Blog

Бесан или бразилско брашно је уобичајени састојак у индијским кућним третманима козметике. Овај чланак наводи неке бесан пакете за лице које можете пробати код куће како бисте обновили своју кожу.

Хомемаде Бесан Фаце Пацкс:

Ево 6 домаћих пакета бесан лица за све врсте коже.

1. Бесан Фаце Пацк за суху кожу:

бесан face packsОвај пакет за лице намењен је сувој кожи.

Помаже у влажи и негује кожу и спречава да постане крхко и лупање. Да бисте направили ово лице, требат ће вам 2 тбсп бесан, 1 тбсп турмериц или халди и 2 тбсп млијечне креме. Смешите бесан са турмерицом и направите пасту. Додајте млечно крему у пасте. Нанесите ову маску на влажну кожу и оставите је да се осуши. Онда га исперите хладном водом. Ово се може редовно користити за уклањање танка и одржавање коже здравим.

2. Бесан Фаце Пацк за масну кожу:

Овај лице је намењено за масну кожу. Помаже у уклањању себума и негује кожу и спречава га да се пробија у акне. Да бисте направили ово лице, требат ће вам 2 жлице бесана, 1 жбица сарма и 2 тбсп турмерије или халди. Смешите бесан са турмерицом и направите пасту. Додајте груди у пасте. Нанесите ову маску на влажну кожу и оставите је да се осуши. Онда га исперите хладном водом. Ово се може редовно користити како би кожа била здрава. То је најбољи бесан лице за акне.

Види више: Паковање од бадемовог лица за сјајну кожу

3. Бесан Фаце Пацк са бадемовим уљем:

6 Хомемаде Бесан лица паковања за различите типове коже | Стилес Ат Лифе

Овај пакет за лице намењен је сувој кожи. Помаже у влажи и негује кожу и спречава да постане крхко и лупање. Да бисте направили ово лице, требат ће вам 2 тбсп бесан, 1 тбсп турмериц или халди и 2 тбсп бадемовог уља. Смешите бесан са турмерицом и направите пасту. Додајте бадемово уље на пасту. Нанесите ову маску на влажну кожу и оставите је на пола сата. Онда га исперите хладном водом. Ово се може редовно користити како би кожа била здрава.

4. Бесан Фаце Пацк Са семењем Фенугреек:

6 Хомемаде Бесан лица паковања за различите типове коже | Стилес Ат Лифе

Овај пакет за лице намењен је свим врстама коже. Помаже у подмлађивању коже и уклањању белих глава. Оно оставља кожу глатком и свежом. Да бисте направили ово лице, требат ће вам 2 тбсп бесан, 2 тбсп сјеменки сенке, било као прашак, или у облику пасте и 2 тбсп лимуновог сока. Мешајте бесан са сјеменкама сенке и направите пасту. Додајте лимун сок у пасте. Нанесите ову маску на влажну кожу и оставите је на пола сата. Онда га исперите хладном водом. Ово се може редовно користити како би кожа била здрава.

Види више: Мултани Митти Фаце Пацкс

5. Бесан Фаце Пацк са Росе Ватер:

6 Хомемаде Бесан лица паковања за различите типове коже | Стилес Ат Лифе

Ова маска за лица је намењена свим типовима коже. Помаже у подмлађивању коже и спречавању исушивања коже. Да бисте направили ово лице, требат ће вам 2 тбсп бесан и 2 жлица ружине воде. Смешите бесан са ружичастом водом и направите пасту. Нанесите ову маску на влажну кожу и оставите је на пола сата. Онда га исперите хладном водом. Ово се може редовно користити за уклањање танка и одржавање коже здравим.

6. Бесан Фаце Пацк са пиринчаним прахом:

6 Хомемаде Бесан лица паковања за различите типове коже | Стилес Ат Лифе

Овај пакет за лице намењен је свим врстама коже. Помаже да се осуши кожа и заглади, остављајући осећај свеже. Да бисте направили ово лице, требат ће вам 2 тбсп бесан, 2 тбсп пиринча у праху, или у облику пасте и 2 жлице сарма. Помешајте бесан са прахом од пиринча и направите пасту. Додајте груди у пасте. Нанесите ову маску на влажну кожу и оставите је на пола сата. Онда га исперите хладном водом. Ово се може редовно користити како би кожа била здрава. То је једна од најбољих домаћих бесан лица.

Види више: Предности паковања Росе Фаце

Пробајте ове бесан лице паковања код куће како бисте добили бриљантну и лијепу кожу за кратко време!

Извори слике: Схуттерстоцк

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 17