Blog

До екстремног југа Индије налази се 11. највећа држава у Индији Тамил Наду. Овде се налази око 2000 врста дивљих животиња, а то осигурава довољно густо зеленило, иако је мјесто сувог влажног поднебља. Али то не зауставља таме да прослављају неке од најупечатљивијих јужних фестивала. Будући да је седма најзаступљенија држава, она скрива разноврсне људе различитих глумаца, племена, религија и етничке припадности. Осим тога, привлачи и туристе и зато је ово једна од држава у којима се приблизава и прославља скоро сваки фестивал.

Култура и фестивали Тамил Наду | Стилес Ат Лифе

Један од најбољих фестивала који се прославља је Понгал фестивал који дугује своје постојање богатој жетви. Први дан тамилског месеца се сматра добром и тиме је ово изабрани дан за прославу Понгала. Именовани након специјалног јела дана, људи се окупљају како би кували Понгал који је јело од куваног пиринча, млека и јагњећа. У тамилским земљама сокови за сокове сазревају и постају спремни за жетву, док се људи поздрављају и размјењују слатке и честитке.

Види више: Познати фестивали Орисса

Сутрадан је Матту Понгал који је за тешке радове који су им помогли да ову жетву успјешно успије. Индија је одувек била гомила која обожава и негује стоку и животиње и ово је савршен пример тога. Овог дана борбе се добијају на престолу. Очишћени су и украшени. Једна од главних атракција је борба бика.

Култура и фестивали Тамил Наду | Стилес Ат Лифе

Фестивал Махамагам је други најочекиванији фестивал који се одвија сваких 12 година. Како стоје стари изговори, Брахма, творац је једном држао посуду пуну нектара који је погрешно погодио стрелом Лорда Шиве. Сва нектар се просула на место које су људи који су на самом врху, и сада се прослављају.

Култура и фестивали Тамил Наду | Стилес Ат Лифе

Фестивал бхогија је још један фестивал који се састоји од разноликости ватре. Људи удаљавају зло нагомилавањем свих својих старих распаданих ствари и запаљавају их. Тада су куће поново осликане и украшене су боје.

Види више: Фестивали Мадхиа Прадесх

Други фестивал је Веланканни фестивал током мјесеца септембра. Прича говори о томе да је једном брод морнара који би се спасили од уништења тражили помоћ Девице Марије и након што су били благословени, извршили су обећање да ће јој створити светилиште. Ово светилиште које сада претвара у цркву привлачи пуно ходочасника и туриста.

Култура и фестивали Тамил Наду | Стилес Ат Лифе

Онда долази фестивал Кавади. Кавади је носач, штап са две кошаре на крају. Носилац који је познат по завршетку свог ритуала обожавања мора да попуни две кошаре са пиринчем или млијеком и мора да га носи својим Господином као понуду. Уопштено говорећи, постоје тешке мјере попут пењања на планине или ходања преко ватре, док још увијек носите кавади у његовим раменима.

Култура и фестивали Тамил Наду | Стилес Ат Лифе

Угледни Мадураи храм је домаћин Цхитхираи фестивала. Ово је један фестивал који се прославља живота и боје. Она слави поновно синдикат и поновно изградњу венчања између принцезе Меенаксхи и лорда Сундаресварара.

Види више: Фестивали државе Пуњаб

Култура и фестивали Тамил Наду | Стилес Ат Лифе

Затим постоје и неки летњи фестивали који бирају своје место у брдовитим областима или на брдским станицама државе. од бродских цвеца до црногорских кола на друге културне догађаје - ово је још један фестивал у којем је богатство богато.

На фестивалу НАтиањали плес, Лорд Натарај, космичка плесачица се обожава у храму Цхидамбарам. Затим је фестивал плеса мамаллапурам који почиње 25. децембра где се изводе плесови попут катхакали и бхарат натиам.

Култура и фестивали Тамил Наду | Стилес Ат Лифе

Сви ови плесни и културни програми су сјајна платформа за домаће талентове да покажу своје вештине. Осим овога, има много више малих или заједничких фестивала као што су Деепавали, фестивал свјетла или златни фестивал аутомобила или туристички сајам одржан у Цхеннаи или Наваратри итд итд.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1