Blog

Сви смо сигурно чули како вежбање сваког дана одржава наше тело и ум способним и активним. Здравствени стручњаци и доктори не могу довољно говорити о његовом значају. Али шта је са очекиваним мајкама? Да, и они морају да вежбају, задржавајући се у одређеним ограничењима. Материнство је стресно за ум и тело. Да би превазишли овај период, гинеколози прописују врло лагане вјежбе за труднице у другом тромесечју, осим здраве дијете и лијекова.

Друго Trimester Exercises

Генерално се верује да вежбање током другог тромесечја, када плод почиње да развија ткива и скелетну структуру, је од користи за мајку и бебу.

Вежба током трудноће Други триместар:

У трудноћи погледамо најприкладније и сигурније вјежбе у другом тромесечју.

1. Шетња:

Вежбе During Second Trimester-Walking

Ништа не прелази кратку шетњу рано ујутру или касније увече током трудноће у другом тромесечју. Пођите са партнером да се газе уз пут, било да је ваш муж или блиски пријатељи, а ви сте у потпуности освежавајући дан. Боље је избјећи гужву подручја, како би се спријечиле несреће. Кратка 20 минута хода може радити чуда у повећању циркулације крви током фетуса и помоћи вам да избегнете опћу летаргију током трудноће. Само склизнути у удобан пар ципела и добро је ићи!

2. Подизање ноге:

Вежбе During Second Trimester-Leg Raise

Пошто јачање доњег тела чини најважнију вежбину, ово је идеална вежба за јачање језгре и унутрашњих беди. Да би направили подизање ногу, потребно је лежати бочно, почивати главом на преклопљеној руци, а затим подићи ногу право на удобну висину, чиме држи ногу поравнато у телу сваки пут. Током овог времена друга ногу треба држати преклопљеном и слободна рука почивати на тлу за стабилност.

Види више: Вежба за труднице

3. Плећка преса:

Вежбе During Second Trimester-Shoulder press

Ова вежба ослобађа притисак који се развија на кичми због дечјег лежаја како би се олакшао општи притисак на горњи део тела. За почетак, седите на столицу усправно истовремено раширите руке равно паралелно са куковима. Препоручујемо лагане тежине током истезања. Удахните унутра, полако подигните испружене руке, поравнајте их ушима. Вратите руке уназад паралелно са боковима док издужите и поновите циклус.

4. Једноставан Скуат Вежбање:

Вежбе During Second Trimester-Simple Squats

Иако редовним чучњама није савјетовано вежбање током трудноће 2. тромесечја, мора се очекивати давање повећања снаге коленима. За то, ширите ноге толико колико стопала столице, које ће се користити за подршку. Полако, почните да се спустите савијањем колена. Морате да престанете када су вам бутине паралелне са тлом и подигните се на претходну позицију.

5. Странице:

Вежбе During Second Trimester-Side Stretches

Сједните усправно док истезите једну ногу равно и савијте другу. Уверите се да стопала преклопљене ноге додирне куку изравњене ноге. Уз помоћ једне руке испружене паралелно уз уво покрените кретање рукама. Ово се постиже нагињањем тела у правцу испружене дланове и узимањем друге руке супротно смеру лешења. Ова вежба јача торсо.

6. Планк тренинг:

Вежбе During Second Trimester-Plank

Ова вежба је дизајнирана да побољша снагу ваших леђа и подлактице. Подигните своје тело тако што ћете га опустити на лактовима и зглобовима и луком вашег прста. Тело мора бити равно током држања. Повремено подигните једну од ногу изнад равнице тела за вежбање кука.

Види више: Каква вјежба се избјегавати током трудноће

7. Вожња бициклом:

Вежбе During Second Trimester-Sitting Air Cycling

Ова вјежба се може радити док седите или лагате. Када се заврши док се седи, потребно је подићи ногу довољно да омогући циклично кретање ногу. То је у основи мимикрија стварног бицикла.

8. Лунцх анд рам Пресс:

Вежбе During Second Trimester-Lunge and Shoulder press

За скокове морамо да изнесемо једну стопу испред друге и да се икад превише бацимо. Сада почните тако што ћете истегнути руку док истовремено клекнете до колена на истој страни као што је рука од центиметара. Ово јача рамена, бицепс и леђа.

9. Кегелске вежбе:

Вежбе During Second Trimester-Kegel Exercises

Кегелске вјежбе имају за циљ јачање карличних мишића које треба ојачати док се фетус расте. Ово подразумијева стискање мишића у длану тако што контролише дисање.

Види више: Труднице за труднице Трећи триместар

Једном дневне вежбе постају део рутине, доводе до удобне трудноће без трудноће и укупног плодног другог триместра. Ако још нисте почели, почните то најраније. Боље је касније него никад!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =