borbi protiv akni smanjujući učinak hormonske neravnoteže u vašem tijelu. Cink u vašem sustavu neće dopustiti da ti hormoni utječu na vas.

Vidi više: Akne i sumpor

Kako dodati cink na vaš svakodnevni ritam:

Cink se može kupiti preko šaltera iz bilo kojeg medicinskog skladišta u blizini koji čuva dodatke ili tablete tableta za cink. Međutim, ako se odlučite za sigurniju i organsku opciju, uključite zdrave prehrambene proizvode u svoj nepce svakog dana tako da se cink u vašem tijelu može brzo regenerirati. Neke od tih predmeta su matice, piletina, mlijeko, kamenice, jetra i tako dalje.

Vidi više: Lasersko liječenje bubuljica

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 26