Blog

Blokirani nos ili natezanje nosa je ono što se medicinski naziva nazalni zagušenost i jedno je od često prisutnih problema s kojima biste trebali biti svjesni. Oticanje nosnog prolaza je ono što dovodi do osjećaja zagušenja. To također dovodi do nakupljanja sluzi koja dovodi do kašlja i hladnoće. Jedan od uobičajenih simptoma nazalne kongestije dolazi u obliku disanja. Postoji mnogo razloga za taj problem, uključujući hladnoću kao i razne alergije. Kako bi se osiguralo da se opet vratite glatkom načinu života, vrlo je važno liječiti nazalnu zagušenja koja bi također mogla dovesti do nedostatka sna.

nosni congestion

Ovaj popis u nastavku ima najbolje, sigurne i lagane home lijekove koji se mogu koristiti na rutinske osnove kako bi se vidljivo liječenje na nosni prolaz.

Prirodni lijekovi za nazalnu zagušenja:

1. češnjak čuda:

Češnjak

Bilo da ste rano ujutro uzimali češnjake ili ekstrakt češnjak ili juhu, obje su korisne u liječenju nosne kongestije. Ideja je da je to svaki dan, sve dok problem potpuno ne ispadne, klinovi se trebaju uzimati na prazan želudac za najbolje prednosti. Postoje mnoge druge prednosti povezane s ovim prirodnim proizvodom.

Vidi više: Kako smanjiti jutarnju bolest

2. Uzmi paru:

potok bath

Uzmi kadu s toplom vodom i udahnite paru pokrivajući glavu ručnikom. To pomaže pri usporavanju sluzi, kao i otvaranju zglobova nosa na savršen način. Slijedi ovo dva puta dnevno. Dodajte malo ulja eukaliptusa za maksimalnu prednost.

3. Eukaliptusovo ulje:

Eukaliptus oil

Osim dodavanja ovog eteričnog ulja u paru, također možete uzeti nekoliko kapi u rupčić i udisati ga s vremena na vrijeme kako biste dobili home remedial rješenje za nosne zagušenja. Čak se može koristiti i na jastuku na kojem želiš spavati.

4. Uzmi tuš topla voda:

tuširanje Woman

Uzimanje vruće vode ili tople vode tuš ponovo će otvoriti nosne prolaze rute prigušene sluzi u sustavu. To možete učiniti dva puta dnevno kako biste dobili trenutne rezultate na simptome nazalne gužve i otvaranje punjenog nosa.

5. Primjena jabukovača Ocat:

Jabuka Cider Vinegar

Kako bi odmah uklonili sluz u nosnom prolasku, jabučni ocat je jedan od vrhunskih prednosti. Dvije žlice ove tekućine s 1 žlicom meda u čaši tople vode treba konzumirati jednom dnevno za liječenje.

Vidi više: Početna lijekovi za infekciju urina

6. Postavite ovlaživač zraka:

Koristiti a Humidifier

Ovlaživač pomaže pri dodavanju vlage na suhi zrak koji može biti jedan od razloga iritacije u nosu i uzroka za nazalnu kongestiju. Pokušajte postaviti ovlaživač zraka u prostoriju u kojoj ostajete većinu vremena. To će vam dati ishod kao lijek za kućanstvo.

7. Zdrava tekućina:

mnogo of fluids

Što više zdravih tekućina i vode koju bolje uzimate, to će vam pomoći pri smanjivanju sluzi i pomaganju liječenju nazalnih zagušenja. Imajte oko 10-12 čaša vode osim biljnih čajeva i juha kao što je pileća juha kako bi se ova kriza smanjila.

8. Pepper Cayenne:

Cayene Pepper

Začinjena hrana, osobito paprena kajamina, pomaže u liječenju nazalnih zagušenja. Dodajte crvene čilije u posudama. To će otvoriti nosni prolaz i istisnuti muciju nakupljenu u nosu. To sigurno daje trenutni olakšanje.

Vidi više: Početna lijekovi za gripu u želucu

9. Topli sok od rajčice:

Rajčica juice (2)

Rajčice rade vrlo dobro kada je riječ o liječenju nosnog zagušenja. Uzmite neki topli sok od rajčice ili juhu koji se stapa s češnjakom, pa čak i nekim vrućim umakom. To će učinkovito pomoći problemu.

Izvor slike: Zatvarač za zatvaranje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 17 =