Blog

Лондон, Уједињено Краљевство је дом многих лепих индијских храмова међу којима су неки од њих светски познати. Сви смо свесни чињенице да Индијанци живе у готово сваком дијелу свијета и пошто смо изузетно посвећени нашој религији, трудимо се успоставити ходочашће без обзира на величину, без обзира гдје год да идемо. У Лондону ће се наћи и један број лепих индијских храмова међу којима неки имају историјску и значајну причу иза своје изградње. Ево неких најбољих храмова које ћете пронаћи у Лондону.

Прелепе слике храмова у Лондону:

1. Храм Срее Ганапатхи У Вимблдону:

храмови in london

Овај лијепи храм налази се у Вимблдону и посећује скоро сваки индијанац који живи у Лондону. Успостављен у 19. веку, овај чувен храм посвећен је Господу Ганесхи. У овом храму се управо прате готово сви обреди Хинду обожавања. У овом храму се практикују активности попут филозофског говора, верских предавања итд.

2. Схрее Свами Нараиан Темпле у Виллесдену:

Храмови in London2

Ово је један од најпосећенијих хиндушких ходочасника у Лондону. Смештен у Вилесдену, овај храм је основао Схрее Свами Нараиан. После оснивања 1960. године, овај храм је један од најпопуларнијих хиндуских окупљања у граду у којем сви долазе да уче о религији, Богу, медитирају итд. Храм такође одржава часове и семинаре за здравље.

3. ИСКЦОН Сохо Лондон Темпле:

Храмови in London3

Једно од мирних и мирних места у Лондону је Храм ИСКЦОН Сохо Лондон и једно од најчистијих места у држави. Смјештен у улици Окфорд, овај храм се сматра индијанцима значајно и историјско мјесто. У алтеру је предивно божанство Сри Сри Радха Лондонисвара која је такође једна од главних атракција ове странице. Храм нуди посјетитеље пуно опција освјежења с широким спектром продавница поклона, продавница лекова, веганских трговина, итд. Постоје и оближњи ресторани који чине овај храм популарним туристичким мјестом.

4. Лондона Енглеска (ЛДС) Храм:

Храмови in London4

Овај храм је у основи мормонски храм. Структура је изградјена давно и једна је од најзначајнијих историјских локација у земљи. Смештен око 25 километара јужно од Лондона, храм се састоји од великог подручја и има више соба и зграда у просторијама. Зграда је изграђена у традиционалном стилу дворца, а на дистанци изгледа исто као и једна. Храм се разликује када сунце падне уз помоћ осветљења околине и празничних вибрација.

Види више:  Топ најбогатији храмови у Индији

5. Лондон Сри Муруган Темпле:

Храмови in London5

Међу многим хиндујским храмовима у Лондону, ово је од посебног значаја. Предња страна храма вриједи се дивити. Ово хиндушко ходочашће изгледа лепо од споља, тако и изнутра. Унутрашњост објекта је изузетно украшена плодовима и цвећем. Међу многим божанствима у овом храму, Лорд Мурга је најзначајнији. На основу повратних информација посетилаца Храма Сри Муругана може се рећи да ћете овде имати дивно време.

Види више:  Храмови у Канади

6. Храм Ват Буддхападипа:

Храмови in London6

Овај будистички ходочашће један је од најпосећенијих религиозних места у Лондону. Смештен у Вимблдону, овај храм је први пут отворен крајем 19. века. Архитектура овог храма приказује прекрасан стил изградње тајландског храма.

Види више: Хинду храмови у Америци

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =