Blog

Dakle, što je prva misao koju dobivate kad osjetite loš kašalj? Neprospavane noći? Pa, sirupi kašlja sigurno su spasitelji noći! Oni vam privremeno olakšavaju ublažavanje upaljenog tkiva oko grla i suzbijaju reflekse kašlja. Postoji niz sirupa za kašalj dostupan na tržištu koji će biti korisni i korisni za djecu i odrasle osobe u smanjenju upale uzrokovane trajnim kašljem.

kašalj syrups

Šećerni sastojak kašlja je još jedan pogled na faktor. Dok bi neki mogli dobro proći svoj tip tijela, drugi možda neće biti u vašoj naklonosti.

Učinkoviti sirupi za kašalj u Indiji:

Ovdje su 15 najboljih marki sirupa za kašljanje koje se mogu koristiti, od kojih se neke preporučuju kao sirup za kašalj za bebe, bebe i odrasle. Čuvajte ove nazive sirupa za kašljanje u ruci.

1. Dječji mucinex kašaljni sirup:

Dječji Mucinnex Cough Syrup

Kašalj za kašalj za bebe, ovo je kombinacija muccolitičkog agensa Guaifenesina, sredstvo za suzbijanje kašlja, sredstvo za uklanjanje dekstrometorfana i adenergijskog receptora alfa 1 adrenergičkog receptora Phenylephrine. Ovaj sirup za kašalj za bebe pomaže u ublažavanju zagušenja sluzi i suzbija kašalj. Ovo se preporučuje za djecu mlađu od 6 godina i dolazi u okus bobičastog voća. Međutim, to ne sadrži nikakve antihistaminike pa se može koristiti ujutro i noću. Ako je dijete koje pate od hladnoće, uz visoku temperaturu, glavobolju i povraćanje, odmah se posavjetujte s liječnikom.

2. Zarbeeov prirodni kašaljni sirup s medom:

Zarbees Natural Cough Syrup with Honey

Ako ste roditelji koji žele izbjeći bilo kakav sintetički kemijski lijek, vjerojatno je taj sirup vaš pravi izbor. Sadrži med koji je prirodni mucolitic agent koji pomaže iskušavanje sluzi. To je namijenjeno za smanjenje suhog kašlja i preporučeni je najbolji sirup kašlja za suhi kašalj. Sadrži vitamin C i cink koji pomaže u izgradnji imuniteta i otpora.

Ovaj sirup preporučuje se djeci koja imaju šest godina ili više. Sigurno je trošiti tri puta dnevno, jer je jedan od glavnih sastojaka med.

3. Delsym kašaljni sirup za djecu:

Delsym Cough Syrup for Kids

Delsym pomaže u suzbijanju kašlja zbog produljenog djelovanja dekstrometorfana, antitusivnog sredstva. To je sirup za kašalj s produženim otpuštanjem koji potiskuje hladnoću dulje vrijeme. Veliko je olakšanje da nema nikakav analgetski učinak.

Preporučena doza ovisi o težini djeteta i može se primijeniti maksimalna doza od 10 mg. Preporučuje se da sirup za kašalj za dojenčad iznad 4 godine starosti savjetuje konzumaciju sirupa.

4. Izvorni Sambucus za djecu:

Izvornik Sambucus For Kids

Okus slanice u kombinaciji s flavonoidima s apsolutno bez ikakvog sadržaja alkohola pomaže u borbi protiv upale koji će u konačnici kontrolirati stvaranje sluzi i kašalj. Ovaj prirodni ekstrakt također je poznat u borbi protiv virusnih infekcija i gripe ili gripe.

Sirup se preporuča za djecu iznad 1 godine starosti, s dozom od jedne žlice za djecu koja su u dobnoj skupini od 1-6 godina i dvije žlice za djecu iznad 7 do 12 godina. Ali za djecu s autoimunim poremećajem ili alergičnim na Asteraceae trebaju biti oslobođeni od konzumiranja sirupa.

5. Benadryl kašaljni sirup:

benadryl Cough Syrup

Jedan od najčešće korištenih sirupa protiv kašlja je Benadryl koji dolazi kao olakšanje za suhi i mokro kašalj. Benadryl je pakirani proizvod koji djeluje kao sirup kašlja za mokro kašalj i za mokro kašalj. U mokrom kašlju koristi se mucolitičko sredstvo i koristi suhi suhi suhi kašalj kao sredstvo za suzbijanje kašlja, poput kodeina, difenhidramina i antihistamin. Za djecu, sirup kašlja sastoji se od Hedera Helixa koji pomaže ublažavanju kašlja i smiruje grlo. Sadrži laktoferrin-goveđi što poboljšava imunološki sustav protiv kašlja. Preporučuje se doza od 2,5-5 ml, a za odrasle više od 5 ml do 10 ml je poželjna doza. Budući da je lagano sedativ, preporuča se prije spavanja.

Sirup se preporuča za odrasle koji nisu skloni astmi. Sirup sadrži kodein. Za djecu iznad 2-7 godina dobna je doza od 2,5 ml i 8-12 godina, a za odrasle iznad 12 godina savjetuje se doza od 7,5 ml.

Vidi više: Vrste kašlja kod djece

6. Gylcodin kašaljni sirup:

Gylcodin Cough Syrup

Gycodin je antitusivni sirup koji se bori i smanjuje suhi kašalj, koji gušava kašalj. Njegov dekstrometorfan je ne-opioid koji pomaže u smanjenju kašlja. Ostali sastojci poput Mentola aktiviraju hladnoće receptore koji proizvode učinak hlađenja čime se daje umirujuće i iscjeljujuće olakšanje. Terpin hidrat pomaže razbiti ljepljivu sluz i uspijeva ga ukloniti iz tijela. Pomaže suzbiti kašalj 6 sati. Budite svjesni konstipacije koja je jedna od glavnih nuspojava kada se konzumira duže vrijeme. To je lijek namijenjen da djeluje kao hladno i sirup kašlja.

Glikodin se preporučuje djeci mlađoj od 6 godina koji nemaju astmu. Neki povraćanje, promjene raspoloženja i osipa su pridružene nuspojave konzumiranja glikodina. Odmah se posavjetujte s liječnikom ako nešto osjetite.

7. Corex kašaljni sirup:

Corex Cough Syrup

To je kombinacija klorfeniramina koja pomaže u aktivnom smanjenju upale, svrbeža i osjećanja škakljivanja za koju se zna da je uzrokovano kašljem. Njezin sastojak, kodein phospahte pomaže smanjiti bol, zajedno s mentolom koji se bori kako bi vam pružio osjećaj hlađenja u grlu. Preporučuje se doza od 5 ml za odrasle i za djecu 1,25-2,5 ml je dobra doza. Budući da je na sedativnoj strani zbog antihistaminskog sredstva, najbolje je preporučiti za potrošnju u noći

Uobičajene nuspojave su glavobolja, anemija, tahikardija, zatvor, suha usta.

8. Astralinski izlječivač:

Asthalin Expectorant

Ovaj sirup je kombinacija sirupa, koji se sastoji od guaifenezina, ekspektora i salbutamola koji je bronhodilatator. Doza od 10-20 ml tri puta dnevno i za djecu iznad 6 do 12 godina, 10 ml tri puta dnevno je preporučena doza. Obavezno se posavjetujte s liječnikom za stručne savjete prije konzumiranja Asthalina.

Sirup se preporučuje za bolesnike s astmom, a za ljude koji su zaraženi kašljem zbog bronhitisa, emfizema i drugih infekcija pluća. Za trudnice, preporuča se savjet liječnika prije konzumiranja.

9. Ascoril-C:

Ascoril -C -9

Ascoril je sirup za kašalj koji je načinjen od kodeina, antitusivnog opioida s klorfeniraminom, koji je antihistaminik i fenilefrin. Koristi se za liječenje nazalne kongestije i rinitisa. Preporuča se doza od 5 ml. Njegova primarna borba je suzbijanje hladnoće i djeluje kao sirutka od hladnoće kašlja s antikolinergičkim svojstvom. Zbog prisutnosti kodeina koji uzrokuje respiratornu depresiju, on je kontraindiciran za pacijente s astmom.

Ascoril je također dobra preporuka za djecu.

10. Robitussin suhi kašaljski sirup:

ROBITUSSIN Dry cough Syrup

Robitussin se sastoji od antitusivnog agensa dekstrometorfana koji je aktivni sastojak za smanjenje kašlja kombiniranog s multi-djelovanjem sredstava za suzbijanje kašlja kao što su natrijev benzoat, glukoza, fruktoza, natrijev saharin i alkohol (1,5%) i analgetičko sredstvo. Oni pomažu suzbiti hladno uslijed smanjenja krvne žile, obloge nosa i smanjenja otekline. Preporučuju se djeca do 6 godina starosti od 5 ml svakih 6 sati, a odrasli 10 ml svakih 6 sati.

Vidi više: Uzroci suhe kašlja

11. Benylin Chesty kašljac:

Benylin Chesty Cough Syrup

To je jedan od poznatih sirupa za kašljanje zbog suhog kašlja zahvaljujući svojstvu ekspektoranata. Pomaže u isticanju kašlja djelovanjem Guaifenezina (gliceril guaakolata) koji je biljni ekstrakt i omogućuje lomljenje sluzi, čime se olakšava prolazak dišnih putova. Može se uzeti i ujutro u noći. Poznato je da daje dobru olakšicu od suhog i prljavog kašlja.

12. Tylenol kašaljni sirup:

Tylenol Cough Syrup

Neprestani kašalj ne samo da vam smeta, već i naštete u grlu. Tylenol je poznat da ublažava stres uzrokovan zbog ovog uporni kašalj. Glavni sastojak je acetaminophen 500mg zajedno s drugim sastojcima kao što su bezvodna limunska kiselina, polietilen glikol, natrijev benzoat, pročišćena voda, sorbitol. To je jedan od najstarijih marki i može se konzumirati kao sirup kašlja za dojenčad i odrasle osobe iznad 12 godina s dozom od dvije žlice u intervalima od 6 sati. Djeluje kao olakšanje boli i olakšava nazalnu zagušenja. To je kontraindicirana za trudnice. Prekomjerna doza će oštetiti jetru zbog prisutnosti analgetika.

Može se konzumirati i ujutro i / ili noću.

13. Himalaya Herbal Koflet:

Himalaja Herbal Koflet

Sadrži prirodni biljni ekstrakt koji djeluje kako bi aktivno ublažio grlo. Može se koristiti i za suho i mokro kašalj. Djeluje mukolitik i ekspektoran. Poznato je da pomaže osloboditi pušača kašalj i kašalj zbog kronične opstruktivne plućne bolesti. Sastojci koji se koriste u ovom sirupu su Honey mel despumatum, Tulsi, Viloa odorata, Embelia ribes, solanum xanthocarpum, Cinnamomum cassia i nekoliko drugih prirodnih biljaka. Doza se preporuča kod dvije žlice, tri puta dnevno. Za djecu se preporuča jedna žlica.

14. Promete kod štakora kašlja:

Prometh with Codeine Cough Syrup

Prometazin je lijek koji pripada skupini antihistaminika koji pomaže u smanjenju boli. Također se kombinira s blagom narkotičkom antitusivnom kodeinom koji će pomoći u suzbijanju hladnoće.

To je još jedan hladno i sirup kašlja, smanjivanjem boli u kašljanju u grlu i vidljivom stvrdnjavanjem hladnoće. Za djecu mlađu od 6 godina, preporučuje se savjetovanje s liječnikom prije nego što im se dade i za odrasle s astmom, to je kontraindicirano.

15. Vicks Kašaljski sirup s medom:

Vicks Cough Syrup with Honey

Drugi poznati brand koji obećava da će se boriti protiv suhog i iritantnog kašlja jest sirup Vicks kašlja. Sastoji se od sredstava za suzbijanje kašlja i sredstava za lomljenje sluzi kao što je ambroksol. Ovaj lijek može se uzimati i ujutro i noću radi dobrog olakšanja od suhog i mokrog kašlja.

Preporučena doza za djecu iznad 6 godina je 5ml svakih 4 sata, a za odrasle 10ml svaka 3 do 4 sata s maksimalnim dozama od šest puta dnevno.

Vidi više: Najbolja medicina za kašalj

U ovom svijetu koji se brzo razvija, ne zaboravite uložiti malo vremena da se brinete o sebi i svom tijelu, jer "zdravlje je bogatstvo". Ozbiljno shvatite prve simptome i saznajte najbolje lijekove protiv kašlja koji su vam dobri. Kašalj je sigurno bol u grlu. Za dugo trajno kašljanje i hladnoću, vrlo je poželjno konzultirati liječnika i liječiti temeljni uzrok. Ovisno o uzroku, trajanju i jakoj sirutki kašlja za mokro kašalj ili suhi kašalj može se kupiti preko šaltera u trgovini i za teške i dugotrajnije kašalj s osnovnom bolesti, savjetuje se da se posavjetuje s liječnikom kako bi se izbjegle daljnje komplikacije. Djeca i odrasli imaju različite lijekove za koje se zna da različito djeluju u svakoj od njih. Nabavite svoj tretman i dozu ispravno i živite na zdrav način.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 55 =