Blog

Индија је некада била станиште за неколико врста дивљег живота. Међу најпознатијим од њих били су асиатски лав, краљеви бенгалски тигри, азијски гепард и још неколико птица. Међутим, захваљујући човековим активностима и повећаној ловству и убијању животиња од ловочара за рогове, или њихове коже или чак њихових зуба или копита, довело је до снижавања њиховог броја. Понекад се многе врсте из свог природног станишта излазе из потребе за храном, али и због постепеног загађења земљишта са загађењем у којој се навикавају да живе. Такође се може десити када постоје поплаве или постоје друге природне катастрофе или споро повећање соли воде.

Може бити неколико фактора који су природни и често утичу на врсту неке врсте у великој мјери. У данашње време постоји неколико фабрика и станова који су се повећали. Фабрике углавном загађују ријечне воде које су довеле до убијања различитих врста водених риба или других животиња. Они су такође уништили природна станишта река за неколико врста жаба и других гмизаваца.

У наставку су наведене листе првих 15 животиња које су наведене као угрожене врсте у индијском потконтиненту.

Најпопуларније врсте угрожених врста животиња у Индији:

1. Роиал Бенгал Тигер:

угрожен animals

Краљевски бенгалски тигрови који се популарно налазе у држави Бенгал у резервату слане воде су међу најпознатијим из угрожених врста. Постоји само неколико стотина преосталих. Због прекомерне популације у областима сламотворних естуарија и повећаних активности кријумчарења, а такође и због повећања нивоа воде води се тигри да напусте џунгле и често улазе у села у близини и стога убијају или удју у животиње трговци. Многи од њих убијају се за зубе или кожу. Иако је влада повећала законе који се односе на прописе о овим кријумчарским активностима, чак и тада они само побољшавају своје услове, јер се њихов број и даље смањује.

2. Велики асиатски лав:

Угрожено Species in India2

Ови су остали само у врло малом броју и такође су једно од најпознатијих створења на угроженој листи која је некада била пронађена у пакетима на овом континенту. Ово се сада налази само у националном парку Гир. Повећана популација и становање у овим регионима углавном су били одговорни за њихов пад.

3. Снов Леопард:

Угрожено Species in India3

Једном, хималајске шуме су имале велики број ових чланова породице велике мачке. Међутим, због таљења леда из Хималаја, а такође се повећало становање и изградња у региону, што је довело до смањивања шума. Само неколико стотина је остало око Хималајских шума.

4. Љубичаста жаба:

Угрожено Species in India4

Ово је познато и као жаба свиња свиња и веома је посебна врста жаба које су некада биле у обиљу у западним Гхатсима. Ове су сада ретко пронађене и њихов број је мали.

5. Пинк Хеадед Дуцкс:

Угрожено Species in India5

Ове су биле једном пронађене у Гангетским равнинама подконтинентне јединице. Ови се сада сматрају ретким и налазе се у неприступачним прошлостима естуарских региона.

6. Индијски Вултуре:

Угрожено Species in India6

Ово су имали огромна крила и пронађени су у полуострву. Међутим, током последњих неколико деценија због тога што су њихови бројеви падали у Пакистану и овој земљи за оштар пад од 98%.

7. Дала:

Угрожено Species in India7

Ови су такође познати као азијски дивљаци. Имали су велике пакете и били су друштвена створења. Ово се сада налази само у бенгалским шумама, Гујарат, Касхмир, Мадхиапрадесх и Нилгири резерве.

8. Нилгири Лангур:

Угрожено Species in India8

Ови се налазе у брдовитим пределима Тамил Наду и Керала. Постоје и неке друге врсте сличних лангура које су такодје категоризоване. Ово се сада популарно налази у западним Гхатс-у, иу Кодагу у Карнатаки и Палани Хиллс-у у Тамил Наду.

9. Индијски делфин:

Угрожено Species in India9

Ови су такође познати као Гангес делфини и припадају породици Цетацеа, која је такође и породица којој припадају китови. Они су углавном убијени због губитка њиховог природног станишта.

10. Индијанка Риве ајкула:

Угрожено Species in India10

Они су популарни познати као Гангес Схарк. Ово се сада налази у веома малом броју у реци Гангес и Брахмапутра. Пажљиво истраживање открило је да се они примењују да живе у мртвачној води, а такође се могу наћи иу естуарним регионима. Они су такође познати да се хране и живе на рибама. Оне се такође могу наћи у Бенгалском заливу иу држави Одисха. Они користе свој осећај слуха и мириса, иако ови ајкули имају мале очи, али са овим другим чулима користе их за своје пљачке сврхе.

Види више:  Западни дивљаци у Индији

11. Гхариал:

Угрожено Species in India11

Ово је облик крокодила. Сматра се да је то углавном због смањења њиховог природног станишта због активности загађења фабрика које доводе до уништавања воде, а придружена подручја која су им била станиште била су одговорна за велики број смртних случајева Гхариала у реци Цхамбал.

12. Ред Панда:

Угрожено Species in India12

Ови су такође познати као Црвена лисица и налазе се у Сикким, Ассам и Кхангцхендзонга Западне Бенгалије и резерве Намдапха.

Види више:  Најбољи национални парк у Индији

13. Индијски носорог:

Угрожено Species in India13

У Индији постоји око 3000 индијских носорога који су остали у овом потконтиненту. Ови су били веома убијени због њиховог јединог црног рога и сада се налазе само у националној шуми Манас и Казиранга.

14. Кала Хиран:

Угрожено Species in India14

Кала Хиран или Црни Бук сада се могу наћи само у Националном парку Гуинди у Тамил Наду, у неким деловима језера Цхилка или Одхисе, Хариана и Гујарат. Панџаб сада наводи ово као своју националну животињу како би спасио ову врсту од изумирања.

Види више: Листа птица у Индији

15. Велика дрога:

Угрожено Species in India15

Ово је један од најпознатијих међу угроженим врстама у индијском подконтиненту. Ово су најтеже од птица. Ово се сада налази у неким деловима Раџастана и Гујарата.

Слике Извор: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2