Blog

Nije tajna da je crna kosa najuzbudljivija i tantalizirana od svih. No, ako ste dosadno od mlaznog crnog lanca i trebate promjenu ritma ili ste jednostavno mrzili nedavni posao crne boje za kosu, morate znati kako se olakšati do lijepe, bogate smeđe sjene. Srećom, da li ste prirodna crna kose ili zlatna crna ljepota, umirujuća crna kosa smeđa lakše je nego što mislite.

Kako obojiti crnu kosu smeđe

Prvo i najvažnije: procijenite svoje osnove

Prije tebe razmišljati o prijelazu u trgovinu ljepote, trebate procijeniti svoje trake kako biste dobili pravu vrstu boja.

Ono što trebate znati je ovo:

  • Ako je vaša kosa prirodno crna, imate ono što je poznato kao 'djevica kosa'. Na vašu kosu nije bilo kemijskih procesa. Djevica kose je nevjerojatno lako obojiti do smeđe (ili čak plave) jer nema neprirodne boje na vašim niti.
  • S druge strane, ako je vaša kosa obojena, nećete imati takav lagani put u lakši nijansu. Obojena crna kosa trebat će proći kroz nekoliko koraka prije nego što se smeđa kosa može postići, a prvi korak koji biste trebali poduzeti je korištenje sredstva za uklanjanje boja za kosu kako biste pokušali dobiti što više umjetnog bojanja iz vaših bravica radi lakšeg prijelaza. Kako obojiti crnu kosu smeđe

Kako prirodno obojiti crnu kosu na srednje / tamno smeđe

Ako ste željeli uzeti svoje djevice crne brave na tamno smeđu ili srednje smeđu nijansu, to je prilično jednostavan proces. Sve što trebate učiniti da biste to postigli je kupnja kutije smeđe boje za kosu u željenoj sjeni koju želite, jednu bocu od 30 uređivača volumena i sve alate potrebne za bojenje vaših bravica. Razlog zašto ih trebate pomiješati je zato što će programer olakšati vaše brave na željenu tamnu ili srednje smeđu boju dok će sama boja tonirati kosu i zadržati je u pravoj sjeni.

-Prilikom nanošenja, provjerite je li cijela griva prekrivena bojom. Nemojte ostavljati nikakve odjeljke ili dijelove ili ćete trebati ponovo nanositi boju u drugom danu.

-Nakon što ste osigurali da su vaše brave potpuno upakirane u boju, ostavite ga na do 45 minuta (ili dok god vam je potrebno za postizanje željene sjene od smeđe boje).

-Isperite boju i uživajte u novim smeđim bravama. Ako ustanovite da je boja previše "topla" za vas, možete koristiti toner s pepeljastom bojom.

Kako prirodno obojiti crnu kosu na svjetlo smeđe

Ako biste radije uzeli svoje prirodne crne brave na svijetlo smeđu nijansu, proces postaje tad malo kompliciraniji. Morat ćete izbjeljivati ​​kosu prije nego što nanesete svijetlo smeđu boju koju želite, jer mlazne crne niti neće doći do svijetle boje bez prethodno osvijetljene.

Kada završite s izbjeljivanjem crne kose, odaberite okvirenu svijetlo smeđu boju koju želite i primijenite na brave. Opet, ne zaboravite imati svu potrebnu opremu kao četku i zdjelu za jednostavnu primjenu.

Kako odabrati pravu boju smeđe kose

Smatrali bi da je to tako lako kao što se sprema na lokalnu salonu za uljepšavanje i kupujete smeđu kosu koju želite, zar ne? Ali to nije tako jednostavno.

Vidite, crna kosa ima prirodne crvene i bakrene pigmente koji se lako primjećuju kada se lanci olakšaju. Za ovu činjenicu, morate biti oprezni prilikom odabira kutija boje za kosu koja je prava stvar za vas.

  • Kada želite prirodno izgledati smeđi rezultat, morate kupiti kutija boje koja ima pepeljaste smeđe boje.
  • Ako ste u potrazi za toplijom, bogatijom sjenom smeđe boje, neophodno je kupiti kutija boje koja ima prirodni smeđi ton.
  • Ako želite da vaše temeljne crvene specifikacije oživljavaju čak i dalje, možete upotrijebiti boju kose smeđeg kutija koja ima već crvene ili tamnije boje.
  • Za svjetlosnu smeđu kosu, najprije morate izbjeljivati ​​kosu da biste ga olakšali prije nego što nanesete bilo koju vrstu svijetlosmeđe kose boje za koju želite. Kako obojiti crnu kosu smeđe

Kako obojiti crnu kosu koja nije prirodno crna

Nažalost, umirujuća crna kosa koja nije prirodno crna je mnogo duži i težak proces. Vidiš, primjenjujući smeđu boju kose na vrhu zlatne crne kose, doslovno ništa neće učiniti. Umjetnu boju crne kose ne može se olakšati odmah s šišmiša jer neće pokupiti boju. Međutim, nije nemoguće.

Započnite izbjeljivanjem kose

Budući da kutija crne kose ne osvjetljava sama, trebate to učiniti sami za kosu. U bilo kojem slučaju da olakšate svoje brave trebat ćete upotrijebiti izbjeljivač u prahu pomiješan s programatorom od 20 volumena. Pomiješajte se i primijenite na svoje brave. Osigurajte da ne propustite niti jedan odjeljak ili ćete trebati ponoviti postupak.

Nakon što podijelite kose i temeljito nanesete bjelilo s korijena na vrh, ostavite postupak izbjeljivanja na do sat vremena. Budući da će drugačija dlaka trajati drugačije vrijeme kako bi se izbjelila, pazite da provjeravate kosu svaki put tako često (svakih 5 do 10 minuta je savršeno). Provjerite hlad, ali također provjerite zdravlje vaše kose, budući da bjelilo može biti vrlo intenzivno i destruktivno za bravu.

Znate da je postupak izbjeljivanja dovršen kad dosegnete narančastu ili crvenu nijansu. Nemojte se bojati - ovo nije konačni rezultat, ali je to nužan korak kako bi se osiguralo da se tamna kosa mijenja u smeđu nijansu.

U slučaju da se kosa osjeća nezdravom ili suhom, trebali biste imati ruku u spreju za zdravlje vaših bravica. Isprati bjelilo s hladnom i toplom vodom, šamponom i temeljito održavati kosu. Vi svibanj također želite staviti na cjelodnevni uređaj nakon što ste završili tuširanje, tako da vaša kosa može dobiti mekoću i hranjive tvari čak i nakon kupanja.

Obojite kosu koristeći Ash Brown Shade

Kada je u pitanju umiranje crne kose vaše kutije na smeđu nijansu, ti mora kupite pepeljaste smeđe boje kao što vam je potrebno da ton down crvene nijanse u svoje brave i pepeljaste smeđe će to učiniti automatski. Predlaže se da kupite pepeljasto smeđu nijansu koja je jedna nijansa lakša od onoga što želite jer vaša kosa vjerojatno neće shvatiti lakše nijanse, ali se smjestiti u lijepu prirodnu hladovinu.

Imate dvije mogućnosti kada je u pitanju umiranje smeđe kose:

  • Trajna boja za kosu. Ova vrsta boja za kosu upravo je kako zvuči, trajno. Pruža trajnu coor koja ne mora biti ponovno obojena ili tonirana koliko god često.
  • Polu trajna boja za kosu. Ova vrsta boja za kosu ne traje dugo i morat će se često nanositi kako bi zadržao hlad. Međutim, mnogo je manje oštećivanje vaših bravica nego trajna boja za kosu. Ako ste kosa na nezdravoj i suhoj strani, možda ćete se htjeti staviti sa poluprozivom bojom za kosu sve dok kosa ne bude u boljem stanju.

Bilo da se odlučite za trajnu boju kose ili polu trajnu boju za kosu, to je cinch za bojenje svoje brave na željenu sjenu smeđe. Pomiješajte boju za kosu s 10 volumena peroksida i temeljito zasirajte grivu. Jednom kada je sva kosa prekrivena smeđom bojom, ostavite ga dok ne postignete željenu sjenu smeđe boje. Nemojte zaboraviti provjeriti kosu često jer bi bojanje moglo biti dugo ili kratko, ovisno o tome koliko dobro kosa reagira na proces umiranja.

Kako obojiti crnu kosu smeđe

Čuvanje vaše smeđe kose

Srećom, umiranje vaše kose smeđe boje nije toliko teško na kosi kao izbjeljivanje. U većini slučajeva gdje prirodna crna kosa gal postaje smeđa, ne postoji poseban poslijeopskrba koja treba da se održi. Jednostavno korištenje vašeg sredstva za čišćenje i održavanje šiške u dobrom zdravlju je dovoljno. Međutim, uvijek ćete morati ponovo nanositi boju kose svakih nekoliko tjedana kada započnete primijetiti bilo koje vrste blijeđenja.

S druge strane, ako ste koristili izbjeljivač tijekom postupka umiranja, trebate posvetiti posebnu brigu o vašoj grudi jer izbjeljivanje uzrokuje veliku traumu na bravama.

-Ostavite u uređajima su apsolutni mora nakon izbjeljivanja kose. Ostavite o-klima uređaji će osigurati da se kosa popravlja i vlaži tijekom dana i noći.

-Druga mogućnost je da vašoj grudi pruži hidratantnu masku za kosu. Mnogo je toga dostupno u lokalnoj trgovini, ali s lakoćom možete baciti i svoju vlastitu masku za kosu. Jedna velika maska ​​za kosu je sljedeća:

2 žlice maslinovog ulja

2 žličice kokosovog ulja

1 žličica meda

1 Velika jaja

Pomiješajte i temeljito nanesite na grivu. Ostavite ovaj tretman prije nego isperite s hladnom vodom. Ponovite 2 puta tjedno za najbolje rezultate.

-Isprobajte sve prirodne lijekove kao što su kokosovo ulje i maslinovo ulje. Ova ulja su bogata hranjivim tvarima i imaju potencijal da lako izliječe i hidratiziraju vaše brave.

-Pokušajte ne koristiti previše vrućih alata na grivu, jer se to jako suši na dlačicama. U slučaju da trebate koristiti svoj vrući alat, prethodno podvrgnite uređaj. Postoje specijalni proizvodi koji su posebno dizajnirani za brigu o kosi prije korištenja vrućih alata.

Vidjeti? Od crne kose do smeđe kose još nije tako teško. Međutim, važno je shvatiti da prirodna crna kosa i kutija crne boje zahtijevaju različite korake kako bi se postigla smeđa boja koju želite. Obratite pažnju na to kako nanosite boju i pazite da nema nikakvih niti koji su netaknuti za čak i nevjerojatne rezultate. Uživajte u vašem novom lijepom smeđom grivu!

Jeste li ikada bojili kosu od crne do smeđe? Kako je prošlo? Koje su vaše rezultate? Koji koraci ste poduzeli? Podijelite s nama!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 25