Blog

Варанаси или Банарас је ходочашће за Хиндусе и налази се у држави Уттар Прадесх у Индији. Познато је да је град Гатс који је најважније мјесто за посјету. Свака ствар или свако место има нешто повезано са историјом или митологијом, која враћа путовање путника, до прича богова и богиња.

Варанаси Тоурист Плацес:

Дасасвамедх Гхат:

Варанаси Tourist Places to Visit-Dasaswamedh Ghat

Дасасвамедх Гхат је најпознатији по томе што се верује да је Лорд Брамха жртвовао десет коња на овом месту, како би дозволио Лорду Шиви да се врати од протеривања. То је најстарији Гат у Варанасиу и добро одржавано од када га је први пут обновио Бајирао Песва И, 1740. Ово место је окружено многим храмовима који се морају посетити.

Храм Касхи Висхвантх:

Варанаси Tourist Places to Visit-Kashi Vishwanth Temple

Храм Касхи Висхванатх је један од најпознатијих храмова Варанаси и посвећен је једном од инкарнација Лорда Схиве, који се зове Касхи Висхванатх. Постоје два купола храма која су направљена од злата коју је донирао Махараја Рањеет Сингх из Панџаба 1839. године.

Види више: Туристичке дестинације у Уттаракханд

Дурга Темпле:

Варанаси Tourist Places to Visit-Durga temple

Храм Дурга је изграђен и посвећен богини Дурга у 18. стољећу, од стране краљице Бенгалије. Архитектонска тема је Нагара стил Сјеверне Индије. Ту је и правоугаони резервоар који је познат као Дурга Кунд. Туристи који посећују ово место наћи ће јата мајмуна у просторијама храма.

Рамнагар Форт: Варанаси Tourist Places to Visit-Ramnagar Fort

Форт Рамнагар налази се на обали Ганга и изградио га је Махараја Балвант Сингх. Тврдју су населили предаци краљева Банара, па чак и данас, тамо живе дециденти из краљевске породице. Тврђава је изграђена црвеним пешчарима и обухвата музеј и храм.

Види више: Места за посјету у близини Гангток

Рамнагар Мусеум:

Варанаси Tourist Places to Visit-Ramnagar Museum

Музеј Рамнагар, познат и под називом Музеј Банарас Видиа Мандир налази се унутар комплекса Рамнагар Форт. У тврђави су изложени артефакти и рукотворине из средњовјековног периода, а многи од њих су припадали краљевској породици Банара. Такође нуди руке и оружје, украшене паланкуине, рукописе, намештај, различите текстилне материјале итд.

Кедар Гхат:

Варанаси Tourist Places to Visit-Kedar Ghat

Кедар Гхат се налази у јужном већем дијелу Варанаси. Именован је по Лорду Шиви, познатијем и као Кедарнатх, а поред Гата налази се и прекрасан храм Лорд Шиве. Најпопуларнији туристи су бенгалски и јужни индијанци. Постоји језеро, Парвати Кунд, у близини који је познат по својим медицинским особинама.

Види више: Западна Бенгалска туристичка места

Маникарника Гхат:

Варанаси Tourist Places to Visit-Manikarnika Ghat

Маникарника Гхат, поред реке Гангес, сматра се светом, јер људи верују да ће горућа тела у кремационом тлу Гата добити душу 'моксх' или 'мукти'. Ту је свето познато као Маникарника Кунд, а такође има и храм Лорда Схиве и Дурга.

Гиан Куп:

Варанаси Tourist Places to Visit-Gyan Kup

Гиан Куп је бунар који намеће павиљон. Изграђена је од краљице Гвалиор-а, Рани Баиза Баи-а 182 године. Познато је да је религиозна локација у Варанасију јер се верује да вода даје духовно просветљење. Налази се на улазу у храм Касхи Висхванатх.

Бхарат Мата Темпле:

Варанаси Tourist Places to Visit-Bharat Mata Temple

Бхарат Мата храм је један од најјединственијих храмова у земљи. Изградио га је Бабу Шив Прасад Гупта. То је светилиште посвећено Мајци Индији, која је прелијепа мраморна структура и нуди тродимензионални поглед са дијеловима земље, планина, океана итд..

Хануман Гхат:

Варанаси Tourist Places to Visit-Hanuman Ghat

Митолошки је познато да је Лорд Рам изградио Гхат и посвећен свом ученику Хануману. Гхат је популаран са рвачицама и рвачким утакмицама док је Хануман био Господар снаге. У близини је храм Хануман, који мора бити посећен.

Слике Извор: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 43 =