Blog

Сахаја Иога је лака процедура медитације која вам помаже да се повежете са собом. Иако смо сви духовни, сви морамо знати начине на које можемо да духовно живимо на нови ниво. А то се може учинити са Сахаја.

Сахаја јога и њене предности:

Избор тихог места или времена:

сахаја yoga

Да практикујете било коју врсту јоге, потребно је да се вежбате на тихом месту које нема никаквог буке или нереда. Најбоље време за вежбање Сахаја јоге је рано јутро. С обзиром да се ради о самоосновању, било би немогуће да то учините негде где ћете се сусрести са неколико врста одвратности. Да би избегли проблеме као што је ова, најбоље би било то учинити негде близу природе. Уверите се да је време праксе исте за сваки дан. Немојте мијењати вријеме.

Види више: Врућа јога код куће

Учење како повезати:

Учење како се повезати са свијетом око вас и покушати тражити духовну енергију је врло важно за оне који желе да практикују Сахаја јогу. Прва ствар коју морате разумети пре него што вежбате јесте да постоји нека духовна енергија која постоји у свима нама и она га драго воли баш као што нас чувари или мајка воле. Када покушате да се повежете са овом унутрашњом душом или енергијом унутар вас, тражите је за прилику да развијете снажну везу која ће искључиво да постоји између вас двојице.

Раскомоти се:

Како направити Сахаја јогу и његове предности | Стилес Ат Лифе

Следећа ствар коју треба да учините је да се удобно осећате. Овим мислимо да не треба носити било какву тешку или чврсту опрему која ће вам зауставити ваше шансе за дисање. Уверите се да не носите ципеле или папуче. Све што вам треба је мат и лепо присуство природе. Сједните и смирите се. Припремите се да останете фокусирани и мирни. Ако сте неко ко се нервозно често проводи неко време у тишини и контемплацији, а затим се полако припремите за медитацију. Такође можете седети на столици ако желите.

Види више: Баба Рамдев јога за губитак тежине

Седети:

Када седите на столици, уверите се да ноге додирују земљу. Не би требало да додирују земљу. Сада поставите леву руку на њу и дланове треба да буду окренути нагоре. Узми десну руку на лијевој страни срца и нежно ставите га тамо. Сада, запамтите име било које богиње или божанства коју највише обожавате. Узми њено име и питај је да ли си прави вечни дух. Питај је ово три пута у свом срцу. Ово је ваше лично време са вашом унутрашњом енергијом, тако да не морате гласно говорити. Реци то себи изнутра.

Идите на следећи ниво:

Након што је ово завршено, склоните десну руку и поставите је на леву страну груди једну ширину доле. Изравнајте га са соларним плексусом. Сада поново разговарајте са унутрашњом енергијом кроз име своје богиње. Овај пут, треба је питати да ли си ти властити господар. Поставите ово питање три пута на веома мекан и нежан начин. Платите пуни концентрацији на питање које постављате и останите мирни и састављени. Покушајте да развијете везу са унутрашњом енергијом. Ово би могло потрајати, али не губите стрпљење.

Питајте за знање:

Следећи корак за вас је да затражите знање. Узми своју десну руку и ставите је на једну ширину. Ово би требало да буде изнад вашег кука. Када то учините, питајте своју богињу да вам дају чисто знање. Ово би требало поставити око шест пута. Осјећате се мирно, опуштено и врло сложено током читаве ове. Дајте неку искреност у свом гласу док се изјашњавате. Нека се опусти. Сада скрените десну руку до места где је то било и кажите са пуним уверењем да сте ви сопствени господар. То можете поновити десет пута. Ово ће вам помоћи да се осјећате самоуверено, снажно и позитивно.

Говори себи:

Сада је време да поднесете руку и поново га ставите на своје срце. Овај пут реци то са вером. Реци богини пуно уверење и вере да си дух. Морате то поновити 12 пута. Сада окрените главу све до десне и ставите десну руку на једну страну вашег врата. Реците вашој унутрашњој енергији да немате кривицу, да сте без кривице. Реци то као да то мислиш. Морате то поновити око 16 пута. Ово ће вам помоћи да се сложите са унутрашњом енергијом.

Време је за опроштај:

Сада је време да опростите свима онима који су вам погрешно поступили. Ставите десну руку на чело и користите савете прста како бисте стегнули свој храм. Сада реци са вером и вером да сте опростили свима. Ово можете поновити колико год пута желите док се не осећате као да сте заправо опростили људима. Не размишљајте о одређеном појединцу или појединцима током ове процедуре.

Види више: Кундалини Иога Посес

Питај за опроштај:

Сада морате питати свемогућа за опроштај за све погрешне ствари које сте учинили. Ово је једноставно. Све што треба да урадите је да питате. Узми своју десну руку и ставите је на задњој страни главе. Нагните главу према леђима. Питајте из тога, ако сте учинили било шта погрешно, требало би вам опростити. Поновите ово колико год пута желите.

Питајте за себе:

Последња ствар коју треба да урадите је да затражите самоосновану реализацију. Сада покушајте да се повежете са вашим унутрашњим духом и замолите је да вам помогне у себи. Ово треба да питате седам пута пре него што га назовете крај.

Садржај и слике Извор: 1, 2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 54