Blog

Jeste li ikad pokušali arganovo ulje na koži? Znate li da je dobit arganovog ulja za kožu? Ako je vaš odgovor Ne, onda je ovaj članak za vas. Tekuće ulje se također spominje kao "tekuće zlato". Arganovo ulje proizvedeno je od Arganove matice koja dolazi iz Argan stabla koji se samo kultivira u jugozapadnom Maroku. Arganovo ulje je najpopularnije zahvaljujući svojim hranjivim i ljeposnim svojstvima, pa je stoga vrlo skupo jer se uspoređuju s drugim uljima širom svijeta. Dakle, danas u ovom članku raspravljamo o arganovom ulju za vašu kožu.

arganovo oil for skin

Arganovo ulje se koristi na različite načine u kuhanju, lijekovima i ljepoti. Arganovo ulje je vrlo poznato jer ga mnoge poznate osobe koriste za održavanje svoje kose, kože, kao i cijelo tijelo koje se njeguje i mlađe. Ako uključite arganovo ulje u svoj režim ljepote onda to postaje vaša kozmetička medicina za cijelo tijelo.

Sastavnice Arganovog ulja za kožu:

 •  Arganovo ulje je puno esencijalnih masnih kiselina, vitamina E, antioksidansa, plus minerala koji podržavaju vaše cjelokupno zdravlje omekšavanjem i hidratiziranjem, osim čuvanja lica od oštećenja sunca.
 •  Arganovo ulje je ironično u bioaktivnim komponentama ili antioksidansima koji pomažu u remontu kože, kao i usporava proces starenja.
 •  Triterpinoidi su također prisutni u arganovom ulju i priznaju se za njihovu ovlast da potvrde ublažavanje rana na koži. Lupenol proždire anti-septička svojstva.
 •  Butirospermol nudi antiinflamatorni čin.

Uporaba Arganovog ulja za kožu:

Arganovo ulje možete nanijeti na kožu na različite načine i to su:

pravedan skin fast

1. Tijelo:

 •  Arganovo ulje je natopljeno vašim punim tijelom kao hidratantno sredstvo, slično losionu ili masti za tijelo. Oštriti ulje točno nakon što ostavite svoje kupke za najveće učinke vlaženja.
 • Ovo ulje može biti korisno za liječenje nekih poteškoća s kožom poput ožiljaka, strija, ekcema, akni ili psorijaze.

2. Lice:

 •  Ako arganovo ulje svakodnevno nanesete kao jutarnju vlažnost, onda daje jasno, glatko i sjajno lice.
 •  Korištenje nesigurnog iznosa Arganovog ulja ili nekoliko kapi na licu, međutim, nježno ga trljajte. Dopustite malom ulju da prodrijeti u vaš stom i kožu, a zatim ostavite da se osuši na zraku.
 •  Arganovo ulje je doista lijepo kozmetički izum dok ulazi u epidermu vrlo slobodno.

3. Ruke:

 •  Arganovo ulje je obilno ulje koje se nanosi na vaše ruke, posebno na vašem cuticles plus na noktima nesigurnost oni su spremni za pucanje, kao i prolijevanja.

4. Usne:

 •  Arganovo ulje možete koristiti kao piling za usne, kao i hidratantnu kremu. Pomiješajte male kapi arganovog ulja u ekstraktu vanilije finom smeđem šećeru.
 •  Mirno, masažom u usta pomoću kuglastog kretanja, isprati.

Funkcije Arganovog ulja za kožu:

Sada, ovdje se raspravlja o prednostima arganovog ulja za kožu, a neki od njih su kako slijedi;

1. Preko noći tretman kože:

Dlaka treatment (2)

Arganovo ulje savršeno je za ravnopravno korištenje jednako trenutačnog tretmana kože gdje god je odmah ostavljen da radi svoje čarolije dok spavate. Koristeći svjetliju upotrebu, slično je prikladno testirati kao dnevni tretman. Dodajte oko 5 ml Arganovog ulja u kadu i obožite skupe iscjeljivanje i zahtijevaju ishod kondicioniranja.

2. Obnova kože starenja:

Krema aging

Arganovo ulje sadrži antioksidante koji podržavaju obnovu kože koja razvija elastičnost, ten i rezoluciju nad prodorom hidratacije. Ona također nudi kožu mladi sjaj i smanjuje reflektivnost bora. Dakle, poznat je i kao savršeni proizvod protiv starenja.

3. Prirodna krema za brijanje:

Arganovo ulje djeluje i kao kreme za brijanje. Zato stavite male kapi ovog ulja na očišćenu kožu i brijanje. Također možete upotrijebiti ovo kao losion poslije brijanja kako biste zadržali hidratiziranu kožu, kao i laganu.

4. Tretira ekcem i psorijazu:

alergičan rash dermatitis eczema skin

Arganovo ulje posjeduje protuupalno svojstvo prirode uz svoje ljekovite i kožu opuštajuće svojstva. To djeluje na razne upalne okolnosti kože kao što su ekcem, psorijaza i kokošja kozica. Arganova ulja imaju antibakterijska svojstva koja pomažu smanjiti vjerojatnost nastanka kontaminacije. Vitamin E koristi kako bi podržao rast svježeg kože koji je dinamičan dio postupka odštete.

Vidi više: Kako koristiti ulje ricinusovo za kožu

5. Provesti strijele:

Ukloniti strech marks

Strija su obično zbog naglog porasta ili gubitka težine. To se događa iz svih razloga, primjerice dijeta, trudnoće, inače čak i stavljanje na mišićnu masu. Arganovo ulje dovodi do kože koja se grebanje, koja korijenje rastrganog tkiva ostavlja plitku oznaku.

6. Liječenje akni:

akne treatment

Korištenje nekoliko omekšivača i ovlaživača može pogoršati bolesti kože, na primjer akne. Ovo ulje opušta uznemirenu kožu i potvruje iscjeljenje. Masna koža je odgovorna za akne. Arganovo ulje postoji bez masnoće i stoga podržava ravnotežu kože nudeći prirodnu vlagu. Ovo ulje slično pokriva antioksidante koji imaju koristi za obnovu ozlijeđenih stanica kože, kao i smanjenje iritacije. Probijte neke kapi arganovog ulja na akne i pustite da se osuši. To podupire suhu kožu kako bi uhvatila hranjive tvari i vlagu. Ne zaboravite lagano pročišćavati i recapping dva puta dnevno može imati koristi ukloniti blage akne osim podudaranja masnu inače suhu kožu.

7. Patch Up Innate Ožiljci i bore:

akne scars old woman

Nježna masaža s arganovim uljem na pretencioznim područjima često pomaže u smanjivanju ožiljaka i bora. U maslinovom ulju prisutni su triterpenoidi koji se prepoznaju kako bi obnovili ožiljke tkiva i obranili kožu od novih infekcija.

Vidi više: Kako koristiti kokosovo ulje za kožu

8. Promiče osjetljivu kožu:

Glatko, nesmetano Skin

Osjetljiva koža želi vrlo prodoran postupak čišćenja i kondicioniranja, a argan je najbolji za to. Samo, lagano razmazite na koži, a blage nježnu masažu svake noći prije spavanja za njegu i vlagu kože. Arganovo ulje se također koristi kao prozirno sredstvo za čišćenje u vašem rasporedu pranja.

9. Glowing i zdravu kožu:

Užaren skin - vitamins

Arganovo ulje je opterećeno raznim antioksidansima osim esencijalnih masnih kiselina; ovo ulje hrani savršena ljekovita svojstva. Samo stavite malo na kožu i protrljajte ga prije nego što razbijete kauč kako biste se otkrili sa nježnom, uklapajućom i zdravom kožom.

Vidi više: Ulje maslinovog ulja za kožu

Izvor slike: Shutterstock

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 13