Blog

Kada beba završi 8 mjeseca, upoznat će vas s njom voli i ne voli. Ali za vašu rastuću prehranu za bebe vrlo je važno, stoga, u ovom članku imam prikriti top 9 dječju hranu koja je prikladna za 8 mjeseci staru bebu.

8 months baby food

Zato uživajte u ovoj prekrasnoj i zdravoj hrani za 8 mjeseci staru bebu.

Top 9 jela za 8 mjeseci bebe:-

1. Žitarice:

Počnite miješati žitarice sjemenki koje znate da je vaše bebe lišeno bilo kakvih reakcija. Poput Pastas stvorite sjajnu hranu za prste.

2. Jabučno pecivo:

Za to vam je potrebna 1 jabuka, 1 šalica vode i 1 kruška. Ditch i oguliti jednako jabuka plus kruška. Stavite plodove u male komadiće. Stavite u kantu na drugi način tlačni štednjak i dodajte vodu. Dopustite da se voće pržite 15-20 minuta okrenite mekom ili do 5-6 zviždaljki u zdjelu. Razbiti ili miješati voće dobro zajedno s jelo gore jednom rashlađen.

3. Khichdi:

Ovo je potpuno prilagodljiv način za hranjenje povrća i pjesme vašoj bebi. To je kompletan obrok u sebi. Potopiti pjesku i rižu u vodi za pola sata. Stavite ovo u tlačnu kuhalo zajedno s povrćem poput krumpira, mrkve, sirove papige, bundeve, bocu tikvice rajčice itd. Dodaj malo kurkuma i soli i vode i kuhajte 20 minuta. Mash i jelo za bebu.

4. Slatki krumpir Kheer:

Ovo je vrlo hranjivo i cijenjeno od strane bebe. Ovo je vrlo jednostavan recept i zahtijeva samo slatki krumpir i mlijeko. Prije svega kuhati slatki krumpir osim kuhati i oguliti nakon hlađenja. Zatim dobro razmazite i umiješajte ovo u mlijeko zajedno sa šećerom.

5. Cikla i mrkva Puree / Mash:

Prilično je uobičajeno ponuditi kuhano i pire mrkve tijekom tih prvih mjeseci solidne hranjenja. Mala varijacija može biti minuta dodavanja cikle koja ne samo da daje lijepu slatkoću nego i elegantnu svijetlu boju. Da biste to trebali, trebate sjeckani mrkvu, odrežite kocku i svježe zemlju višak kardamom. Parne mrkve plus cikla pomoću plamenika za oko 15-20 minuta. Također možete pritisnuti ih međusobno kuhati s iznimno malo vode za 2-3 zviždaljke. Spojite zajedno kuhano povrće okusom kardamom dok ne postane glatka. Prolazite s jedne strane na drugu, ako je poželjno.

Vidi više:  Jedna godina Baby Food

6. mahunarke:

Mliječni proizvodi su višenamjenski i kompletni od proteina. Hrana, na primjer, grah, leća i grašak, visoki su u vitaminima, bjelančevinama i mineralima, a dodatak prehrani za bebe. Ali budi pažljiv! Svi smo prepoznatljivi s nelagodom od vjetra, široko rasprostranjenog učinka uzrokovanih hranom. Obratite pažnju ne preuzimajte bebu od ove hrane!

7. Jogurt:

Svi znate da je jogurt vrlo siguran od 6 mjeseci i stoga pokušavate staviti na prirodni, nezaslađeni jogurt, kao i staviti u voće da biste uvjerili bebu. Izbjegavajte zaslađivanje jogurta medom jer je vrlo nesigurno ponuditi med za djecu mlađu od jedne godine.

Vidi više:  10 mjeseci Baby Food

8. Tofu:

Tofu nije samo hranjiv, nego i svestran; dakle, tofu je savršen dodatak Vašoj kućnoj dječjoj hrani plus može se uvesti u dobi od 8 mjeseci.

9. Meso:

Ovo je prvorazredni izvor proteina, osim u ovoj fazi, gotovo sve bebe iskopaju proteine ​​od njihovog mlijeka. Glavna prednost uvođenja mesa je dodatno željezo koje nudi. To je zbog razloga da će bebe pohranjuje željezo možda će inicirati da se smanji u dobi od 6-9 mjeseci. Željezni je neophodan dio krvotoka, prenosi kisik u tkiva kako bi ponudio željenu energiju za rast.

Vidi više:  Recepti za bebe za hranu 9 mjeseci

Slike Izvor: Shutter stock

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 97