Blog

Да ли заиста мислите да повећате своје здравље? Постоји много начина на који можете побољшати ниво енергије, али јога је најефикаснији начин одржавања вашег тела у здравом здрављу. Ако тражите позу која може лако подићи ниво плодности и побољшати репродуктивни систем, почните да се бавите позирањем Бадде Конасане.

Баддха Konasana

Ова позу углавном обављају жене и даме. Баддха Конасана познат је као Боунд англе посе или позадина лептира. То је још чешће код трудница јер не само да помаже у смањењу болова, већ им помаже да се ослободи проширених вена. Ако тражите појаву еластичности колка, почните да се бавите Баддха Конасана од данас па надаље.

Сада, ако желите да извршите ову позу, пратите доле наведене инструкције:-

Како урадити Баддха Конасана

1. Прво поставите себе на мат.
2. Само проширите ноге испред себе. Пазите да су вам леђа потпуно равна. Ако имате проблем са леђима или куком, дефинитивно можете потражити подршку као покривач или јастук.
3. Сада полако стегните ноге обе руке, ближе карлици. Дозволите коленима да падну на своје стране.
4. Након тога полако ослободите блесавице и главу костију беба. Немојте пуно гурати колена; дозволите им да се добро опусте.
5. Покушајте да држите велике прсте ногу првим прстима ваше руке или можете и држати изван ногу.
6. Само седите натраг и одржите ниво карлице.
7. Ваше лопатице треба да буду довољно чврсте да помогну вашем срцу да се отвори.
8. Можете седети у овој држи 2-3 минута.
9. Након тога полако изађите из овог положаја подизањем колена и само исправите ноге.

Види више: Бхујапидасана

Баддха Конасана сматра се најбољом вјежбом за жене посебно током трудноће. За једноставну и глатку испоруку људи практикују ову асану. Због тога се жене осећају као да лептира као лептир с њеним крилима око ње. Сада жене и даме које болују од болова или на колена треба потпуно избјећи овај положај.

Ако сте у менструацији онда избегавајте и овај положај. Чак и ако планирате да извршите овај став, молимо вас да преузмете надзор од специјалисте јоге. Људи који имају бол ишијаске требају такође покушати да избјегну овај положај или требају узети под њихову подршку током обављања овог положаја.

Види више:  Жаба у јоги

Предности

Ова асана има бројне здравствене предности. Ако ваше тело пати од било каквог репродуктивног проблема, онда се овај став треба практиковати свакодневно. Такође помаже у стимулацији и побољшању репродуктивног поремећаја. Многи даме који се често суочавају са проблемима менструације такође треба да се усредсреде на ову позу. Веома је ефикасан у лечењу свих врста менструационих проблема.

Такође може помоћи у ослобађању од симптома менопаузе.Баддха Конасана делује као стресно средство и такође помаже у стимулацији ваших простатних жлезда и абдоминалних органа. Ова асана не само да тонира свој бубрег и жучну бешику, већ и помаже у ублажавању свих уринарних поремећаја. Жене треба да вежбају ову асану дневно 2-3 минута.

Труднице у каснијим фазама би требало да покушају да изведу ову асану у супервизији специјалисте у зависности од њихових здравствених услова. Жене се саветују само за ову асану, али мушкарци који имају репродуктивну бригу такође могу да вежбају ову асану. Дефинитивно помаже у ослобађању умора и анксиозности. Људи који болују од благе депресије могу такође да се фокусирају на ову асану, али је добро за побољшање плодности тела.

Види више: Баласана кораци

Слике Извор: Залиха

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1