Blog

Sada su vam normalni dani trudnoće već završeni, a vi možete misliti na svoj 10. mjesec trudnoće kao novu pozornicu - više kao da radite prekovremeno. Ovaj trimestar donijet će mnogo simptoma i razvoja. Počeli ste postati svjesniji i vaša beba je počela prikazivati ​​sve simptome interaktivnosti. Uskoro će vidjeti svjetlo svijeta.

10. mjesec trudnoće - simptomi i razvoj fetusa

Što mislite o ovom mjesecu:

Primjetit ćete da je vaš način života postao zdraviji nego prije. O tome možete zahvaliti bebu. Također ćete razmišljati o tome kako uskoro dolazi beba i što želite učiniti s njim. Deseti mjesec trudnoće odlično je početak za početak planiranja dječjeg krevetića ili prostora gdje će živjeti, ili možda možete početi kupovati dječju odjeću ako ih već niste kupili. To je dano jer ste već odredili rod vašeg djeteta i odlučili za odjeću koju će vaše dijete nositi.

Fetalni razvoj bebe:

bubrezi:

Razina amnionske tekućine će se smanjiti u ovom mjesecu, što znači da su bubrezi vašeg djeteta sada počeli raditi ispravno. Kortizol je proizveden sada, a cijela situacija napreduje kroz mjesec, a vi osjećate da je vaš trbuh manje napuhan.

Tijelo:

U ovoj fazi, vaše tijelo malo je počelo razvijati protutijela koja su tu da bi ga zaštitili od sklone bolesti. Možda ste primijetili da se tjelesna težina polako povećava, a to se događa jer je beba tijelo sada dovoljno jaka. On je narasla snažne ruke i mišiće, a njegova glava počinje progresivno dolje do područja zdjelice. Međutim, budući da cerviks nije dovoljno dilatiran, za pokretanje kontrakcije taj proces traži vremena. Dječje kosti su razvijene, ali nisu toliko jake da povređuju vaše unutarnje organe kada izađe.

Briga o koži:

Posljednji mjesec je prošao, a vaša je beba započela sa svojim istaknutim razvojem skeletnih struktura. Njegova koža je počela dobivati ​​plumper svakim prolaznim danom, a meke lanuge koje su u njegovom tijelu sada su zaklonjene. Kosa koja je prisutna u vlasištu sada je počela dobivati ​​boju, a to je i zbog pigmenata. Saggyna koža koju je nekoć imala počela je biti bolja sada.

Položaj:

Vaše tijelo može dopustiti vašem malenom da bude u bilo kojem položaju. Spavate na bočno ili nagnuto, pa čak i na zatiljku. Stvar je u tome da je pozicija rođenja poznata samo tijekom posljednjeg tjedna trudnoće se približava. Do tada, vaše dijete će imati gala vrijeme u vrećici maternice.

Težina:

Kako je vaše dijete potpuno izraslo u ljudsku strukturu kada izađe, ali još uvijek raste i nakon 9 mjeseci. On će težiti negdje pod kilogramom, ali najčešće bi mogao biti oko 900 grama ili tako. Još je daleko za njega na sceni, ali tjeskoba će završiti ovaj prošli mjesec kad izlazi iz utrobe.

Disanje:

Dosad, do 9. mjeseca, fokus je bio na vašem malom pluća i njihovom razvoju. Ali sada kada se beba razvila u potpunosti, možete očekivati ​​da će mu majstoriti normalno disanje pomoću nosnica. Otvaraju se za malo vremena koje je ostavio za prilagodbu prije nego što izađe. Možete očekivati ​​manju količinu kihanja, budući da su dani disanja usta više.

Simptomi 10. mjeseca trudnoće i kako prevladati?

Nesanica:

U ovoj fazi, istrošit ćete se isto kao i prije i naći će i nevolje koje zaspe. Noći se mogu činiti čudnim, budući da ćete biti besprijekorni da prođete vrijeme, zurite u strop i brinite o životnim problemima. Osim toga, i dalje neugodnost i bol neće vas ostaviti sami i pokušavaju se boriti s pravim položajem za spavanje. Prebrodite ova pitanja morate voditi brigu o svom općem zdravlju i slijediti upute od članova vaše obitelji koji su bili prije u ovoj situaciji. U potpunosti izbjegavajte tablete za spavanje.

10. Mjesec Aktivnosti:

Aktivnosti ovog mjeseca bit će ograničene, budući da je tu trbušni udari da vas naporno rade bez napora. Osim toga, utroba trbuha će vam dati šanse za većinu svog vremena u kupaonici, urinirati cijelo vrijeme. Očekujete da će vaše aktivnosti koje uključuju puno vremena u kuhinji u potrazi za hranom kako bi se izbjeglo umor. Dodatne provjere i više testova dodaju se u ovom mjesecu. Možete se uključiti u svoje omiljene vježbe dokle god niste umorni. Uzmite pravilno odmaranje i ishranu vrlo je važno za vašu situaciju i morate ga održavati.

Dijeta i tjelovježba za 10. mjesec:

Dijeta:

 • Budući da je kalcij važan proizvod za vaše dijete i vaš razvoj. To je arich izvor svih zdravih zbivanja tijela kao što su zubi i kosti, pa je to doista mega hrana koju savjetuju liječnici od početka. Svi mliječni proizvodi poput jogurta, sira i vrhnja bogati su kalcijem i sigurni su za konzumaciju dva puta tjedno, ali ne više od toga .
 • Na pozornici, vašeg desetog mjeseca u trudnoj fazi, trebate puno magnezija u tijelu. Možda se osjećate čudno, ali postoji razlog za to, da magnezij pomaže vašem tijelu da apsorbira kalcij koji mu treba. Magnezij se može naći u bademima, bobicama i grahom.
 • Jedna od najvažnijih hranjivih tvari koje treba uključiti u prehranu je folna kiselina. Folna kiselina pomaže smanjiti oštećenja rađanja za vaše dijete.

Seks tijekom trudnoće u 10. mjesecu:

Iako intimnost možda baš i nije točno ono što vaš tanjur sada ima, a sve se ludo događa, međutim, razgovor s vašim partnerom može vam učiniti čudesa u ovoj situaciji. Sigurno će odvratiti vaš um od svih stresa koji vas dovodi za neko atleast, ništa ne funkcionira bolje, zar ne? Naravno, najprije ćete misliti na zdravlje vašeg djeteta, ali ne treba se brinuti, jer je sac uvijek prisutna da bi ga cijelo vrijeme zaštitio. Na kraju, seks bi mogao izazvati kontrakcije za vas, a kada ste kasnili, to bi trebalo raditi kao šarm za vas, zar ne??

Savjeti za prevladavanje stresa tijekom trudnoće:

 • Financijska pitanja trebaju vašu pozornost odmah, a deseti mjesec je ovdje, što znači da već kasnite na karti i sada bi bilo pravo vrijeme za početak.
 • Morate se odmoriti mnogo kao što možete, kao u ovoj fazi vaš hormoni će se promijeniti razvojem bebe. Pobrinite se da stres ne utječe na vašu rutinu spavanja.
 • Nemoj dopustiti da vas tehnologija preuzme. Da, internet je zabavno mjesto za online raspravu i traženje olutiona za svaki problem; no sjetite se da je svaka trudnoća različita i tretirana na isti način. Ne dopustite da vam se istakne, samo zato što je vaš 10. mjesec koji ne koomon među svima.
 • Sjednite s partnerom i počnite s formulacijom roditeljskog plana. Sada je pravi trenutak za svaku raspravu o odlučivanju imena vašeg djeteta o tome kako želite isporučiti.
 • Beba dokazuje kuću ako još niste, jer to pomaže da se brinete o sigurnosti bebe nakon rođenja.

Liječenje i kontrola:

Zdravstvena pitanja i checkups uvijek imajte na umu, ali budući da je vaš 10. mjesec, sigurno se pretpostavlja da ste ga morali slijediti. Krvni testovi su uobičajeni koji čine stvari jasnim za vas i povremeni ultrazvuk su učinili za to vrijeme imaju oko na sve. Čak se i spinalne tekućine i HCG tekućine testiraju kako bi se odredile bilo kakve abnormalnosti u fetusu, s obzirom da je kasno za isporuku. Evo nekoliko lijekova koje morate držati pored vašeg kreveta:

 1. Bol i bolovi - Acetaminophen. Odstupite od Ibuprofena i Naproxena.
 2. Alergije - antihistaminici i ioratidin. Pokušajte izbjeći Pseudophedrine i Decongestants poput Phenylephrine.
 3. Kašalj-Dextrometorfan i Guaifenesin.
 4. Zatvor - Metamucil i Colace. Izbjegavajte laksative i mineralno ulje.
 5. Žgaravica - antacidi i famotidin.

Savjeti i mjere predostrožnosti:

 1. Tvoj stav treba ispraviti do sad, budući da čak i najmanju pogrešku u vašem tijelu može neravnoteža učiniti da padne i naškoditi bebu.
 2. Spavanje manje od 10 sati može ugroziti tjelesnu težinu vašeg djeteta i isporučuje se pod težinom.
 3. Sada ćete se osjećati kontrakcije više nego često. Saznajte kako prepoznati razliku između lažnih kontrakcija, stvarnog i Braxton Hicksa.
 4. Morate se držati hidratiziranim u svakom trenutku. Ako vas tekućina napuni, pokušajte s voćem s visokim sadržajem vode.
 5. Neka vaš liječnik zna o svakom neobičnom simptomu, tako da može analizirati kakva je vaša situacija, budući da će ona varirati za vas sada kad kasni i u 10. mjesec.

Trudnoća u ovoj fazi postaje bolja s vremenom. Sada se pripremate za sve slatke odgovornosti i ozbiljnost situacije. Želimo vam dobro, baš kao i prethodni trimesteri, s ovim se i glatko kretate. Ovdje je deseti mjesec, a vi ste jednako zabrinuti za nove izmjene i kako ćete se nositi s njima, ali ne brinite! Vrijeme trudnoće čini majčinskim putem više odgovornim, snažnim i vidjet ćete kako vam instinkt neće nikada dopustiti da zamaglate svoje prosudbe, tako da ste jednako velika trudnica kao i prošli mjesec. Vrlo visoka i dobro činite s trudnoćom!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5