Blog

Цхикунгуниа је у суштини вирусна болест која се види након што га је угризао комарац. То изазива грозницу, тешке зглобове у зглобовима, мучнину и слично и представља једну од најшкодивијих виталних болести у данашњем свету. Ова тропска болест је углавном евидентна у регионима као што су Азија, Африка, итд.

• Како ћете знати да сте заражени овим штетним вирусом?

Ако је вирус чикунгуње пренесен у ваше тело, онда ћете доживети осјећаје, главобољу, грозницу итд. Осим тога, осећате се муко и бит ће бол у зглобовима.

Пошто нема специфичне вакцине за лечење цхикунгуниа одмах морате пратити одређену исхрану како бисте елиминисали вирус из свог тијела. Лекари препоручују да једете пуно плодова са течностима за лечење ове болести. Поврће треба да буде најважнији део ваше исхране ако сте спремни да елиминишете овај вирус из свог тијела. Следи топ 9 храна која ће вас ефикасно ослободити од симптома цхикунгуниа у најмању руку времена.

Здрава храна за лијечење Цхикунгуниа:

1. Леафи Вегетаблес:

зелен leafy vegetables

Те тезе се сматрају једним од најважнијих плодова које би требали потрошити сваки дан и тада. Они се лако могу сварити и садрже низ виталних хранљивих састојака и есенцијалних витамина. Зелени леафи веггиес су богати витамином Ц који се показао ефикасним у борби против артритиса. Они ће изградити радикале и штитити ваше тело од тешких претећих болести као што је цхикунгуниа.

2. Здрава воћа:

Поморанџе 2

Воће треба да буде један од најслабијих састојака у нашој исхрани за опоравак од цхикунгуниа. Воће као што су поморанџе, јабуке, лубенице и слично, показало се ефикасним у одређивању цхикунгуниа у најмању мјеру времена. Узми, на пример, јабуку. Јабуке су пуне влакана која чисте тело и побољшавају укупан систем варења. Такође смањује ниво холестерола и спречава запртје и одржава тијело чисто. Плодови са биљкама би требали бити конзумирани што је више могуће у овом тешком времену.

3. Витамин Ц и Е:

Витамин C and E

Храна која садржи витамин Ц и Е би требала бити суштински део вас дијета против чикунгуниа. Храна богата обојицом изнад витамина помаже у правилном стварању костију, мишића итд. Витамин Ц посебно промовише здраву кожу и елиминише вирус који изазива рак у организму. Воће попут гуава, кивија, броколиса, жутог паприке и сл. Треба конзумирати с значајном стопом за поправљање чикунгуња.

Види више:  Најбоља храна за повећање енергије

4. Храна на бази течности:

Храна to treat chikungunya 4

Исхрана на течности је доказана ефикасним у борби против чикунгуње. Храна као што су далс, супе, гравиес, треба да падне у вашу исхрану за борбу против чикунгуниа. Супе направљене од пасуља, рибе, витичастог меса итд. Треба да буду главни извор протеина у вашој исхрани. Супе састављене од парадајза су богате антиоксидансима и неопходне су за борбу против цхикунгуниа.

5. Омега 3 масне киселине:

Храна to treat chikungunya 5

Омега 3 масне киселине имају милионе користи. Фиксира крвне грудве, повећава сећање, смањује шансе за мождани удар, омогућује да мозак правилно функционише, и још много тога. Храна са омега 3 масним киселинама смањује и артритис.

Види више:  Добра храна за мозак

Такође треба јести следеће врсте хране за лијечење цхикунгуниа.

1. Храна богата цинком, хромом, селеном итд.

Храна to treat chikungunya 6

2. Може се направити мјешавина биља као што су тулси, сударсхан цхурнам, гутика, амрутхриста, итд. И потрошач који смањује симптоме ове болести.

Храна to treat chikungunya 7

3. Треба јести јечмену и полутјиву храну.

Храна to treat chikungunya 8

4. Амла, капсикум, купус и друга храна богата витамином Ц треба конзумирати

Храна to treat chikungunya 9

Будите свесни симптома цхикунгуниа и пратите предложену храну са лечењем ако сте извршили.

Види више: Храна за смањење бола у леђима

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =