Blog

У данашњем свету стрес је уобичајени фактор, чак и код деце. Овај растући раст у стресу је узрок за многе менталне и физичке проблеме који се не могу лако излечити. Јога је један од начина на који особа може научити да се бави са стресом на ефикаснији начин. Јога је намењена свима и нема старосног фактора који га ограничава. Најбољи део јоге је у томе што се може практиковати у границама вашег дома што га чини веома личним процесом.

Навасана

Познато је да помажу у гојазности, дијабетесу, високом крвном притиску и многим другим питањима са којима се особа данас суочава. Јога се углавном састоји од процеса полу-сложених ставова праћених постепеним и континуираним дубоким дисањем за савршено извршење било ког става.

Користи и употреба Навасане (пловак):

У данашњем чланку ћемо говорити о положају Навасане заједно са корацима и предностима.

Како се то ради?

Навасана је позната и као поза пловила, која потиче из коначног положаја положаја јоге, на којој се налазите као мали дрвени брод који плута на ивицама река. Колико год мали чамац на западном небу подсећа на мир и спокој, ова изабрана јога такође ради како би вам дао свој потребан одмор, нарочито после тог ужурбаног путовања од куће до канцеларије и назад.

Још једном, у овој јоги мишићна снага ће бити тестирана кроз коју покушавамо ојачати скелетомускуларне делове тела. Да бисте започели вежбање, прво поставите јогу. Можда се чак и одлучите за мале практичне јастуке ако сте први тајмер у јогијском свету. Седите на мат, ноге се требају испразнити испред себе и руке на вашој страни, дланове доле према правцу ноге.

Види више: Натараја Посе

Држите кичму круто и равно поравнајте врат. Сада дубоко удахните и док га пустите да савијете своје удове тако да ваше кољене сада формирају обрнути В. Лежај назад на најмањи и почните да подижете ноге земље док не формирате В облик сами. Можете користити руке као подршку за леђа јер сада исправите удове, нагните их тако да су прсти мало изнад погледа погледа у очи.

Сада уклоните руку и подигните руке до колена. За почетнике, јастук са задње стране или десне испод кукаца био би добра идеја. Можете чак и да одлучите за посебан пар руку за вашу помоћ. Док формирате В облик, уверите се да су врат и коштана уједначени, али нису наглашени, јер се стрес може претворити у бол, касније током дана.

Види више: Користи Курмасана

Како нам помаже?

  • Било какав бол болесне мишића може бити бол у свакодневном распореду и како би се то најбрже елиминисало, боље је да се одлучите за ову јогу која ставља притисак у вашу кичму и доњи део леђа, чиме се отвара тензија у главама ваш мишић, ослобађајући вас од болова.
  • Ово је такође добар начин да стекнете флексибилност у вашем телу, нарочито на крутим зглобовима и појасу.
  • Штампање и губљење током вежбе дефинитивно ће вам помоћи да пређете на те лоше дневне варијације.
  • Познато је да је ова позиција јоге стимулисана штитна жлезда, па ако имате проблем са прекомерном производњом или под секрецијом хормона штитасте жлезде, сада га можете регулисати помоћу ове јоге.
  • Ово је такође солидни стресни разбацивач. Кад год имате рани наговештај стресног дана, само користите ову јогу као трешња на врху торте.

Види више: Гарбхасана

Слике Извор: 1.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1