Blog

Једна од седам сестара североисточне Трипуре је уздржана држава са бујном зеленилом да се уздигне. Ево најбољих туристичких места и зелених плаца које држава нуди.

Прекрасни и познати паркови у Трипури са сликама:

Гумти Вилдлифе Санцтуари:

паркови in tripura

Уз густе шуме Трипуре, налази се референтни елемент природне баштине и биодиверзитета, у облику овог популарног светилишта званом Гумти.

Флора на овом терену може се похвалити неким врло ријетким, лековитим и терапијским биљем и биљкама. То су благослов за ајурведу и веома се траже за лекове за неке велике болести. Фавна такође прати одећу са биљкама јер је склониште за неке угрожене животиње. Има различите врсте сисара, водоземаца, гмизаваца, птица, па чак и инсеката.

Најближи аеродром је у Агартали и добро је повезан са другим државама жељезницама.

Рова Вилдлифе Санцтуари:

паркови-у-трипура-рова-вилдлифе-санцтуари

Љубитељи природе, ентузијасти и истраживачи воле ово светилиште и бројне врсте које нуди.

Са невероватним бројем од укупно 150 различитих врста фауне стиже дах који обилује окружен у ретким биљкама. Ове биљке су у различите сврхе, што је сигурно да ће расипати апетит истраживачких ботаничара. Ово светилиште производи биљке за:

  • Медицинске сврхе
  • Аромати (Бетел или Паан листови су овде обрађени)
  • Воће
  • Семе уља
  • Зачини и
  • Орхидеје

Висока стабла с густим грмљавином пружају спокојну атмосферу која апелује на авифаун преко граница.

Види више: Светишта у Нагаланду

Калапанија Еко-Парк:

паркови-у-трипура-калапанија-природни парк

Зеленило око државе Трипура чини је врло еколошком државом. Парк Калапанија је само још једно од природних чуда Трипура, које ће сигурно допунити било коју уморну душу. Прекрасно уређене вртове око централног водотока украшене су модерним скулптурама које чине ово прелепо место за викенд бјекство.

У комплексу су мале кућице за смештај и чамце. Богата флора око светилишта је задовољство за затвараче, професионалне и аматерске.

Види више: Паркови у Пондицхерри

Сипахиј0ла Вилдлифе Санцтуари:

паркови-у-трипура-сипахијола-дивљина-светилиште

Ово место је у суштини шума са малим зоолошким вртом где се животиње држе у кавезима. Ово место је популарније као место за пикник него светиљка за дивље животиње. Флора је фасцинантнија у овом светилишту. Бујна зелена шума шума прекривена дрвећем различитих врста, нуди добродошлицу градским људима.

Зоолошки врт можда је мали, али има пуно различитих животиња које укључују локални облак леопард и Спецтацлед лангур. Оба су такође угрожена, као и ретка.

Трисхна Вилдлифе Санцтуари:

паркови-у-трипура-трисхна-вилдлифе-санцтуари

Смештен у јужном Трипурском округу, ово светилиште покрива око 163,08 квадратних километара. Захваљујући свом приступу вишегодишњем водоснабдевању својим водама и водама, успио је да привуче различите авифауне током година. Такође служи као отвор за заливање за мноштво сисара и гмизаваца. Усред девишних шума и зелених оближи може се упознати Индијски Бисон, Хоолоцк Гиббон, Цаппед Лангур итд..

Види више: Светишта у Гујарату

Хумулвнг Еко Парк:

паркови-у-трипура-кхумулвнг-еко-парк

Кхумулвнг на матерњем језику значи "долина цвијећа". Стога овај парк има лепу и пространу башту, природно језеро са чамцем за посетиоце. Пролећни амбијент у пролеће, пошто је пун лептира, који ловите за поленом и птицама, широм свијета креирају какакофију која је чиста музика уморној души. Има и сладак дечији парк који задржава децу. Ово излетиште излази у великом броју јер је удаљено само 25 км од града Агартале.

Међутим, најлепши погледи на Трипура нису ограничени на дивље животиње и паркове. Панорамски поглед на вртове чаја током године додаје другачији позив туристима.

Путовање је важно, а не дестинација као што кажу највеће душе. Откривање љепоте Трипуре вам може помоћи у томе.

Слике Извор: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 31