Blog

Да ли увек чујемо да сви одрасли кажу да је протеин добар за здравље? Протеини су неопходни за здравље. Протеини су обавезни. Без довољних протеина бићете слаби и слаби и заиста су у праву. Протеини су један од оних потребних елемената без којих ћемо бити слаби.

План ниске протеинске дијете | Стилес Ат Лифе

Протеини, зашто нам требају?

Протеини су одлични за изградњу ћелија. Не само да изграђује ћелије у нашем телу, већ и помаже у поправци ћелија. Кожа коју свакодневно полирамо, нокте које смо сечили, косу коју растемо, или мишиће које ми флексирамо - све су у дугу према протеини у нашем телу који управљају великим делом тела. Црвене крвне ћелије или хемоглобин у нашем телу су ту због протеина. Такође помаже у расту анти-тела која повећава одбрамбени систем тела. Мрежа која се формира око отворене ране, чак и то је протеин. Али шта се дешава када се конзумира превише протеина.

Види више: План ниске натријумове дијете

Прекршај мит:

Нормално лице потребује минималну количину 40-60 грама протеина у свом телу. Вишак протеина у телима може довести до преокретања бубрега до те мере да скоро 30% бубрега може бити изгубљено у процесу. Дијете са високим садржајем протеина често су повезане са губитком тежине, али када се прати превише, може доћи до озбиљних метаболичких промјена које доводе до губитка костију. Чак и камене могућности бубрега постају високе.

Због тога треба одржавати исхрану мале протеине. Ово је врста дијете у којој се протеини избјегавају или чувају на минимум у складу с потребама тела. Обично је прописан за пацијенте који имају проблеме са јетром и срцем.

Норме до савршене ниске протеинске дијете:

Углавном, воће и поврће падају у категорији ниске протеине. Свеже воће и поврће. Међутим, то није довољно за тијело да генерише довољну енергију и тако се препоручују здраве масти, биљна уља и различите врсте орашчица као што су орах и орахе. Најбоље је да имате слаткише или заслађивач је потпуни зелени сигнал.

План ниске протеинске дијете | Стилес Ат Лифе

Свјеже салате, мајонез, сендвич, свеже поврће итд су такође добар извор. Многе адаптације могу се извршити промјеном уобичајених рецептура и замјеном хране са мањом количином протеина, а ипак захтијевана од стране тела.

Види више: Ниска пурина дијета за гити

Шта да не:

Храна попут меса, јајета, рибе, јогурта, сира, млека треба избјегавати или се задржавати на минимум јер су богате протеинима и уништавају читаву тачку исхране.

Како помаже ниским протеином?

Ова мања потрошња протеина смањује оптерећење на јетре и бубреге. Дијета са ниским садржајем протеина такођер нас олакшава од протуза које се могу узроковати због високе сечне киселине узроковане високим процентом уношења протеина. Тирозинемија, која је ретка болест изазвана метаболичким поремећајем, може се фиксирати уз помоћ ове ниске протеинске дијете.

План ниске протеинске дијете | Стилес Ат Лифе

Међутим, није савјетовано да иде на дијете са прехрамбеним протеином све док се не затражи стручни савјет или тек након детаљне медицинске контроле како би се витали у телу могли нормално. Ова дијета је нарочито формулисана за људе који пате од проблема са јетром и бубрењем, јер много уношења протеина чини јетру и бубрезима више и са све већим оптерећењем већ рањеног бубрега или јетре може проузроковати више повреда. Исцељење рана ће бити споро и систем имунитета тела ће бити збуњен тако да стална конзистентна исхрана није строга. Само кратко време.

Види више: Рецепти са ниским садржајем масти

Слике Извор: 1, 2, 3.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 5