Blog

Мехенди је саставни део било које церемоније. Да ли је то брак или Рамзан или било коју другу функцију, то је суштински део припреме. Фестивал се чини безбојним без нијансе Мехендија. Не само да је улепшава руку или стопала, већ и осећа се добро. Додају варницу на свој начин да се облаже. Данашњи чланак приказује списак специјалних рамзан мехнди дизајна заједно са сликама.

Одличан Рамзан Мехенди дизајн са сликама:

1. Нет Паттерн Рамзан Мехнди:

Рамзан mehndi designs

У мехенди дизајну мрежа је прилично популарна. То је зато што постоји облик потпуности у нето узорку и ако је укривљен љубичастом бојом онда ништа не може бити боље од тога. Виолет је боја софистицираности, то је боја краљевске породице. Овај конкретан дизајн се углавном врши у стопалима, али се то може учинити и на длановима. Мање тачке почињу на нози и док се дизајн настави, мрежа са више љубичастих тачака чини је јединственим. На крају се користи цвјетни мотив, који је такође веома привлачан. То је арапски облик механди дизајна.

2. Мехенди Десигнс Оф Тајмахал За Рамзан:

рамзан mehendi-TAJMAHAL

Тај Махал је симбол лепоте. То је такође симбол чистоће, а Рамзан је фестивал који људи прославе врло чистим срцем. Од дана Шаха Џахана до данас наша пажња поклања сложен дизајн. Као и Тај Махал, дизајн је такође врло сложен. Овај дизајн по зглобу има облик који подсећа на дизајн Таџ Махала. Због тога лако се привлачи пажња људи. Људи генерално преферирају дизајн који не само да побољшава своју лепоту, већ и привлачи пажњу других. Она не представља само одређену културу већ и представља славан обичај.

3. Механди дизајн у обе руке за Рамзан:

Индијанац henna wedding design, traditional mehndi design on

Понекад више волимо да имамо Мехенди у обе руке. Неке девојке воле да имају различите дизајне у две дланове и неко од њих више воли да има исти дизајн у обе дланове. За њих је "калкас" пожељнији. Калкас са мрежастом структуром дају дизајн потпуни изглед. Различите кривине и савршенство чине дизајн атрактивним. Постоји посебан образац овог дизајна. Половина калке се налази у једној руци, а друга половина се налази у другој. Значи, када се један од њих ставља обе руке једна поред друге, она ће моћи да види комплетност дизајна.

4. Индиан Веддинг Бридал Рамзан Мехнди Десигнс:

рамзан mehendi-Indian Bridal Intricate

Брак мехенди обрасци другачији од других врста Мехендија. То је зато што током брака сви покушавају да имају неку краљевску врсту Мехендија. Међутим, током Рамзана може се користити ова посебна врста Мехендија. Као и посебан фестивал. У овом дизајну се врши перо павлака у руци. То даје атрактиван изглед. У стопалима се користи спирални дизајн. 'Калкас' се обављају у обе руке. Када се руке и стопала постављају један поред другог, пронађен је мрежасти изглед. Такође пружа потпун и фасцинантан изглед.

5. Манго Мотифс Мехенди Десигнс Фор Рамзан:

рамзан mehendi-Mango Motifs

Ово је један од најчешћих коришћених Мехенди дизајна. Идеално је за модерне даме. То је зато што на први поглед даје јединствен изглед. Овај дизајн има пуно празнина на задњој страни руке чији се заједнички арапски дизајн не састоји. Она показује осећај креативности уметника, које модерне даме преферирају и лако ухвате пажњу гледаоца. Сада, девојке воле имати мање сложен дизајн. Као што су све карактеристике врло познате.

6. Руке за руке цвјетни Механди за Рамзан:

рамзан mehendi-Floral MehendiDesigns

Желите ли знати још једну врсту лепог дизајна мехендија? То је цветна кена. Овај конкретни дизајн подељен је на три половине. Прва половина чине цвет и следеће две половине манго. У арапским дизајима хане имамо цвијеће, лишће и вене. Све ово налазимо у овом дизајну. Два прста су испуњена овим дизајном, а преостала два делимично испуњена дизајном. Први прст остаје празан. У њему не користимо никакав дизајн. Ово је један од најлакших Мехенди дизајна. Једноставно то може учинити.Со то је прилично популарно, а они који нису јако добри Мехенди умјетници воле да раде овај дизајн. Није на балу времена.

7. Мехнди дизајн цвећа за Рамзан:

рамзан mehendi-Flowers

Сви волимо цвеће. Желимо украсити нашу кућу цвијећем. Чак и волимо да носимо украсе цвијећа. Обезбеђује природан изглед. Али морамо да га уклонимо након одређеног периода. То је зато што губи своју славу након одређеног временског периода. Када неко изабере различите дизајне за Мехенди ако добије дизајн цвећа онда ништа не може бити боље од тога. Овај образац је веома елегантан. Цвијет дизајн даје јединствен изглед у руци или стопалима. Сјенило и пуњење на местима је тако лепо што се не може одољети од тога.

8. Месец Облик Рамзан Мехенди:

месец shaped mehndi

Полумјесецски симбол је веома важан у Рамзан месецу. Посебно се залаже за Муслимане. То је симбол просветљења. Ради као симбол који помаже да се пресели из таме у светлост. Ово вјерује да инспирише муслимане да имају овај посебан дизајн током рамзана. У овом дизајну, полумјесец се ради са различитим "калкасима". Звијезда се такође ради изнад Месеца. Вјероватно је везана за то. Они верују да ако неко уради овај конкретан дизајн од своје богатства, биће добар. Сви желе имати срећу у свом животу.

9. Цлевер Цресцент Мехенди Десигнс за Рамзан:

рамзан mehendi-Clever crescent

Још једна јединствена иновација мехенди уметника! Полумјесец не постоји овде. Али присутна је линија резбарења, због чега се осећа да је у руци присутан угодан Месец Рамзана. Чини се добром. Вене, цветни монтаж и вене, изостављају богатство дизајна. Дизајн је веома идеалистичан. Ми преферирамо идеалистички дизајн у врло посебним приликама, а не може бити ништа посебније од овог одређеног фестивала, што је прослава мјесеца. Мјесец у руци са јединственим додиром или линијом полумјесеца чини га сјајним.

Мехенди је традиционална уметничка форма за украшавање руку и стопала и чини је естетски прелепом за очи. Различити дизајни Мехенди раде из векова. Понекад више волимо да спојимо различите дизајне како бисмо направили нешто иновативно. Ова иновација проширује свечани ужитак и осећа наше срце са великим задовољством.

Извор слике: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =