Blog

Прва интеракција коју бебе имају са спољним светом првенствено је кроз играчке. Као такве, играчке су важан извор истраживања спољашњег света. Они такође обезбеђују сензорну стимулацију, као и визуелну, ау неким случајевима чак и слушну стимулацију. Меке играчке за бебе нарочито представљају извор комфора и на тај начин сматрају сигурним уточиште већини беба.

Различите мекане играчке за бебе:

1. Тедди Беар:

меко toys for babies

Као и за одрасле и адолесценте, медведе воле и бебе. У ствари, они су једна од најтраженијих меких играчака за бебе. Они су толико вољени не само због својих изузетно угодних мрачних форми већ и због тога што служе као компанија и безбедност за бебе.

2. Пуњена лутка:

Софт Toys For Babies-Stuffed Doll

Пуњена лутка се сматра једним од најприкладнијих меканих играчака за дјевојчице. Лутка служи као пратиоца за бебе и често као пријатељ уверења. Као такви, когнитивне, друштвене и емоционалне вештине бебе се развијају уз употребу пуњене лутке.

Види више: Баби Гирл играчке

3. Мекана лопта:

Софт Toys For Babies-Soft Ball

Сматра се као једна од најпопуларнијих меких играчака за дечака, мекана лопта није ништа друго до лопта од тканине или другог меког материјала. Погоднија је за бебе него друге куглице, јер бацање и шутирање подразумева мање опасности од повреде, а пошто су бебе у крхком добу, пожељна је мекана лопта.

4. Плишане животиње:

Софт Toys For Babies-Plush Animals

Од мајмуна, слона, жирафа и лавова до медведа, мачака, ноктију и зечева, разноврсност плишаних животиња доступних као мекане играчке за бебу су бескрајне. Ове животиње прелазе границе старости, као и род, и погодне су за све бебе. Чак и када расту бебе, почињу да користе ове мекане, плишане животиње са различитим нивоима зрелости, почевши од препознавања животиња до сложенијих репродукцијских секвенци. Заиста су неопходни за здрав развој бебе.

5. Интерактивне пуњене играчке:

Софт Toys For Babies-Interactive Stuffed Toys

Поред конвенционалних меких играчака за бебе, нова технологија омогућила је нови тип интерактивних пуњених играчака. Ове мекане играчке имају могућност интеракције са бебама у смислу да могу певати популарну мелодију и охрабрити бебу да то учини или пренесе основна начина говора "Добро јутро", "Молим" или "Хвала". Као такви, они завршавају усавршавањем боље језичке вештине и вештине разумевања код бебе.

Види више: Новорођене бебе играчке

6. Диснеи Цхарацтерс:

Софт Toys For Babies-Disney Characters

Популарност и значај Диснеи ликова за било коју генерацију не могу бити ускраћени. Чак и за бебе, плишани Диснеи ликови се сматрају најбољим меканим играчкама за бебе. Од бројних лутака Диснеи принцезе привлачне као мекане играчке за дјевојчице до Мики и Минние Моусеа, Доналд Дуцк и Винние тхе Поох проналазе апел као мекане играчке за дјечака, листа љубазних ликова је бесконачна.

7. Лутке с прстима:

Софт Toys For Babies-Finger Puppets

Фингер Пуппетс су занимљиви и јединствени тип меканих играчака. Они представљају различите ликове који се могу носити на прстима и стога, интрига беба највише. Они су неконвенционални и могу се контролисати само помицањем прстију и зато их беба толико воле!

8. Софт Десигн Пилловс:

Софт Design Pillows for baby toys

Једна од најбољих меких играчака за бебе је мекани јастук са омиљеним шареним цртаним ликом или са генеричким дизајном попут оног лептира или птице. Ови јастуци служе као спавач и пружају необјашњив осећај удобности за бебу.

9. Клизне или висеће играчке:

Цлип-он or Hanging Soft Toys for babies

Ове мекане играчке су посебно популарне јер се могу прилагодити било гдје. Можда су виси на луку теретане за бебе или чак у колима током путовања. Може бити постављен на орман или на колицима!

Види више: Најбоља играчка за бебе

Мекане играчке су узбудљиве, али су истовремено и ризичне, јер врло лако сакупљају прашину. Зато је важно за чуваре да их темељито и редовно опере тако да могу да се покажу својој очекиваној улози у расту бебе.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − = 25