Blog

Јога је у традиционалним коренима од заувек. Од наше баке и деде до генерације изван ње, јога се увек задржала као лаган облик одржавања здравог тела док изазива менталне поремећаје. У последњих неколико година, јога је преузела потпуно нову форму, која се нерадо одваја у нову категорију фитнесс и вежбања. Јога није само обогаћена форма одржавања менталне стабилности и смирености ума, али у исто време је добра фитнес рутина. Међу многобројним данашњим положајем јоге названа би Акарна Дханурасана или позадина пуцања.

Како се то ради? акарна dhanurasana

Ово је забаван положај који своје име изводи из саме позаје, где ваше ноге чине једноставну савијену луку спремну за стрељање. Иако би изгледало једноставно, у сваком тренутку треба имати у виду да су ове позиције почетнику можда тешке за постизање и када се постигне превише силе може довести до неугодног мишићног бола или извлачења нерва. Ова вјежба нема одговарајуће наставке за дихање. Преко вјежбе задатак је извршити дату позадину док координишете с вашим тијелом о томе како одржавати витале нормалне кроз низ дубоког дисања.

Почните седи на мат, кичми и врату поравнате и равно док седите с ногама испружене испред себе. Сада дубоко удахните и почните савијати једну ногу из колена, савијајући их напоље, као што то чините. Удисање пре тога не значи да морате да задржите дах како можете да га пустите на тренутак. Савијање доноси вам ногу до вашег лица, држећи прстом, а са друге стране срушити за другу ногу која би и даље требало да буде равна и напета. Зграбите до прста и закључите позицију која практикује неко дубоко дисање. Ваша савијена нога мора бити паралелна вашим ушима, али не савијајте срж у потпуности. Када се спуштате ногу у првобитну позицију и почните са другом страном.

Види више:  Карнапидасана Иога

Како нам помаже?

  • Позадина Дханурасана или позадина пуцања позната је по многим предностима тела, од којих је једна јачање абдоминалних мишића. Обично када се склањате у лук, притисак се намеће на пределу стомака. Ваше тело које се бори против овог притиска помаже вам да одржите јак абдомен. Овако можете помоћи пробавним или цревним проблемима само ако имате јак абдомен.
  • Ово је добра вежба за жене које пате од менструалних проблема где стомак мишића у којем се налази јајник такође се користи у понуди. Ово проширује зидове јајника што га чини флексибилним. Међутим, не изводите ово док пролазите кроз ваш менструални циклус.

Види више:  Иога Еигхт Англе Посе

  • Док спуштате своје тело у позадину пуцања, ваши сржи и мишићи се растегнуте и увијене, чиме се отвара чвор унутар мишића. На тај начин можете осигурати политику без болова у леђима у вашем телу. Прорези и завојнице добро раде тако што лежећи мишићи буду флексибилни.
  • Флексибилност доњег леђа је још један додатак који можемо добити од овог асана где мишићи бутине и телета поново стоје на тесту флексибилности.
  • Ако кажем да је ова јога директно везана за смањење депресије током времена, ви бисте доводили у питање изјаву. Међутим, и за то имамо доказан одговор. Древни Кинези веровали су у слободан проток куи (цхи) који је енергија кроз тело који је директно повезан са вашим менталним присуством. Са овим асаном избјегавају се чворови и препреке твог тела и осигуравају да ваш куи тече без икаквих препрека.

Види више: Адхо Мукха Врксасана

Слике Извор: 1,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =