Blog

Нови Зеланд је невероватно фотогена земља која туристима даје невероватне ставове за истраживање. Острвине имају густе шуме, планине, плаже, глечере итд. Земља се меша са традиционалном маорском културом заједно са градским космополитским градовима, сликовитим селима и девичанским дивљинама. Блиски острвски народ има нешто да нуди за све.

Познати и лепи туристички мјештани Новог Зеланда:

Да погледамо најбоље туристичке дестинације у Новој Зеландији.

1. Цхристцхурцх:

ново zealand tourist places

Цхристцхурцх је други по величини град на Новом Зеланду. Веома је развијен у пословним аспектима. Море се повезује са међународном трговином, забавом, шопингом, са најбољим рекреативним садржајима за туристе. Цхристцхурцх је на урбани страни једноставно не пружа градски живот, већ служи и као пут ка плажама и планинама. Цхристцхурцх нуди најбоље из Новог Зеланда.

2.Милфорд Соунд:

милфорд-соунд_нев-зеаланд-туристички-места

Милфорд Соунд је једна од најпосећенијих туристичких атракција у Новом Зеланду. Налази се према северу и доступна је Националном парку Фиордланд. Ово место даје невероватан приобални поглед са својим прелепим врховима, а вода је тамно плава. Подручје је благословљено честим падавинама које побољшавају ову лепоту на Јужном острву и водопади лијепо прелазе низ литице.

3. Баи оф Исландс:

залив-оток-нов-зеаланд-туристички-места

Залив Острва је романтична туристичка дестинација. Област садржи 144 острва и неке осамљене увале и пешчане плаже. Вероватно ћете бити сведоци велике количине морских животиња попут китова, делфина и великог марлина. То су разлози због којих људи воле да дођу. Плову на јахтама, великим крстарењима и враћају се заиста незаборавне успомене.

4. Роторуа:

роторуа_нев-зеаланд-туристички-места

Роторуа је познато место туриста на Новом Зеланду. Има препознатљиву културу познату под називом Маори, која је туристима чувала у свакој посети граду. Родитељи су прилично срдачни и сигурно ће вам помоћи на турнеји. Уметничке вјештине које се одражавају на културним локалитетима несумњиво су разлог зашто је овај град толико важан на Новом Зеланду.

5. Национални парк Тонгариро:

тонгариро-натионал-парк_нев-зеаланд-туристички-места

Тонгариро је био први национални парк који се гради на Новом Зеланду. Парк има разноврстан екосистем који обухвата језера, медицинска грмља, шуме, пустињу као платои па чак и вулкани. Можете започети треккинг из Висак Центра Вхакапапа и видети и падове Таранаки који је три сата одатле.

6. Ауцкланд:

Ауцкланд_нев-зеаланд-туристички-места

Ауцкланд је метрополитански град који се налази на северном острву Новог Зеланда и има велику количину становништва у граду у поређењу са другим градовима овде. Туристи уживају у урбаним крајевима Новог Зеланда и такође проналазе предивну лепоту и уз узбудљив градски живот. Ауцкланд је место где би туристи волели да падну са сваком посетом Новог Зеланда.

7. Полуоток Цоромандел:

коромандел-полуострва-нов-зеаланд-туристичка-места

Полуострво Цоромандел је плажа која је позната међу локалним становницима острва, а такође и међу посјетитељима који долазе овдје како би уживали у врућим температурама воде, који се повећавају на 60 степени Целзијуса. Топли извори и пешчане плаже су вредни доброг опуштања, а посетиоци освежавају и осмишљавају себе и уживају у добрим спортовима на плажи.

8. Глациер Франз Јосеф:

франз-јосеф-глациер_нев-зеаланд-туристички-места

Глациер Франз Јосеф се налази на Националном парку Вестланд на југозападу и добро је доступан свим туристима. Посетиоцима је дозвољено да иду до подножја гигантског леденика, а неки чак и узму хеликоптер и имају најбољи поглед на глечер. Ово, заједно са Фок Глациером у Соутх Вестланд-у, представљају две најатрактивније туристичке тачке.

9. Веллингтон:

Веллингтон City at dusk from Mount Victoria

Главни град Новог Зеланда је Велингтон. Кластерирана је на дну Северног острва. Мјесто има прекрасно окружење са најбољим градским животом, са зградама и споменицима, па чак и уметношћу и културом. Музеј Те Папа мора да посети овде са великим приказима приче из прошлости. Ноћни живот је невероватно екстравагантан где можете остати у граду и уживати у добром храни, напитцима, музици и плесу.

10. Цантербури:

Зима sunrise looking across the Tasman River towards Aoraki / Mt Cook covered in snow, Mackenzie Country, Canterbury, New Zealand - stock photo, canvas, fine art print

Највећа атракција у Цантербуриу је Мт Цоок, који је највиши врх на Новом Зеланду. Са једне стране, планина је висока 3,754 метара, док са друге стране налазе се дубоки подморски ровови са обале Каикоуре што представља велику атракцију због китова, делфина и печата. Цхристцхурцх и Тимару су суседни градови. Вероватно ћете наћи наслеђе и културу старих времена, добро очувани овде.

Види више:  Цхина Тоурист Плацес

11. Вестланд Таи Поутини Натионал Парк:

вестланд-таи-поутини-натионал-парк_нев-зеаланд-туристички-места

Таи Поутини Натион Парк налази се на јужном острву. Основана је 1960. године са површином од 1175 км². Два чувена леденика Франз Јосефа и Фока налазе се у просторијама парка. Парк вам омогућава да ловите црвеног јелена, дивокоза и тахр. Постоје и објекти за одлазак на хеликоптере и лов.

12. Марлбороугх:

марлбороугх_нев-зеаланд-туристички-места

Марлбороугх је познат по виноградима. Можете истражити његову историју и проћи кроз дивље животиње. Ту су и делфини, печати, мали пингвини у плавој боји, птица птичице и неке друге врсте птица широм региона, а такође иу светилишту морског живота.

Види више:  Туристичке дестинације Француске да посете

13. Ски Товер:

ски-товер_нев-зеаланд-туристички-места

Ски Товер делује као кула за посматрање и телекомуникације. Кула је изграђена са високотехнолошким постројењима и висока је око 328 метара, што га чини највећом самосталном структуром на цијелој јужној хемисфери. Ски Товер је иконска структура у скиланду у Ауцкланду. Кула даје најбољи поглед из ресторана Орбит који се налази око 80 км од зграде.

14. Национални парк Абел Тасман:

абел-тасман-национални-парк-нов-зеаланд-туристички-места

Национални парк Абел Тасман налази се на најсевернијој страни јужног острва. Људи уживају у планинарењу овде. Преносива возила су чамци, стопала или мали авиони, али пут ће вредети искуства. Док идете по планинском терену, плаве пингвине, дрвене голубове, веке и неке друге ретке птице можете пратити овдје.

Види више:  Грчка туристичка места

15. Напиер Арт Децо:

напиер-арт-децо_нев-зеаланд-туристички-места

Напиер је мали град у Хавке'с Баиу. Познат је по архитектури арт децо. Град је био потпуно уништен након земљотреса 1931. године. На хиљаде посетилаца који долазе у Напиер сваки фебруар током викенда Арт Децо. То је важан културни догађај за становнике.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − 93 =