Blog

U indijskoj kulturi, svaki nakit ima svoju važnost. Ima značajan smisao koji se također odnosi na neki drevni vjerski ritual. Slično tome, mangalsutra ima svoju važnost. Jednostavno značenje mangalsutre je pobožna nit. Ova povoljna nit je vezana na vrat nevjesta od mladoženja na dan vjenčanja.

Prema hinduskoj kulturi nosila ga je mladenka tijekom svog života, dugog života svoga muža. Postoje mnogi srčani ritam mangalsutra dizajni dostupni na indijskom tržištu. Prema državi u kojoj žive ili religiji koju slijede, imaju različite nacrte i značenje mangalsutre. Neki od novih uzoraka mangalsutra su uistinu različiti i lijepi.

najnovije mangalsutra-dizajna

Contents

Mangalsutra u različitim indijskim kulturama:

Značenje mangalsutra se razlikuje od kulture. Svaka kultura to vidi u drugom svjetlu. Pogledajte što to znači u različitim kulturama.

1. Sindhi Mangalsutra:

U sindhskoj kulturi, mangalsutra je vrlo važan element cijelog vjenčanja. To je crni i zlatni lančić s privjeskom. Izbor dizajna obično ovisi o tome što voli mladoženja i mladenka. Riječ je o jednome i to je značenje koje prenosi.

2. Bihari Mangalsutra:

To je uobičajeno poznato kao taagpaag. To je crni beaded lanac s privjeskom od izbora. Mangalutra prenosi poštovanje i ljubav prema mužu.

3. Tamilski Mangalsutra:

To je uobičajeno poznato kao thaali kodi. Ona prenosi značenje jedinstva, predanosti, poštovanja i ljubavi jedni prema drugima. Otisci na tajali mogu biti list ili bilo koji drugi simbolički prikaz u kojem obitelj vjeruje.

4. Kerala Mangalsutra:

To je također poznat kao minnu od strane kršćana i kao thaali među hindusima. Minnu sadrži križ na zlatnom medalju u obliku srca, koji simbolizira ljubav. Križ označava odnos koji muž i žena moraju slijediti.

5. Telugu Mangalsutra:

Telugu mangalsutra ima dva okrugla diska ili kovanice. Mladoženja i strana mladenke daju disk koji je vezan na žutu nit. The mangalsutra označava sklad između dvije obitelji uključene.

6. Gujarati Mangalsutra:

Gujarati nevjeste nositi nosač navaliti na označavanje njihov oženjeni status. Nosili su tradicionalnu mangalsutru s crnim perlicama s zamršenim zlatnim privjeskom. Mangalutra označava ljubav i poštovanje jedni za druge.

7. Maharashtrijska Mangalsutra:

Maharashtrijska mangalsutra izrađena je od crnog lanenog kuglice s dva kutija u obliku zdjele. Zlatni vatis ukazuje Shivi i Shakti. Dva sloja zrna spojenih zajedno simboliziraju muža i ženu. Crne perle moraju držati zlo oko i imati sretan brak.

8. Karnataka Mangalsutra:

To je obično poznat kao karthamani Pathak. To je najvažniji nakit za bilo koju Kodavu nevjestu u Coorg regiji. Karthamani i Pathak su dva zasebna komada nakita. "Pathak" je zlatni privjesak koji ima veliki zlatni novac s Lakshmi ili Queen Victoria graviranje i ima male okrugle rubine okovan na opseg medalje. Privjesak ove kovanice ima sliku kobre koja označava plodnost.

Savjeti za indijske nevjeste da odaberete savršenu mangosutru:

Također ćemo vam reći kako odabrati pravu mangalsutra. Pogledajte savjete.

1. Proračun:

Ovo je prva i najvažnija stvar koju trebate odlučiti prije nego počnete kupovati za mangalsutru. Imajte grubu ideju o iznosu koji ste spremni uložiti u nju.

2. Duljina:

Koliko dugo želite da vaša mangalsutra bude? Kada to odlučite, obavezno obavijestite svog zlatara o tome. U slučaju da ga planirate prilagoditi, pobrinite se da dajte pravu dužinu proizvođaču.

3. Pendent size:

Sljedeći, morate odlučiti je viseća veličina. Ako planirate nositi dnevno, pobrinite se da odaberete manju. U slučaju da ćete ga nositi samo povremeno, idite na vrlo atraktivan i težak jedan.

4. Debljina:

Odlučite koliko žica želite da vaša mangalsutra ima. Imajte grubu ideju o tome. Zapamtite, što je broj žica veći, to će biti teže.

5. Metal:

Odlučite želite li ugraditi zlatnu ili dijamantnu mangalsutru. Morate biti sigurni u to prije nego što daju pojedinosti prilagodbe zlataru. Ako želite da bude lagan, odaberite zlato.

6. Crno ili zlato:

U najboljem je slučaju zadržavanje ravnoteže zlatnih i crnih perli. Crne perle će odgovarati vašem odijelu. Inače biste mogli odabrati što više, bilo crno ili zlatno.

7. Priloženi ili odvojeni:

Možete koristiti mangalsutra kao bilo koji drugi pendent. Možete odabrati odvojive žice i koristiti se s drugim žicama i lancima. Na taj način će biti prikladan.

8. Postavi:

Zašto ne biste dobili set za mangalsutru s odgovarajućom naušnicom i naušnicama? Na taj način, ona će služiti u dvije svrhe, čineći modnu izjavu, ali očuvajući kulturu nošenja.

9. Oznaka:

Još jedna bitna stvar koju trebate provjeriti je znak koji će stajati na čistoći i autentičnosti. Nemoj se ovdje vara.

10. Oblik:

Koji oblik želite da vaša mangalsutra bude? V-oblik ili krug? Ili možda biste se mogli kreativno i dizajnirati sami.

Različite uzorke dizajna Mangalsutra:

Kako je vrijeme proteklo, dizajni mangalsutra također su se nastavili mijenjati s trendovima. Uz korištenje smaragda, rubina, dijamanata, perlica itd. Postoji širok spektar raznolikosti na indijskom tržištu. Pogledajmo najzahtjevnije dizajne mangalsutra za dnevne i uredske potrebe.

1. Kružni dijamant Mangalsutra:

Kružni-dijamant-mangalsutra-dizajn-1

Jednolančana mangalsutra s lijepim kružnim privjeskom daje divan izgled. Privjesak je okovan klincima s malim kristalnim dijamantima kako bi bio dekorativniji. Ova mangalsutra izgleda zadivljujuće na sarees i lehengas s kružnim jardoshi radom. Takva Mangalsutra se također nosi za uobičajenu uporabu. Uglavnom je nosio saree i haljine koje imaju jednostavan, ali sofisticiran izgled.

2. Mangalsutra vinske grane Dizajn:

vino-grana-mangalsutra-dizajn-2

Ovaj uzorak mangalsutra ima tanak dizajn koji se nosi za dizajnerske haljine. Daju elegantan izgled nosiocu. Privjesak je okovan klincima s nevjerojatnim dijamantima i daje granama nježan izgled. Granice su također ukrašene zlatom i dijamantima obloženim s obje strane. Zatim se pričvrsti na jedan crveni lančić s kuglicama. Kratka duljina takve Mangalsutre vrlo je elegantna na haljinama s vezom.

3. Crna i zlatna mangosutra:

crno-zlatno-mangalsutra-dizajn-3

Želite imati klasičan izgled s crnim bojama? Nosite ovaj mangalsutra da izgleda jednostavno! Mangalutra od 22 karatnog zlata, okovanog crnim zrnima i emajlom, jednostavno je atraktivna i zadivljujuća. Nosite se na brak funkcije na teškim sarees. Tri velike crne perle daju joj lijep pogled. Polukružni privjesak je okovan klincima i utisnut u atraktivne dizajne s prekrasnim izgledom.

4. Om Pendant Mangalsutra:

om-privjesak-mangalsutra dizajn-4

Ovo je suvremeni uzorak mangalsutra vjerski dizajn mangalsutra s privjeskom koji nosi u sebi. Simbol om je pobožan simbol mira, božanstva, ljubavi i vjere. Privjesak s ovom vrstom dizajna daje božanski izgled. Mangalutra je simbol ljubavi i ljubavi prema njezinoj boljoj polovici, a također pokazuje njezinu vjersku stranu. Privjesak se nosi s pobožnim lanenim crnim kuglicama.

5. Rajasthani Mangalsutra Dizajn:

radžastanska-mangalsutra dizajn-5

Ovo je apsolutni tradicionalni etnički dizajniran mangalsutra koji daje vašem etničkom čovjeku zapanjujući izgled. Dizajn Rajasthani choker je najbolji za etničko nošenje. Niz mangalsutra je dizajniran s crnim staklenim zrnima. Tri takva konopa povezana su s zlatnim privjeskom dizajniranim za čarobnjake kako bi pružili šarmantan izgled. Crvene i zelene smaragde zapanjene u reljefnom dizajnu dopunjuju njezinu ljepotu.

6. Privjesak srca Mangalsutra:

srce-privjesak-mangalsutra dizajn-6

Takvi dizajni Mangalsutre donijeli su novi skok na tržištu nakita. Gusta crna narančasta inačica povezana je s nekoliko srčanih privjesaka s dobrim i smaragdnim. Srce je simbol ljubavi, brige, vječne ljubavi i vjere između dva sosa. Dakle, ovi dizajni označavaju ljubav i romantiku. Pogodan je za tradicionalne haljine za zabave.

7. Privjesak pauna Mangalsutra:

paun-privjesak-mangalsutra dizajn-7

Želite imati šarene dizajnirane mangalsutre? Dizajn pauna je pravi izbor. Privjesak je obložen kristalnim smaragdima i pričvršćen je na niz izrađen od zlatnih zrna i crnih perli. Razne boje koje su koristile za ukrašavanje pauna daju joj sjajni izgled da privuče bilo koga pogleda u bilo kojoj funkciji. Paun je simbol čistoće, vječne ljubavi i vjere. Ta tri simbola smatraju se temeljnom snagom između parova. Isprobajte ovaj najbolji dizajn mangalsutra.

Vidi više: Silver Mangalsutras

8. Mangalsutra s Gemstone:

dragi kamen-mangalsutra dizajn-8

Gemstones su oduvijek privlačili žene. Privjesak s gemstvom u ružičastoj boji dizajna s crnim i zlatnim žicama daje zapanjujući izgled. Malene perle na kraju dopunjuju njegovu ljepotu. To daje spektakularan izgled preko ružičasta etnika dame. Također je dostupan u raznim živopisnim gemstones kako bi se slagala s odijelo koji želite.

9. Rubin Dizajniran Mangalsutra:

rubin-dizajniran-mangalsutra-dizajn-9

Oblik s modernim izgledom inspiriran je rubinom. Dizajn mangalsutra kombinacija je zlata i rubina crvene boje. Srednji dio privjeska okrenut je svjetlucavim dijamantima. Takav dizajn nosi sa Sareem dijamantnim dizajnerom za određene funkcije. Također možete dobiti rubinsku boju po svom izboru prema vašoj odjeći za funkcije.

10. Emerald Design Mangalsutra:

smaragdno-mangalsutra-dizajn-10

Smaragdi daju jednostavan i zadivljujući izgled čak i jednostavnom trošenju. Zeleni i bijeli smaragdni ukras s valovitim dizajnom vode vas naprijed sa svime što nosite. Lijep privjesak je zatim pričvršćen za pojedinačne crne perle. Izgleda sjajno na haljinama bez obzira da su dizajneri ili jednostavni.

11. Suncokretni dizajn Mangalsutra:

suncokret-managalsutra dizajn-11

Savršena graciozna konstrukcija mangalsutra koja se mora nositi u brakovima mora biti jednostavna, ali etnička. Dizajn suncokreta je napravio ako zlato s crnim smiješnim smaragdima završiti dizajn suncokreta. Žice su kombinacija crnih zrnaca na jazu i zlatnih lanaca koji ih drže. To daje kraljevski učinak na patola sarees za vjerske funkcije. Ovo je lijepo i elegantno!

12. Royal Mangalsutra Dizajn:

kraljevski-mangalsutra-dizajn-12

Kraljevski mangalsutra dizajni su uvijek privlačni. Daju kraljevski i sofisticirani pogled na nevjeste i žene u braku. Najnoviji dizajn mangalsutra ukrašen je s četiri lanca zlata i sretnim crnim perlicama alternativno. Privjesak je zlata s reljefnim dizajnom i slatkim vješalicama. Ona simbolizira ljubav, čistoću i povjerenje za nove parove.

13. Maharashtrian Mangalsutra:

maharashtrian-mangalsutra dizajn-13

Također, poznat kao vati, ovaj vintage dizajn je vrlo popularan u Maharashtra. Tradicionalna zlatna mangalsutra s dva zrnca koja označavaju dom domovine i dom njene nevjeste. Dizajn žice izrađen je s nekoliko kuglica zlata i crvenom smaragdom u sredini. Također predstavlja snažnu vezu između obje obitelji. Poznato je na Maharashtrijskim sareesima.

14. Mangalsutra isprepletena:

isprepleteni-mangalsutra dizajn-14

Jedinstveni dizajn s dijamantima vrlo je atraktivan za oči gledatelja. Mangalutra s jednim navlakom i dijamantnim klinastim privjeskom dovoljno je privući svakoga. Dizajn privjeska daje izgled dvoje ljudi koji drže ruke s prstima isprepletenim. To simbolizira ljubav, privrženost i predanost koju čini par u vrijeme vjenčanja. Odgovara svaku odjeću dizajnerice.

15. KRALJSKI privjesak Mangalsutra:

matica-privjesak-mangalsutra dizajn-15

Najnovija dizajna mangalsutra uvijek su inspirirana zadržati trendy i popularan izbor među mladenke mladenke. Jedan takav dizajn je kraljica ili Maharani dizajniran mangalsutra. Tri lančana mangalsutra s crnim zrnima i zlatnim lancem obilježena su ružičastim i bijelim kuglicama kako bi pružili Maharani izgled za nevjestu. Dan vjenčanja je poseban za sve parove pa joj je dar ovom dizajnu i prepustite joj se kao princeza srca.

Vidi više: Najnoviji Mangalsutri u zlatu

16. Oblikovanje listova Mangalsutra:

list-mangalsutra-dizajn-16

Dizajn mangalsutra inspiriran prirodom daje svjež i nježni izgled. Jedan medij i kratki niz sastavljen od crne i zlatne kuglice konačno su dobili privjesak izrađen dizajniranjem dva lišća okovanog kristalnim bijelim dijamantima. Fini bijeli dijamanti dizajnirani unutar listova daju efekt kapi rose koji je šarmantan. Svaka odjevena ili etnička haljinica odgovara ovom delikatnom dizajnu.

17. Thaali Mangalsutra:

thaali-mangalsutra dizajn-17

Dizajn mangalsutra iz južnog dijela Indije poznat je kao Thaali. Ovo je jednostavna i pobožna mangalsutra koja je izrađena od jednostavnog žutog niza zajedno s tri čvora. Zlatni privjesci su reljefni s povoljnim dizajnom ili vjerskim simbolima. Također, mali komad kurkuma je dodan na žuti pamuk niz. Ojačava vezu parova s ​​povjerenjem, ljubavlju i poštovanjem.

18. Privjesak za kupanje Mangalsutra:

cup-privjesak-mangalsutra dizajn-18

Karnataka mangalsutra dizajn je vrlo jedinstven i tradicionalan. Crijep se sastoji od zlatnih i crnih zrnaca i kao privjesak postoje dvije zlatne čaše. To daje elegantan izgled nad Kanjivaram sarees i haljine. Dvije šalice u nizu predstavljaju sunce i mjesec koji simboliziraju moć i romantiku za par.

19. Mangalsutra Set Design:

mangalsutra-set-dizajn-19

Sjeverna strana Indije voli nositi setove mangalsutra. To je najnoviji dizajn mangalsutra uzimajući popularnost sada u cijeloj Indiji. Dvostruka cjedila mangalsutra s dijamantnim privjeskom s glatkim krivuljama nevjerojatna je. Komplet je također ukrašen s dvije odgovarajuće naušnice. To je vrlo često nosi redovito i stoga odgovara na bilo koji odijelo.

20. Coral Design Mangalsutra:

koralji-mangalsutra dizajn-20

Kako o obalnom dodiru vašoj mangalsutri? Ovaj dizajn mangalsutra visoko je inspiriran koraljnim zrncima. To je široko nositi u Konkan regiji. Koraljne crvene kuglice povezane su s jednim crnim kljunom. Crvene crvene koralje naširoko se koriste za nevjeste kako bi dobrodošlicu imale sreću nakon vjenčanja i dobrobiti svoga supruga. Kao što je jednostavna, možete nositi sa svaku haljinu.

21. Jednostavna izvedba Mangalsutre:

jednostavni-mangalsutra-dizajn-21

Svi jewelleries ne zahtijevaju teške dijamantne ukrase. Jednostavan i formalni niz također može privući bilo koga. Ovdje je takav jednostavan dizajn mangalsutra. To je jednostavno kombinacija žutog vlakana i kuglica na nekoliko udaljenosti. Dizajn se također može napraviti pomoću zlatnog lanca i crnih perli. Uvijek daje jedinstven izgled na svakoj haljini.

22. Pearl Design Mangalsutra:

prekrupa mangalsutra dizajn-22

Antikni nakit mangalsutra s bisernim dizajnom uvijek je nježan sa svojim dizajnom i upotrebom bisera. The mangalsutra slike s biserima su vrlo poželjna s tradicionalnim sarees i biser dizajnirane haljine. Privjesak ove mangalsutre dizajniran je slično naušnicama. Bijeli i ružičasti reljefni smaragdi okovanih na plažu pružaju nevjerojatan izgled.

23. Trendy Mangalsutra Design:

trendi-mangalsutra-dizajn-23

Trendovski dizajn mangalsutra vrlo je poznat. Jednostavne zlatne niti sada su pretvorene u cilindrični šarm koji se dodaje crnim perlicama i zlatnim lancima. Privjesak je izrađen od zlata s nevjerojatnim smaragdom pričvršćenim u sredinu privjeska. Oblik kružnog kruga i mangalsutra u cjelini izgledaju zapanjujuće u etničkom trošenju.

24. Nallapusalu Mangalsutra:

nallapusalu-mangalsutra dizajn-24

Želite imati jednostavan, ali sofisticirani izgled? Ovaj dizajn mangalsutra služi upravo to. Dvostruki lanac lanca s dobrim i crnim kuglicom okrenut je narukvicama paunova s ​​jedinstvenim izgledom. Kratka mangalsutra može pratiti sve vaše odjeće kako bi im pružila zadivljujući izgled. Paun je dodatno ukrašen crvenim biserom južnog mora i tri zlatne kuglice koje visi dolje da bi šarmantan izgled.

Vidi više: Diamond Mangalsutras

25. Petring Mangalsutra:

pet-string-mangalsutra-dizajn-25

Želite imati vrlo klasičan izgled s elegantnim nakitom? Evo jednog jedinstvenog dizajna koji se može prilagoditi. Pet setova mangalsutra set je najnoviji dizajn mangalsutra dostupan na tržištu nakita. Ima jednostavne nizove crnih zrna s kojima su se pridružile zlatne kugle. Ovaj set također dolazi s par odgovarajućih naušnica. Ona daje vrlo moderan izgled u strankama i funkcijama visokog društva.

26. Jednostavan i stilski stil Mangalsutra dvostruki lanac:

27 Najnoviji Mangalsutra Design Images with Names 2018 | Stilovi u životu

Ovo je jednostavan i elegantan dizajn mangalsutra koji ima mješavinu zlata i crne kombinacije. Crne perle fuzionirane u odnosu na zlatnu boju, učinit će ga atraktivnijim i lijepim. Inspiriran je izgledom jednostavnim i elegantnim. Ova moderna mangalsutra će odgovarati bilo kojem vašem odijelu, čak i zapadnoj odjeći!

27. Tradicionalni dupli lanac Mangalsutra:

27 Najnoviji Mangalsutra Design Images with Names 2018 | Stilovi u životu

Ovo je tradicionalna mangalsutra koja je malo moderna, ali uglavnom tradicionalna. Dvostruki lanac novog stila manglasutra je lagan. Možete po želji dodati privjeske kako biste im dati bogatiji izgled. To će utjecati na težinu, kao i na troškove. Nakit dolazi u alternativnim obrascima od zlata i crne, kako bi izgledao privlačno.

The mangalsutra je važan nakit za udane žene koje redovito nose. Crne perle u žicama su povoljne jer su simbol Gospodina Šive i Parvatija kao jedne duše. The mangalsutra također ima protok pozitivne energije. Energija lijeve strane je poznata kao želja, desna strana energije je znanja i središnji dio teče energijom djelovanja. Kombinacija tih triju energija ima oblik Shai poznat i kao Boginja Parvati. Na taj način pruža obilnu energiju u oženjenoj nevjestini za borbu protiv zla. Na taj način, mangalsutra simbolizira snagu, ljubav, prihvaćanje, energiju itd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1