Blog

Шта је Цастор Оил?

Растерово уље је биљно уље добијено сјемењем биљке рицинусовог уља. Растерово уље је врло бледо жута течност са посебним укусом и непријатним мирисом.

Растерово уље нам пружа многе предности као што су третман косе и главе, умирују очи, подмазују алате и слично, али има и неке врсте оштре ефекте! Ричарско уље је познато по својим изванредним предностима за његу коже и косе! За његову способност лечења констипације. Међутим, треба знати своје нежељене ефекте пре него што одлучите да користите рицинусово уље. Неке од њих су дискутоване у наставку:

Нежељени ефекти рицинусовог уља:

Цастор oil side effects

1. Ричарско уље узрокује високу количину поремећаја дигестивја:

Растерово уље се сматра безбедним за употребу. Међутим, неки људи се осећају потпуно супротно, осећају мучнину, дијареју, повраћање, стомачну нелагодност и слабост након употребе уља о узимајући неку количину уз пиће. Ако неко осећа тако нешто! Затим треба престати узимати рицинусово уље. Њени нежељени ефекти могу се погоршати у случају дуготрајне употребе. Такође треба консултовати фармацеута пре узимања редовне дозе.

2. Алергија:

Ричарско уље такође узрокује нежељене ефекте као што су алергијске реакције! Многи људи су након алергије искусили алергије. Међутим, озбиљна алергија на рицинусово уље је ретка. Ако сте доживели било који од следећих симптома потребно је да тражите медицинску помоћ и престанете са коришћењем уља: свраб, исушак, отицање (отицање лица / грла / језика је врло опасно), вртоглавица, ожиљак и црвенило, проблеми са дисањем.

Препоручљиво је провјерити да ли сте осјетљиви на рицинусово уље или не! Спроведите патцх штеточину. Само треба ставити малу количину уља на подлактицу и сачекати 24 сата. Ако успете и уверите се да немате никакву реакцију на уље, можете даље да се померите да га користите. Ако се осећа било каква врста реакције, или чак и мали свраб или црвенило, онда би требало да се супротставите коришћењу уља.

Види више:  Нежељени ефекти Амла сокова

3. Нутриентс лосс:

На списку нежељених ефеката рицинусовог уља један од њих је да уље уља током периода од једне седмице може изазвати губитак калија и течности! Ако узимате дневну дозу од 15-60 мЛ, можда нећете моћи или желите да спречите дигестију неких вредних хранљивих материја и може довести до дехидрације. Упутите се са одговарајућим фармацеутом и стриктно пратите упутства коју је дао ваш лекар или фармацеут или написали на етикети.

4. Опасност за труднице:

Кастринско уље за трудницу је велики НЕ од доктора. Кастринско уље је познато по свом дејству које индукује рад у женама. препоручује се да труднице могу да уље уђу у рад када им се заврши рок испоруке. Рицинолна киселина уља стимулише контракцију мишића црева и као резултат тога индукује рад. Међутим, труднице не смеју користити рицинусово уље без надзора лекара. Такође, опасно је узимати рицинусово уље за жене са периодом трудноће мање од 40 недеља

Види више:  Гингер нежељени ефекти

5. Рицин:

Рицинално уље је обично безбедно за употребу, али ако пратите препоруке свог лекара, мало је вероватно да ћете осећати нежељене ефекте рицинусовог уља. Међутим, рицин у биљци садржи рицин, токсин! Што је врло опасно за потрошњу, зато никада не једите рицин пасуљ и не притискајте рицинусово уље сами. Рицин такође може изазвати дијареју, мучнину, повраћање, шок, јетру, панкреас и оштећење јетре, дехидратацију, уништавање крвних ћелија и шок. Једем само 2-6 цијелих семена биљке рицинусовог уља може убити одрасле особе!

6. За децу:

Кастринско уље је вероватно сигурно када се узимају уста у малим и одговарајућим дозама краткорочно кажу мање од једне недеље. Ричарско уље је вероватно небезбедно када се узима уста више од једне седмице или у високој дози од тога. Ако узимате више од типичне дететовице дозе од 1-15 мл дневно, у зависности од старости, може доћи до хемијског неравнотежа у вашем телу. Семе рицинуса није безбедно ако се у семену узима уста.

Види више: Нони Фруит Јуице нежељени ефекти

Извори слике: 1.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 93